Acer Aspire E1-531-B8306G75Mnks

Seria de laptopuri Acer Aspire este probabil una dintre cele mai de succes pe piata romaneasca pentru ca insumeaza principalele caracteristici care conteaza cu adevarat pentru clientul roman: un pret foarte mic, specificatii bune si o calitate a constructiei decenta. La fel este si acest Aspire E1-531-B8306G75Mnks – insira o serie de caracteristici foarte bune pentru cei care au nevoie de un laptop puternic si ieftin in utilizarea office.
Pretul acestui Acer E1-531-B8306G75Mnks este de doar aproximativ 1549 lei (verifica aici pret actualizat) si este un pret bun avand in vedere ca ofera un procesor Dual-Core, RAM extins si o capacitate mare de stocare pe hard disk.

Design si Display

Designul este cel clasic impus de Acer pentru laptopurile mai ieftine, nu este nici urat, este comun – cu o carcasa de culoare neagra foarte lucioasa si cu un palm rest de culoare gri spre argintiu, si acesta lucios. Tochpadul este si el de culoare mai deschisa si este pozitionat central sub tasta de spatiu. Tastatura include si taste numerice, fiind astfel un excelent dispozitiv de lucru pentru cei care au nevoie de operatii matematice, calcule tabelare – insa de ce nu, tastele numerice se pot mapa si pentru folosirea in jocuri.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

E1-531-B8306G75Mnks vine cu un ecran de tip LCD LED de 15.6 inch, este un ecran lucios si ofera o rezolutie de redare standard de 1366 x 768 pixeli, ceea ce inseamna ca filmele HD se vad bine. Ecranul ofera un contrast ridicat, asa numitul Acer CineCrystal. Nu este neaparat cel mai excellent ecran la laptopurile Acer insa calitatea lor este undeva peste medie, asa ca un consumator obisnuit va fi mereu multumit de calitatea redarii pe ecran.

Configuratie

Sub carcasa laptopului se ascunde o configuratie bunicica din prima specificatiilor tehnice studiate, mai ales pentru pretul sau, astfel ca vine cu procesor Intel Celeron Dual Core B830 cu o frecventa pe cele doua nuclee de operare de 1.80 GHz. Cacheul este extins pana la 2 MB, oferind o fluiditate buna in operarea multi tasking. Este ajutat si de o capacitate mare a memoriei RAM, de 6GB DDR3 si cu posibilitate de upgrade de pana la 8 GB.
Laptopul are o place video integrate, astfel ca nu este neaparat croit spre a reda jocuri, insa nu vor fi probleme de a rula jocuri ceva mai vechi care sa nu fie pretentioase in a cere o placa video dedicata.

E1-531-B8306G75Mnks are o capacitate de stocare pe HDD de 750 GB, viteza de rotatie este de 5400 rpm iar tipul hard diskului este obisnuitul de acum SATA.
Ofera o conectivitate foarte buna, are 3 porturi USB, intrare LAN si placa wireless si de asemenea dispune de cititor de carduri si unitate optica de citire scriere atat pentru DVD-uri cat si pentru CD-uri, insa acest lucru a cam devenit standard in ultimii ani spre a oferi la laptopuri inclusiv dvd-writter.

Conectivitate

Un lucru de apreciat este ca laptopul permite conectarea la un monitor extern, televizor sau proiector atat prin portul HDMI cat si prin cel VGA. Pentru o calitate mai buna a video-ului recomand conectarea pe HDMI, imaginea se vede mai bine pe mediul extern.

Autonomia bateriei

In ceea ce priveste autonomia bateriei, producatorul spune ca bateria integrata de 6 celule ofera pana la 4 ore de lucru, insa consider ca aceasta autonomie in mod real de lucru, cu o luminozitate decenta si navigare pe internet prin wireless este undeva la 2 ore si jumatate sau 3 ore, oricum e bine pentru un laptop ieftin pana la urma.

[sam_ad id=”32″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *