Reviewuri si pareri electronice si electrocasnice

Samsung 40ES5500 – Un Smart TV de diagonala mare, extrem de popular

Samsung 40ES5500 – Un Smart TV de diagonala mare, extrem de popular

Samsung 40ES5500 este un televizor din gama Smart TV-urilor lansate de catre producatorul sud coreean Samsung in primavara acestui an. Se bucura de o diagonala de 101 centimetri, afisajul cu sistem de iluminare pe LED-uri iar rezolutia este asa cum ne-am fi asteptat, una Full HD, pentru o imagine perfecta, mai ales atunci cand redam filme sau alt continut video de inalta calitate. Televizorul acesta a fost lansat o data si cu gamele ES6100 sau EH5000 iar in ceea ce priveste functiile, este undeva intre aceste modele, de asemenea si in prisma pretului (verifica aici pret actualizat). Daca stam sa ne gandim la raportul calitate/pret este unul ideal, si am sa detaliez mai jos in acest review. De mentionat este si faptul ca acest televizor poate fi intalnit in multe locuri, magazine online sau nu, si sub numele de cod produs UE 40 ES5500 WXXH, diferente intre modele nefiind, este practic la alegerea comerciantului sub ce denumire va pune produsul.

Design

Lateral Samsung ES5500

Televizorul acesta Samsung 40ES5500, in realitate practic este upgrade-ul la o dimensiune mai mare a diagonalei ecranului modelelui mai mic, anterior prezentat pe ElectroReview intr-un review: 32ES5500. Functiile si designul modelelor este in mare parte identic, diferenta notabila fiind totusi experienta de privire, pentru ca un televizor cu diagonala de 40 inch este procentual mult mai mare decat unul de 32 inch, oferind o vizibilitate mai buna, mai clara si mai in detaliu.
In ceea ce priveste utilizarea, consider ca 40ES5500 se preteaza mai bine la montarea intr-o sufragerie, sau pe perete, iar 32ES5500 este util pentru o camera de dimensiuni nu foarte mari sau, eventual, pentru utilizarea ca monitor pentru cei care au nevoie de un afisaj mare. Oricare varianta ati alege, consider ca nu puteti fi dezamagiti.

In ceea ce priveste designul acestor ultime modele Samsung Smart TV, mai cu seama diferentele intre seriile ES5500, ES6100 si EH5000, modelul de fata se incadreaza, la fel ca si la functii, undeva la mijloc, cu mentiunea ca EH5000 are o grosime mult mai mare decat celelalte doua serii recente de televizoare de la coreeni.

Asa cum se observa si din poza de mai sus, rama este subtire, iar in partea de jos usor vizibil avem un element transparent care ofera un plus de modernism. Daca la es6100 am intalnit un stand cu patru picioare de sustinere, la acest model avem standul clasic Samsung, cu un picior mare. In orice caz, televizor zic eu ca ar arata excelent si montat pe perete, utilizand un suport TV adecvat.

Display Rezolutie Full HD de diagonala mare

Displayul televizorului, cum am scris si mai sus in review, este unul de dimensiune considerata deja mare – 101 centimentri (40 inch), fiind perfect pentru vizualizarea in incaperi mai generoase. Din punct de vedere tehnic, acesta este unul de tip LED, nu este 3D, insa calitatea imaginilor este foarte buna atunci cand urmaresti continut video de inalta definitie, datorita capabilitatii de a reda in 1920 x 1080 pixeli.

Frecventa la care se reda imaginea este de aproximativ 60 Herzi, insa producatorul spune ca prin mijloace software acesta se proceseaza practic la o calitate de 100 Hz. Este strict o comunicare comerciala, insa intr-adevar imaginea este una foarte buna, mai ales pentru utilizare casnica. De asemenea contrastul si unghiul de vizualizare este marit, acesta fiind un avantaj al televizoarelor LED fata de cele LCD, practic unghiul de vizualizare fiind la maxim.

Conectivitate extinsa si suport multimedia bun

UPC DigiCard CI+

Pe partea de conectivitate, Samsung UE 40ES5500 asigura o gama larga de porturi si la fel pe partea de software vine cu o procesare extinsa. Astfel, conexiunea la cablul TV se face atat analogic cat si digital pe DVB-C sau DVB-T. Pentru Romania util este DVB-C, ceea ce pe RDS va scuteste de necesitatea unui decodor HD sau digital pentru redarea posturilor in HD sau a celor care se prind doar cu semnal digital. Pentru UPC, avem posibilitate conectarii utilizand slotul CI+, cu un card dedicat, despre care am scris mai multe aici.

Porturile de conectare la Samsung ES5500

De asemenea, la fel ca la toate televizoarele din grupa Smart TV, si la acest model intalnim conectarea la reteaua de acasa si la internet. Astfel, avem parte de conectare pe cablul clasic (LAN, se vede mai sus in poza) si de asemenea posibilitatea de conectare cu ajutorul unui adaptor stick wireless (model WIS09ABGN), spre deosebire de modelele din seria es6100 la care conectarea la wireless se realizeaza si fara stick dedicat, modulul Wi-Fi fiind integrat. In general, conexiunea LAN pe cablu este mai stabila, dar daca montezi tv-ul pe un suport, cred ca ai dori sa mai scapi de un cablu in plus.

Un real plus pentru faptul ca tv-ul se conecteaza la internet este faptul ca browserul este unul complet, suporta Flash, mai multe taburi deschise simultan si poti sa ii conectezi si un kit mouse + tastatura, utilizand un modul wireless. Cred ca merge totusi si un mouse clasic, dar wireless consider ca ar fi mult mai comod.

Pe partea software 40ES5500 pluseaza cu un player multimedia integrat destul de avansat care citeste mkv-uri si celelalte formate uzuale pentru video-uri (mai putin .iso); ori pentru asta este excelent ca poseda conexiunea la retea pentru redare prin Samsung AllShare (DLNA), cat si faptul ca are doua porturi USB 2.0, dintre care pe unul poti sa conectezi un HDD extern (vezi aici diferite modele) iar filmele sunt redate impecabil. De mentionat este si dispunerea extrem de comoda in partea laterala a conexiunilor USB si a inca unui port HDMI din cele 3 cu care este dotat tv-ul.

In rest, televizorul are toate conexiunile obisnuite: smart, iesire audio digital-optica, scart, casti, samd.

Smart TV – Aplicatii, Browser Web, Distractie pe masura

Faptul ca este un smart Tv, acest Samsung va da acces la o serie de aplicatii (deocamdata nu foarte multe) pentru retelele sociale: twitter, facebook; continut video prin vimeo si youtube, aplicatii de genul http://www.seenow.ro/, insa si la vplay de exemplu, prin intermediul browserului de internet inclus.

Concluzie

Avand in vedere multiplete functii, calitatea imaginii si pretul televizorului, consideram ca aest UE 40 ES5500 se incadreaza extrem de bine in profilul cautarilor pentru majoritatea clientilor care au in vedere achizitia unui Smart TV adevarat. Intr-adevar, ii lipseste 3D-ul, insa diferenta de pret pentru un 3D cam cu aceleasi functii pentru multi dintre noi este un cost suplimentar momentan nejustificat prin prisma numarului de filme sau alt continut video disponibil; asadar pentru cativa ani televizorul acesta inca va fi unul de actualitate si considerat foarte modern.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Samsung 40ES5500 - Un Smart TV de diagonala mare, extrem de popular, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Articole asemanatoare:


Etichete : , ,

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>