Scurgere sau chiuveta infundata – Pliculetele minune cu soda caustica

Cred că vrând-nevrând la un moment dat acasă toți vom trece prin problema aceasta. Și, spre deosebire de mine, poate e mai bine să te pregătești dinainte. Nu este vorba despre ceva grav – însă dacă problema persistă atunci ea s-ar putea agrava și dacă locuiești la bloc i-ar putea afecta și pe cei care locuiesc sub apartamentul tău.

Problema scurgerilor înfundate a fost ceva de actualitate la mine mai ales pe timpul facultății, când la cămin aveam dușul în baie și aceasta avea o scurgere comună cu cea a chiuvetei, singura din cameră (mini-garsonieră fără bucătărie). Și prin scurgere comună spun că era chiar era directă, pentru că și la apartamentele moderne până la urmă toate țevile de scurgere se varsă într-una singură pe culoar. 🙂

Astăzi, după ce am pus haine la spălat, am intrat în baie. M-am speriat un pic, era apă peste tot. Inițial am crezut că a refulat apa cumva de la vecinii de mai jos, însă era apă cu detergent și mașina de spălat doar ce a început centrifugarea.
Problema venea de la scurgere, pentru că ea s-a înfundat cu păr și mizerie. În general suntem atenți la scurgere, însă nu am curățat-o până acum niciodată – și cred că de la asta a fost sperietura de astăzi – credeam că va trebui să chem un instalator.

Însă vă spuneam mai sus că în cămin m-am confruntat deseori cu acestă problemă și mi-am amintit instant de soluția contra scurgerilor înfundate. Probabil știți și voi de plicurile acelea de la Mr. Muscolo. Zis și făcut, am coborât până la magazinul din cartier și am cumpărat câteva astfel de pliculețe. Am luat de la Peak, erau mai ieftine, vreo 3 lei pliculețul și era destul de consistent.

Am văzut că ingredientul principal al acestor pliculețe este soda caustică. Ce am luat eu avea o concentrație de 30%, cele de la Mr. Musculo aveau gramaj mai mic, dar poate cu o concentrație mai mare, fiind mai scumpe – parcă.

Am folosit două pliculețe pentru a rezolva problema.

Pașii sunt următorii:

  • se toarnă pliculețul în zona cu problema (chiuveta, scurgere) și imediat se mai toarnă apă fierbinte peste, pentru a fiebe soluția și a dizolva mizeria
  • se așteaptă 2-3 minute
  • după aceea se lasă apă fierbinte de la robinet să curgă peste
  • dacă problema persistă, se mai folosește cel mult un pliculeț

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *