Cum sa redimensionezi pe Mac mai multe poze deodata

Am avut nevoie zilele trecute sa redimensionez deodata cateva mii de poze. Initial redimensionam pozele in Photoshop sau in alte aplicatii similare, insa cautand pe net mi-am dat seama ca sistemul de operare OS X are inclus in programul Preview (cel nativ de vizualizare a imaginilor) o functie de redimensionare in masa a imaginilor.

Cum se face?

Practic tot ceea ce trebuie sa faci este sa deschizi pozele pe care le doresti redimensionate, deodata, si dupa aceea sa le selectezi pe toate in aplicatia Preview. Selectarea tuturor pozelor se face cu comanda Command + A, insa avand selectata macar o poza din bara din dreapta. Dupa aceea te duci la Tools si redimensionezi toate pozele la dimensiunea dorita. Asa poti economisi o gramada de spatiu. Uite mai jos meniul care va trebui sa ti se deschida:

Screen Shot 2014-05-11 at 5.09.35 PM

Aplicatia iti va arata cu ce procent se vor redimensiona pozele (vezi mai sus ca 91 imagini sunt redimensionate la 83% si 242 de poze sunt redimensionate la 55% din dimensiunea initiala). Aceasta redimensionare mi-a salvat mai bine de 700 MB, un raport excelent de comprimare fara sa se piarda vizibil din calitatea imaginilor realizate.

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *