Descrieri produse si specificatii tehnice pe intelesul tuturor

Ce este si Cum Functioneaza No Frost?

Ce este si Cum Functioneaza No Frost?

Deloc surprinzator, in ultimii doi-trei ani aparatele frigorifice cu sistem nofrost (vezi aici modele cu sistem no frost) au inceput sa fie din ce in ce mai populare, iar diferenta de pret dintre un aparat cu un congelator standard si unul cu sistem fara inghetare nu mai este exagerat de mare, cum era in urma cu cativa ani.

Principalul avantaj al tehnologiei nofrost este ca aerul circula si mai ales vaporii de apa sunt evacuati, astfel ca nu se depunde gheata nici pe alimentele depozitate si nici pe rafturi sau marginile congelatorului, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa dezgheti de tot combina frigorifica o data la cateva luni – o activitate atat consumatoare de timp cat si destul de daunatoare alimentelor depozitate inauntru, pentru ca acestea in cazul in care nu te grabesti se dezgheata, iar inghetarea la loc in interiorul congelatorului de obicei dureaza ceva timp, mai ales ca capacitatea de inghetare reala chiar si a aparatelor frigorifice moderne este undeva la 15-20 kilograme/24 ore, daramite cand dezgheti si reumpli din nou congelatorul, ii trebuie ceva timp pana ingheata la loc alimentele si se restabileste echilibrul termic din interior.

Un aparat frigorific cu sistem no frost are in principiu trei componente: un temporizator, o bobina de incazire si un senzor de caldura. In functie de aparat, in combinatie cu senzorul de caldura si temporizator se porneste bobina de incazire si face ca temperatura sa creasca usor in interior pentru a inlatura vaporii si astfel a face mediul uscat, de aceea este recomandat ca pentru pastrarea suculentei alimentelor si mai ales a legumelor si fructelor congelate acestea sa fie pastrate in pungi cat mai bine inchise.

Desigur, exista combine frigorifice sau alte aparate care nu au neaparat atat temporizator cat si senzor de temperatura, insa cele mai bune astfel de sisteme sunt dotate cu dubla „verificare”…din ce stim noi, cam tot ce se gaseste in 2012 pe piata este suficient de modern incat sistemul sa fie sigur.

Totusi, mai trebuie adaugat ca nici combinele frigorifice simple nu au ramas in urma in privinta problemei ghetii. Am cumparat recent o combina frigorifica Arctic si in 3 luni inca nu a necesitat dezghetare. Personal consider totusi o chestiune de timp :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.1/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ce este si Cum Functioneaza No Frost?, 9.1 out of 10 based on 10 ratings

Articole asemanatoare:


Etichete : ,

4 Comentarii

 1. Caut sa schimb frigiderul am un Daewoo No Frost din 1995 si vreau unul mai mare ,cautand asa am dat peste siteul dvs. si vreau sa va spun ca tipul de No Frost cel putin la frigiderul meu este ca si cum ti-ai lua acum in 2013 o masina noua moderna ,sunt foarte multumit chiar am un prieten care vrea sa-mi cumpere frigiderul si i-am spus ca-i dau garantie cel putin 1 an asa de sigur sunt si de multumit dar nu-mi mai incape pepenele vara intreg si cu ocazia asta daca iau cu congelator mai mare voi renunta la congelatorul Artic si deci reduc drastic consumul asa ca luati cu incredere tipul NO FROST si cautati sa luati SUD COREENE nu ca-i fac eu reclama la Daewoo dar e lucrat cu cap .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
  • da am luat si eu un side by side daewoo si la o luna dupa ce a iesit din garantie a crapat congelatorul

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +1 (from 5 votes)
 2. Daca imi poate cineva scrie acest model de combina frigorifica BOSCH NO FROST,
  este din anul 2009,si am constatat de anul acesta 2014 ca trebuie facuta foarte des o pauza de functionare ,practic imi face un condens foarte des la orificiile din interiorul frigiderului cu vapori de apa destul de accentuati…!vreau sa spun ca dupa o pauza de 24,48,72,de h este totul in buna regula merge foarte bine ,dar este prea des acesta pauza care trebuie facuta ..practic nu mai raceste interiorul frigiderului dupa nici o luna …..AM UITAT SA MENTIONEZ faptul acest tip de combina are unele zgomote in timpul functionari,respectiv ,trosnituri ,am inteles ca astea explicit ar fi dezghetarea ei automata ,ceea ce nu mai prezinta foarte bine acestea ,mai pe inteles nu se mai aud foarte profund …..ce sa fie oare …?!rezistenta ,senzoru de temperatura sau sau …????? va rog daca aveti aceste tip de
  COMBINA BOSCH KDN 36/43 DIN 2009 ? VA ROG SA IMI SCRIETI PE E-MAIL ,daca ati avut probleme asemanatoare …
  MULTUMESC

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +6 (from 6 votes)
 3. Avem un frigider cu congelator de la Daewoo si din cand in cand se dezgheta. Si gasim apa pe jos. Trebuie vreun reglaj ca sa nu se mai intample asa ceva?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *