Acumulator portabil pentru smartphone-uri Android si iPhone
Autonomia bateriei la un telefon mobil a devenit o problema din ce in ce mai intalnita pentru utilizatorii de smartphone-uri, datorita avansului tehnologic in ceea ce priveste performantele telefoanele, displayuri mai mari si mai luminoase – insa cu lacune pe partea de dezvoltare a performantelor bateriilor incorporate in telefoanele mobile. Aceste probleme au deschis insa o serie de oportunitati pentru diferiti producatori care au venit cu acumulatoare externe sau acumulatoare care se cupleaza direct pe telefoane, insa varianta a doua personal imi displace tare mult, desi poate insemna pentru multi utilizatori un plus de comoditate.
Acumulatoare externe direct atasabile pe carcasa
Spuneam ca aceste acumulatoare externe sunt varianta care personal nu imi place foarte mult, insa au devenit foarte populare intr-un timp scurt de la aparatia lor pe piata romaneasca. Motivul pentru care nu imi place aceasta varianta este ca strica designul telefonului.
Cateva exemple, pentru iPhone 4 si iPhone 4S, din pacate pentru Samsung, HTC sau alte branduri nu am intalnit acest sistem:
- Carcasa de protectie cu incarcator GP pentru iPhone 4 si 4S – aceasta ofera o baterie externa suplimentara de 1200 miliameperi, ceea ce inseamna ca extinde autonomia bateriei telefonului cu aproximativ 7 ore pe Wi-Fi sau pana la 4 ore pe 3G. Desigur, valorile sunt obtinute de catre producator asadar poate fi diferit in functie de utilizarea fiecaruia. Timpul de incarcare al unei astfel de carcase/baterii este de aproximativ 2 ore.
- O varianta ceva mai scumpa insa cu un aspect usor mai placut decat varianta de la GP este Acumulatorul Extern de la Momax pentru iPhone 4 si 4S. Aceasta ofera si o capacitate mai mare, de 2200 miliamperi si vine cu 5 fete de schimb colorate. Este disponibil si pe alb. O alta varianta, ceva mai veche era carcasa cu doua puncte.
Partea buna totusi la aceste acumulatoare externe este ca pot fi plasate pe telefon strict doar pentru a-l incarca, astfel ca nu trebuie sa stati permanent cu aceasta extra-carcasa peste telefon.
Acumulatoare externe portabile
Acumulatoarele externe sunt solutii pe care le consider ceva mai bune pentru ca nu implica sa le montezi direct pe telefon si le poti depozita mult mai elegant, prin ghiozdan sau geanta. De asemenea ofera o autonomie mult mai extinsa decat cele care vin peste telefon sub forma unei carcase si sunt excelente de luat cu tine atunci cand pleci intr-o calatorie sau au nevoie de telefon intensiv de-a lungul unei zile, fara sa ai posibilitatea sa incarci telefonul mereu.
Aceste acumulatoare externe nu sunt foarte scumpe – variantele de baza, insa desigur exista si solutii premium, cu o capacitate de pana la 6-7000 miliamperi si care pot incarca simultan doua telefoane mobile.
Regula generala a acestui incarcator este ca alimentarea sa se faca pe portul mini/micro USB al telefonului si mai e de notat faptul ca se incarca ceva mai lent decat o alimentare direct la reteaua electrica.
Iata cateva exemple de acumulatoare externe portabile pentru telefonul mobil:
- Poate cea mai convenabila solutie este acumulatorul portabil de la GP de 4400 miliamperi. Ofera o capacitate mare si de asemenea este destul de ieftin, undeva la 130 lei. Acest acumulator GP extern are 4 indicatoare LED pentru a oferi starea bateriei insa are un timp de incarcare destul de mare – intre 5 si 10 ore in functie de alimentare / priza sau USB insa este avantajat de dimensiuni reduse si o greutate de doar 140 grame.
- O alta varianta, ceva mai scumpa, dar cu o capacitate de 8000 miliamperi si care permite incarcarea de pana la 4-5 ori a telefonului sau a tabletei este acumulatorul universal Momax iPower Pro. Acesta vine si cu o serie de de conectori pentru a putea fi folosit la aproape toate dispozitivele si de asemenea are doua porturi USB, astfel ca poate incarca simultan doua dispozitive. Pretul este de aproximativ 400 lei (verifica aici pret actualizat), insa merita fiecare leu daca esti si tu un gadget-freak.
- Poate cea mai ieftina varianta a unui incarcator portabil este cea oferita de Serioux prin PowerBank, insa care are o capacitate de doar 2000 miliamperi, ce ajunge in principiu pentru aproximativ inca o reincarare si jumatate a telefonului sau pana la o reincarcare a tabletei. Acesta are un design minimalist si are 3 leduri de indicare a nivelului de incarcare. De asemenea utilitatea lui Serioux PowerBank este extinsa si prin prezenta unei lanterne cu LED. Acest device costa in jur de 79 lei (verifica aici pret actualizat) si punctul forte este si dimensiunea redusa a deviceului.
Cred ca in definitiv alegerea va fi in functie de bugetul disponibil. Oricare 3 variante sunt bune si ofera in principiu aceleasi functii, diferenta fiind in ceea ce priveste capacitatea. Mai sunt si alte variante de acumulatoare aici, insa personal le-am considerat pe acestea ca fiind cele mai interesante in raport cu pret/oferta.
[sam id=”3″ codes=”true”]