A aparut o noua piata interesanta: Tablete Refurbished

Ma uitam zilele trecute peste vanzatorii de echipamente second hand din Romania, cu precadere cele IT si observam niste lucruri foarte interesante privind gama larga de produse pe care le comercializeaza. Practic, fiecare echipament in tarile mai din vest sunt folosite doar cativa ani, in multe cazuri chiar mai putin, si se intorc la producator sub alte forme. De exemplu, Dell ofera aceste echipamente sub forma de “imprumut”, sectorul business le foloseste aproximativ un an si dupa aceea se reintorc la producator care le vinde mai departe, dupa ce sunt aduse mai aproape de stadiul unui echipament nou. Acum bineinteles, un calculator sau laptop are un ciclu de viata mult mai mare, insa ei le dau inapoi din varii motive, pe care nu le inteleg foarte tare.

Trecand peste acest lucru, maturitatea nisei tabletelor in lume consider ca a aparut acum. De ce? Pentru ca si tabletele au devenit unelte de business foarte eficiente, si uite, Dell aplica acelasi principiu de buy-back la tablete, oferind prin intermediul diferitilor revanzatori..tablete refurbished. Este interesant.

Momentan in oferta celor de la Citgrup exista o singura tableta, insa cred ca in curand vom asista la o explozie de astfel de produse. Plus de asta, tableta oferita spre vanzare este perfecta ca specificatii si pentru zilele de astazi, adica Dual Core 1GHz, NVidia Tegra..iar pretul este undeva la 750 lei, adica tot atat cat tablete noi de la producatori mai noname.

Este oricum, interesant de urmarit. Voi ce parere aveti despre explozia pietei refurbished?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *