Cum sa pui cablul de net la USB chiar daca laptopul tau nu vine cu port pentru cablu RJ-45

Multe dintre laptopurile noi nu beneficiaza de conexiune la internet (RJ-45 / LAN) pe cablu ci se merge doar pe conexiunea wireless. Acest lucru se intampla mai ales la laptopurile de tip ultrabook sau la cele de la Apple – MacBook Air.

Din fericire, exista adaptoare care transforma un port USB intr-unul de tip RJ-45┬áastfel ca aceasta problema este rezolvata. Si prefer in rarele cazuri in care am nevoie de cablu de net sa ma car in geanta si cu acest adaptor extrem de micut decat sa pierd avantajele date d eun ultrabook foarte subtire si foarte usor ­čÖé

Cum aflat de aceste adaptoare USB pentru cablul de net? Am cumparat acum vreo 2 ani un laptop de tip ultrabook de la Acer si m-am lovit de problema ca nu aveam in casa semnal wireless peste tot si am extins in dormitor cablul de net. Ori, conectarea la net pe cablu nu era posibila portul respectiv nefiind prezent. Am avut mai multe optiuni: iau un router nou mai bun (am facut asta) sau cumpar un adaptor USB care are posibilitatea de a-i conecta cablul Ethernet Rj-45.

Din pacate la vremea aceea aceste adaptoare costau cam cam cat un router nou, de multe ori si astazi costa atat chiar daca am gasit si modele de adaptoare mai ieftine, cum este acest┬áAdaptor Konig USB 1.1 – RJ45. Insa pe vremea aceea puteam sa iau doar modele mai scumpe sau sa comand de la chinezi aceste modele si sa astept 3-4 saptamani pana ar veni coletul extern ­čÖé

In fapt, exista adaptoare pe USB aproape pentru orice, inclusiv pentru a transforma portul USB intr-unul video sau chiar portul USB intr-un TV tuner.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *