Descrieri produse si specificatii tehnice pe intelesul tuturor

Cat de zgomotoasa trebuie sa fie o combina frigorifica?

Cat de zgomotoasa trebuie sa fie o combina frigorifica?

Nivelul de zgomot al majoritatii electrocasnicelor, indiferent ca vorbim de combine frigorifice sau alte aparate de uz casnic se masoara in decibeli. Cum probabil bine stiti, decibelul este o unitate de masura logaritmica, asta insemnand faptul ca intre 10 si 11 decibeli raportul de zgomot este mai mare decat intre 9 si 10.

In general nivelul de zgomot al unei combine frigorifice este situat intre 35 si 45, poate chiar 50 dB pentru modelele foarte vechi. Diferenta este foarte mare intre un aparat cu 40 si 45 decibeli, iar aceste valori in specificatiile tehnice ale produselor se obtin in laborator, intr-un mediu izolat fonic; asadar acolo acustica este mai buna, iar in bucatarie de obicei intervin factori externi, zgomotul altor aparate sau zgomotul de afara; ceea ce acopera din nivel. De asemenea, mai trebuie spus ca valorile din fisele tehnice se iau cele maxime, atunci cand compresorul merge la putere maxima.

Noi consideram ca orice combina frigorifica care are un nivel de zgomot de sub 40 decibeli este o combina frigorifica silentioasa, iar peste 45 decibeli deja este ceva pe care nu-l recomandam; cam aceste valori le luam cand recenzam produsele promovate.

In cazul in care aveti probleme cu nivelul de zgomot al combinei frigorifice pe care il aveti, daca nu vreti sa il inlocuiti puteti verifica ca piciorusele sa fie montate bine, sa nu se balanseze si sa nu fie lipit de mobila sau perete, lucruri care contribuie la marirea zgomotului. De asemenea si in interior verificati daca ceva se misca – fixati, iar borcanele sau sticlele nu le lipiti una de alta.

sursa imagine

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Articole asemanatoare:


Etichete :

O singura parere

  1. Combina frigorifica Whirlpool WBE3411A+W, 338 l ;la aproximativ 2 zile dupa ce a fost dezghetat a inceput sa faca un zgomot (bazait suparator timp de aprox.2 minute)din 3 in 3 ore.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *