Sony KDL26EX320, LED Internet TV – Diagonala Medie insa Fara Compromis la Calitate si Conectari

Sony KDL26EX320 este un televizor LED din noua generatie Sony Internet TV, care permite conectare la internet direct de la telecomanda si din confortul canapelei. Chiar daca nu are o rezolutie Full HD, diagonala de 66 centimetri si rezolutia High Definition impreuna cu tehnologia LED ofera o vizualizare foarte buna a filmelor si programelor TV. Pretul este destul de ridicat, dar acest lucru se datoreaza ca cei de la Sony nu au facut niciun compromis la acest televizor, fiind construit pe aceeasi platforma pe care sunt construite si aparatele de dimensiune mai mare, asadar beneficiezi de aceleasi porturi si performante ale aparatului, meniul fiind identic. Pretul asadar, in martie 2012 era undeva la (verifica pret actualizat), drept e ca era si o oferta cu reducere de 9%. TV-ul vine ca o alternativa mai ieftina si cu o diagonala mai mica a modelului similar KDL32EX520BAEP sau a TV-ului cu diagonala de 102 cm, KDL 40EX520.

KDL26EX320 se potriveste cel mai bine in sufrageriile nu foarte mari sau in camerele unde simti nevoia unui televizor cu diagonala nu foarte mare, dar nu esti nici dispus sa renunti la foarte mult si sa optezi la un televizor mai mic, la care trebuie sa stai foarte aproape. Larga paleta de conexiuni face ca acest LED Sony sa te incante, avand disponibile si zeci de aplicatii cum ar fi Youtube, Skype, Facebook sau Twitter, iar multe dintre aceste aplicatii se actualizeaza sau se adauga constant noi aplicatii, cu update foarte simplu, prin cablul de net.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Apropo de conectarea la internet, KDL26EX320 permite conectare fie prin wireless, fie prin cablu. Personal recomand varianta pe cablu pentru un plus de viteza si renuntarea la un dispozitiv extern Sony pentru wireless. Acum chiar daca te gandesti ca un cablu iti incurca in casa, daca vrei sa redai pe retea de exemplu un film HD protocolul de wireless in conditii de semnal medii nu permite redarea in bune conditii, si asta nu e o problema de la TV sau router, ci o limitare tehnologica.

Displayul chiar daca nu este FULL HD ci doar HD cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli ofera o imagine foarte vie gratie tehnologiilor avansate si filtrelor de imagine. Astfel, redarea se face la 50 Hz iar imaginea este „pieptanata” de catre filtre X-Reality, contrast Enhancer, 24p True Cinema, Live Color si de un filtru pentru reducerea zgomotului din imagine, toate astea facand ca imaginea pe acest LED TV sa fie extraordinara, in ciuda rezolutiei si a dimensiunii medii a ecranului.

Sony KDL26EX320 vine si cu un player multimedia integrat, astfel ca poate reda filmele si de pe un stick USB si posibil si de pe un hard disk extern. Mai are port pentru conectare la PC, astfel ca se poate transforma si intr-un monitor, port HDMI pentru conectarea diferitelor gadgeturi audio/video, iesire optica digitala, SCART si intrari component. De asemnea, poseda si tuner digital DVB-C MPEG4, astfel ca de exemplu poate reda continut digital de pe RDS ci encoda canale HD fara a fi nevoie de un decodor special de la RDS, ceea ce te scuteste de trecerea la un abonament HD. Cum am scris si mai sus, este un internet TV ceea ce presupune faptul ca are si conexiuni la retea, fie prin cablul standard de net cu mufa RJ 45, fie prin wireless, fiind un TV wireless ready.

porturi conectare

Ca si alte caracterictici, pe langa media player mai vine si cu un USB music player, cele 2 boxe de 8 W oferind un sunet foarte bun, gratie filtrarii sunetului prin Dolby Digital Plus si S Force Surround 3D. Permite de asemenea inregistrarea programelor pe un USB stick, ceea ce este un mare plus, insa nu pot confirma pentru ca nu am testat aceasta facilitate. In plus, mai poate face si Picture-in-Picture, cu vizibilitate a doua canale in acelasi timp, util daca urmaresti in fundal un canal sport dar nu vrei sa comuti sunetul pe acela, doar in momentele importante.

Pentru toate aceste tehnologii avansate si mai ales a calitatii constructiei, KDL26EX320 de la Sony este un televizor pe care il recomandam, chiar daca din aceeasi bani ai putea cumpara de exemplu un televizor LCD Samsung de dimensiune mai mare. Totusi, este recomandabil acest televizor daca ai o camera mai mica si vrei ca imaginea sa fie foarte buna.

Garantia standard a televizorului este de 24 luni, insa se poate extinde contra cost pana la 4 ani; asta in cazul in care iti faci probleme cu privire la fiabilitatea produsului 🙂 Drept e ca noi am inclus acest televizor in categoria televizoarelor de diagonala mica, insa bate spre medie la 66 cm diagonala.

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *