Aragaz mixt gaz – electric Beko FSE62110DX – cu cuptor electric și plită pe gaz

Beko FSE62110DX este un aragaz perfect pentru majoritatea utilizatorilor care caută să gătească cât mai perfect. Spun asta pentru că părerea mea este că pe un cuptor electric poți să reglezi mai bine temperatura iar gătirea este mai uniformă în timp, fără să depindă de presiunea gazului sau de alte variabile așa cum este pentru un cuptor pe gaz. Și atunci, ai setat temperatura, ai pus timerul și rezultatele vor fi mereu identice.
Totuși, în ceea ce privește plita, este mai bine ca aceasta să fie pe gaz pentru că încălzirea este instantă, chiar dacă nu este imediată cum e la plitele cu inducție, dar trebuie să avem în vedere că gazul este mult mai ieftin decât energia electrică.

Una dintre cele mai ieftine aragazuri cu plită pe gaz și cuptor electric

Și atunci Beko FSE62110DX este un aragaz mixt pe gaz și electric care combină foarte bine avantajul economiei unei plite pe gaz cu comoditatea și excelența unui cuptor electric care oferă mereu aceleași rezultate.

În plus, inclusiv din punct de vedere al prețului stă excelent, fiind printre cele mai ieftine aragazuri mixte gaz-electric de pe piață – 👉 verifică aici preț și disponibilitate.

Design de culoare inox

Beko FSE62110DX
Beko FSE62110DX

Aragazul arată excelent, culoarea acestuia fiind un gri-inox pe toată suprafața metalică, iar sticla cuptorului are ramele negre.

Un avantaj pe care nu începi să îl cunoști decât atunci când nu ai este dispunerea grătarului deasupra plitei. Astfel, acesta este împărțit pe din două, iar unde ajută enorm acest aspect este la curățarea aragazului, fie că este vorba de curățarea panoului plitei sau de curățarea grătarului care astfel poate fi plasat cu ușurință aproape în orice chiuvetă.

Dispunerea arzătoarelor este cu cele de dimensiuni medii în partea superioară, iar arzătorul mare în stânga jos și arzătorul mic în dreapta jos.
Este practic dispunerea relativ standard a ochiurilor pentru aragaz, deși am mai văzut și inversări între ochiul mare și cel mic, în orice caz funcționalitatea este cam aceeași.
Beko se laudă însă că aceste arzătoare de la aragaz sunt de tip High Efficiency, ceea ce ar putea să facă ca pierderea termică să fie mai mică, fiind cu până la 25% mai eficiente decât arzătoarele obișnuite ale aragazurilor.

Panou de comandă cu multe opțiuni pentru cuptor

Panoul de comandă este dispus inteligent, astfel că în partea dreaptă sunt dispuse panourile pentru cele patru arzătoare, împreună cu butonul pentru aprindere electrică.

Comanda cuptorului este în partea stângă, fiind trei butoane rotative pentru acest lucru, unul dintre butoane fiind pentru temperatură – extrem de util pentru gătire, în dreapta fiind butonul pentru timer (altă funcție excelentă) iar în dreapta controlul zonei pentru sursa de căldură din cuptor.
Avem, așadar, un aragaz cu un cuptor complet, aproape întocmai ca modelele acelea incorporabile moderne. 
Are funcția de grill, evident, dar acest cuptor nu este dotat cu funcția de rotisor, chiar dacă are o capacitate destul de mare, de 59 litri.

Un alt lucru de menționat pentru cuptor este că are un sistem de autocurățare cu aburi steam shine, așadar trebuie să plasați în cuptor doar o oală cu apă și cuptorul se va curăța practic singuri.

Alimentarea cuptorului este doar electrică

De menționat ar fi că acest aragaz are la cuptor doar încălzire pe bază de electricitate, nefiind dispuse astfel arzătoare pe gaz, acestea fiind doar la plită. Fac această precizare fiindcă am văzut acest lucru ca fiind o întrebare comună la cuptoarele aragazurilor mixte – nu, majoritatea modelelor au o singură sursă de alimentare, nu poate fi și pe gaz și electric.

Aragazul este unul de mărime destul de mare, cu înălțimea standard de 85 cm și lateralele de 60×60 cm. 

Vine pregătit pentru alimentarea la rețeaua de gaze, dar în fișa tehnică spune că nu are duze pentru GPL, deși cei de la Altex în secțiunea de comentarii menționează că ar avea. Nu m-aș grăbi cu achiziția monturii pe butelie înainte să văd dacă vine sau nu cu ea. 

Aragazul se găsește în oferta tuturor magazinelor mari, pe secțiunea online, fie că vorbim de eMAG, Flanco sau Altex.

Manualul de utilizare se poate descărca direct de aici, dar văd că este comun cu mai multe modele, nu neapărat cu acest model, așadar ignorați mențiunea rotisorului care mai apare din când în când. 

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *