Cum sa prinzi posturile HD chiar si fara decodor

In cazul in care televizorul tau vine cu functia DVB-C (vezi aici o lista cu televizoare DVB-C), inseamna ca acesta poate sa prinda semnalul digital chiar si fara a avea nevoie de un decodor. Posturile de televiziune in format HD (High Definition) sunt toate transmise prin semnal digital.

Posturile TV transmise in format HD sau chiar si semnal digital se bucura de o calitate a imaginii mult imbunatita fata de clasicul semnal analogic. In cazul televizoarelor moderne, aceasta functionalitate se simte din plin, avand in vedere ca imaginea este redata pe un ecran plat si nu pe unul cu tip display CRT cu tub.

Pentru a putea prinde posturile tv digitale si cele HD este nevoie sa scanezi posturile TV pe semnal digital. In momentul in care setezi televizorul si dai pe cautare sa ai grija sa ai bifata optiunea de cautare digital sau analogic & digital. Daca selectezi a doua optiune s-ar putea ca multe dintre posturi sa fie dublate, insa poti ulterior sa selectezi ca pe telecomanda sa ai doar posturile in format digital.

cautare-canale-digitale-samsung-rds

Aceasta setare de cautare se aplica majoritatii televizoarelor moderne lansate in ultimii ani, indiferent de diagonala sau daca este sau nu este un televizor de tip smart tv.

O singura precizare insa trebuie facuta: posturile in format HD sau digital care sunt codate de catre operator vor fi gasite dar vor avea mesajul semnal demodulat sau un alt mesaj similar si pentru acestea este nevoie de decodor, sau de alternativa CI+, care din nou trece peste decodor, insa in sine este un card care are acelasi rol.
Pentru a verifica daca televizorul tau are compatibil modulul CI+ poti sa verifici aici pentru RDS. Datele ar trebui sa fie similare si cu UPC.

UPC DigiCard CI+
UPC DigiCard CI+
Card CI+ Digi / RDS
Card CI+ Digi / RDS

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *