Ce zici sa te incalzesti langa un semineu la tine acasa?

A venit frigul, imediat vine o alta iarna grea… caminul nostru primitor trebuie sa fie cat mai calduros. In zilele noastre, nu ne (mai) putem plange, caci avem suficiente alternative pentru incalzire.

Elegant, o vreme considerat o piesa de lux, semineul reprezinta astazi una dintre aceste alternative, destul de interesanta. Astazi, semineul este accesibil cam in orice casa, pentru ca nu mai este ca pe vremuri, cand o casa era nevoie sa fie prevazuta, din proiectare si constructie, cu un astfel de sistem de incalzire. Acum, este intalnit, in din ce in ce mai multe case, semineul electric, pentru ca poate fi montat cam oriunde.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Un semineu electric, fiind racordat la o sursa de curent, nu va produce flacara si, implicit, nici fum. Astfel, eviti si pericolul de accidente, care apareau pe vremuri, in cazul semineelor clasice. Semineul electric nu are nevoie, asadar, de un cos pentru fum, pentru ca nu produce foc si nici gaze. Acesta se alimenteaza la o priza obisnuita, cu impamantare de 220 V, fiind disponibile gata asamblate si pregatite pentru a fi pornite si utilizate. Se poate utiliza separat de o instalatie de incalzire.

Ai zice ca, fiind electric, un semineu consuma mult curent electric. Deloc adevarat! Consumul de energie electrica al unui semineu electric este echivalent cu cel al unei lampi, sau pe undeva pe acolo. Acest tip de aparat are incorporata o aeroterma care poate produce caldura fie in mod continuu, fie automat. Aeroterma unui semineu electric are doua trepte de putere, de 1 kW, respectiv de 2 kW si poate incalzi o incapere de circa 15 metri patrati.

Totusi, un semineu electric nu prezinta flacara reala, ci doar o impresie. Acesta are o carcasa sau un geam de sticla dura in fata focarului, materiale care sunt concepute in asa fel incat sa nu se supraincalzeasca si sa provoace accidente, precum arsurile in cazul atingerii. Protejeaza astfel copii de astfel de situatii extrem de neplacute si periculoase.

Cum se produce totusi flacara la un semineu electric?

In cazul unui astfel de aparat de incalzire, nu putem vorbi de o flacara reala. Asa-zisa flacara este doar un efect de flacara, realizat astfel incat sa se poata observa cu greutate diferenta fata de o flacara reala.

Un semineu electric nu este greu de intretinut; carcasa se poate curata cu o carpa moale din bumbac, iar pentru usile din sticla poti folosi un produs special pentru geamuri. Majoritatea sunt prevazute si cu un sistem avansat de purificare a aerului, care asigura circularea si filtrarea simultana a aerului chiar si de 4 ori / ora. Acest filtru de purificare nu necesita inlocuire, ci doar, pentru o intretinere optima, trebuie spalat sub jet de apa rece o data la 6 luni.

Semineul electric este un aparat de incalzire eficient, cu consum redus, fiind o sursa alternativa de caldura, fara sa constituie un pericol pentru tine sau pentru mediul inconjurator. Din moment ce nu produce emisii, nu consuma nici oxigenul din camera. Nu prezinta nici risc de ardere sau asfixiere. In plus, fata de un semineu clasic, nu are nevoie de combustibili pentru ardere.

Iti sugerez semineul electric Tesy WEF200SR, la un pret foarte bun (verifica aici pret actualizat), comparativ cu alte aparate competitive de pe piata. Acesta face fata cu brio unor incaperi cu pana la 40 metri cubi (suprafata recomandata), avand o putere maxima de 2000 W, cu 2 trepte de putere (una de 1000 W, iar alta – cea maxima). Prezinta siguranta si protectie in caz de supraincalzire. Are si un termostat de siguranta.

Imi place ca prezinta control printr-o telecomanda. De asemenea, vine impreuna cu un set decorativ, pentru un aspect elegant, diferit si are posibilitatea de montare chiar si pe perete. Prezinta un tablou de comanda alternativ pentru foc si chiar si un nivel reglabil pentru luminozitatea flacarii. De asemenea, efectul de flacara se poate folosi independent.

Manualul de utilizare al acestui semineu cat si specificatiile producatorului se regasesc aici, in limba romana.

Cantareste 18.6 kg si masoara 96 cm in inaltime, 62 cm in latime si 20 cm in adancime. Tensiunea de alimentare variaza intre 220 si 240 V. Are un aspect modern si elegant, incadrandu-se perfect in orice locuinta. Ce zici, asadar, de o seara calduroasa, petrecuta la gura semineului? 🙂

[sam_ad id=”12″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *