In Coreea de Sud se incearca introducerea unui abonament special pentru Youtube si alte site-uri de streaming TV

Cel mai important operator de internet din Coreea de Sud, KT, ia pozitie fata de evolutia foarte ascendenta a tehnologiilor Smart TV si de streaming din tara lor, spunand ca folosesc intens reteaua si imbunatatirile tehnologice fara a plati suficient pentru a sustine dezvoltarea pe termen lung a infrastructurii lor. Solutia: abonamente speciale pentru accesarea intensiva a continutului de pe youtube si de pe alte site-uri care consuma din banda de internet.

Deocamdata, coreenii sunt in tratative cu conationalii lor producatori de televizoare inteligente, Samsung, pentru a gasi o solutie convenabila prin care toata lumea sa aibe de castigat, desigur din plan financiar. De asemenea, operatorul coreean de internet a mai precizat ca aceste solutii se vor aplica atat pentru televizoarele Samsung Smart TV cat si pentru viitoarele Google TV si eventualele televizoare dezvoltate de catre americanii de la Apple.

Pana la urma, era de asteptat, chiar daca abonamentele la internet in tarile mai dezvoltate costa mai mult, folosirea retelei este mult mai mare. In Romania, sincer noi nu vedem o masura de acest gen prea curand, pentru ca pana una alta operatorii de internet din Romania vin cu oferte de date foarte bune iar concurenta este acerba si chiar daca RDS&RCS a luat un avans considerabil, nici ceilalti operatori nu stau deloc rau. Cine stie, poate pe cand se va consolida unul dintre operatori foarte puternic in piata noastra va fi fezabil din partea lor o asemenea ajustare a abonamentelor.

De asemenea, mai jos aveti un grafic cu consumul de trafic din Statele Unite, o piata care tinde sa fie similara cu cea a coreenilor in privinta accesului catre tehnologie si modalitatea in care e folosit. NetFlix este un fel de Vplay.

Grafic preluat de pe o.ro, stire engadget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *