Descrieri produse si specificatii tehnice pe intelesul tuturor

Ce Reprezinta Wireless Ready la un TV?

Ce Reprezinta Wireless Ready la un TV?

Desigur, pentru multi dintre noi faptul ca intre specificatiile unui televizor apare sintagma wireless ready ne duce cu gandul ca televizorul ar putea avea un modul de wireless incorporat iar conectarea la reteaua de acasa se face foarte simplu, din telecomanda. Nu este asa, din pacate, aceasta specificatie este exploatata de catre producatori si mai ales de magazine (online sau nu) pentru a vinde iar informatia este foarte putina.

In marea majoritate a acestor cazuri, totusi faptul ca TV-ul are specificatia wireless ready de fapt inseamna ca se poate conecta un stick de wireless la TV, asadar un echipament suplimentar. Ar fi foarte usor daca ar fi doar atat, pentru ca un stick wireless astazi este destul de ieftin, undeva la 50 lei chiar si o varianta eleganta si foarte mica. Totusi, conectarea la wireless a unui televizor presupune cumpararea unui dispozitiv receptor de semnal wireless facut direct de catre producator, care de obicei este undeva la 200 lei, poate mai mult, poate mai putin – functie de marca.

Convingerea mea ca toata aceasta chestie este doar de publicitate este faptul ca pana si la emag nu am gasit un stick dedicat wireless pentru TV-ul meu Samsung. Am gasit prin alte parti, dar cand am vazut preturi ce ajung spre 300 lei am lasat-o balta.

Si acum, sa vorbim de viteze. Se stie ca wireless-ul inca este mai lent decat conexiunea prin cablu, pe local; asadar la redarea unui Film Full HD de pe PC viteza de transmitere prin wireless pot sa ofera SACADARI si poate sa nu mearga prea fluent.

Recomandarea mea este ca acest lucru sa nu reprezinte un criteriu de achizitie, mult mai importanta este conexiunea prin cablu UTP. Sigur, cablurile sunt urate, dar se pot masca foarte usor, chiar saptamana aceasta mi-am cumparat pat de cablu de la un magazin local undeva la 1 leu metrul; asadar toata cablaraia am ascuns-o, in cazul de fata cablul TV clasic si firele de net ce intra in TV, a ramas doar o mica parte neacoperita in partea spre televizor.

In cazul in care totusi doriti un TV cu conectivitate Wireless, asigurati-va este unul de tip Wireless nativ si nu este wireless ready. In general Smart TV-uri vin cu wireless nativ insa si printre acestea mai scapa cate unul care este doar wireless, cum ar fi modelul mai ieftin Orion T32LED/SMART sau Samsung 32F5300.

O lista cu televizoare cu WIRELESS nativ poti sa gasesti AICI. Astazi mai toate aceste modele de televizoare sunt de tip Smart TV si o buna parte dintre ele au si ecran 3D. Verificati insa cu atentie specificatiile.

Asadar, nu va lasati inselati, de regula ce e ieftin, nu are modul intern de captare a semnalului de net. Totusi, si conectivitatea pe cablu poate fi foarte buna…totul tine de buget.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (15 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)
Ce Reprezinta Wireless Ready la un TV?, 9.6 out of 10 based on 15 ratings

Articole asemanatoare:


6 Comentarii

 1. bun comentariu. mai sa ma las pacalit de acest wireless ready. credeam ca are televizorul incorporat totul. eu doar dau click si gata. doar faptul ca traiesc in romania m-a facut sa mai verific odata informatia scrisa si ce sa vad? am avut dreptate.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 6 votes)
 2. Ms de mult de informatie … din pacate am primit deja un samsung 32eh5450 ,cadonat, care e wireless ready asa ca cel mai probabil o sa folosesc cablul, cum ai zis si tu prin wireless merge destul de greu asa ca nu stiu in ce masura se merita

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 3. Am ajuns la postare deoarece eram cat pe ce sa dau comanda de un TV cu „wireless ready”, apoi am vazut alt model cu un pret aproape similar, dar cu „wireless”. Si nu stiam diferentele.

  Nu ma pricep in domeniu, as vrea sa te intreb. Exista vreo posibilitate de a folosi internetul pe un TV smart doar conectand cablul clasic de net la tv?
  sau conectarea TV-ului la net se poate face doar cablu + router wireless, iar daca TV-ul are specificatia „wireless”(nu „wireless ready”), in acest caz, mai scap de niste cabluri?

  Asadar, concret, cum pot conecta TV-ul la net daca TV-ul are specificat „wireless” (nu „wireless ready”)?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Salut,
   Unele televizoare s-ar putea sa nu stie de PPoE, de aceea recomand conectarea pe cablul de net venind de pe un router. Insa ar putea sa mearga si conectand direct cablul.
   Daca televizorul este wireless, se poate conecta la router la fel ca un laptop, telefon, etc.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 4. m-a ajutat mult informatiile de pe acest site.
  Thks

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. am cumparat un toshiba http://www.emag.ro/televizor-smart-led-toshiba-80-cm-full-hd-32l3433dg/pd/DNG9LBBBM/ cu wifi integrat pustiul meu vrea sa conecteze tableta (are wifi direct) la tv care sunt setarile pe tv?multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *