Descrieri produse si specificatii tehnice pe intelesul tuturor

Robot care creeaza castele de nisip

Robot care creeaza castele de nisip

Cativa cercetatori de la Universitatea de Arhitectura Avansata a Cataluniei (Barcelona) au creat un robot care sa printeze 3D, mai excat, acesta reuseste sa creeze automat castele de nisip si orice alte forme, folosind materiale organice. Printarile, desi impropriu spus drept printuri sunt absolut fantastice, creatiile acestui robot fiind bineinteles in format tridimensional.

Robotul foloseste un amestec de spray-uri pentru a crea un mix din nisip, lichide pentru inchegare si astfel constructia este cat de cat solida astfel ca nu se demoleaza de la vibratii sau de la vant. De asemenea, acest robot consuma extrem de putina energie si poate rula in totalitate cu energie solara, in fapt miza proiectului acestor studenti sta in realizarea de sisteme eco-friendly. Acum cat de eco si cat de progresiv este acest proiect ramane de vazut, insa sunt pasi mici spre ceva maret :)

Mai jos regasesti un videoclip demonstrativ pus la dispozitie de catre cercetatori. Personal mi-ar fi placut sa fie mai detaliat. De asemenea, cred ca trebuie mentionat ca aceste creatii sunt oarecum in miniatura, ceea ce ma face sa cred ca acest robot are mai multa aplicabilitate in realizarea eventualelor machete pentru diferite constructii si nu neaparat…pentru castele de nisip, cum a aparut stirea pe site-urile de specialitate :)

Site-ul celor care au creat acest robot se gaseste aici si daca doriti sa le dati un like – pagina lor de facebook.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Robot care creeaza castele de nisip, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Articole asemanatoare:


Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *