Detergent Solid sau Lichid la Masina de Spalat Rufe?

In mare parte, detergentii tip pudra si cei lichizi contin aproape aceiasi agenti activi si amandoua curata hainele aproximativ la fel de bine. Dar, se spune ca detergentii lichizi au un efect mai bun pe petele unsuroase sau uleioase si poate fi utilizat cu usurinta ca si un pre-tratament mai urgent inainte de spalare atunci cand are loc un accident, deoarece turnand lichidul pe pata in prealabil, aceasta va fi mult ai usor de indepartat.

Detergentii pudra sunt mult mai ieftini de folosit. Ei sunt destul de eficienti, singurul dezavantaj pe care il are fata de cel lichid este faptul ca cel lichid este deja dizolvat. Deci, daca folosesti apa rece, sau presiunea la apa este mai mica, atunci iti recomand sa folosesti detergentul lichid, deoarece unii detergenti tip pudra nu se dizolva asa de bine si la sfarsitul spalarii te poti trezi cu urme de pudra. Totodata va trebui sa fi atent/a la cantitatea pe care o folosesti, deoarece unii oameni tind sa foloseasca prea mult, iar asta rezulta in acelasi rezultat, urme de detergent pe haine. Alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este faptul ca unii detergenti lichizi sunt concentrati, asadar cantitatea care trebuie folosita este mai mica. Cel mai bine ar fi sa urmariti instructiunile de pe cutie, ca sa nu aveti surprize.

Detergent Pudra

O alta diferenta dintre detergentul lichid si pudra este acela ca cel lichid nu contine agenti de inalbire, asadar acesta poate fi bun pentru rufele colorate deoarece nu aftecteaza textura acestora, dar nu asa de eficient pe cele de culoare alba. In schimb, pudra poate fi cu mult mai eficienta pe hainele albe.

Un dezavantaj pe care detergentul lichid il are este acela ca ambalajul de plastic in care este ambalat acesta, nu il face asa de prietenos cu natura, precum ambalajul detergentului pudra este facut din carton.

Asa ca daca te intrebai care este mai bun, detergentul pudra/solid sau cel lichid…eu tind sa cred ca tine mai mult de preferintele personale ale consumatorului.

Image: graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *