Televizor LED Akira AKR32E1D 81 cm – High Definition

Sunt destul de putine televizoare tip LED de 81 centimetri care sa se vanda la un pret de sub 1.000 lei, iar unul dintre aceastea este modelul Akira AKR32E1D. Nu este deloc un televizor pretentios si nici nu ofera functii avansate, insa are cateva avantaje semnificative fata de modele concurente din gama aceasta care nu intotdeauna sau nu in totalitate sunt regasite pe modele din aceeasi grupa. Pretul televizorului in acest moment este de aproximativ 900 lei (verifica aici pret actualizat și disponibilitate).

Televizoare similare cu Akira AKR32E1D ar putea fi modelele, poate la fel de putin cunoscute, precum Finlux, Daewoo (mai cu seama 32R1) sau mai recentul aparut Exclusiv 32DTV1. In general sunt televizoare pentru cei care nu au asteptari foarte mari, poate ar merita si sa va ganditi sa luati mai bine Samsung 32F4000 (verifica aici pret) sau Samsung 32F5000, acesta din urma are Full HD si poate fi mai fiabil, chiar daca costa cu cateva sute de lei mai mult (verifica aici pret).

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

La prima vedere Akira poate parea un televizor destul de invechit datorita imaginii redate in format HD, insa acelasi lucru il au si televizoarele de la branduri mai pretentioase, cum era Samsung-ul 32F4000 de care aminteam un pic mai sus. In rest insa, acest Akira nu prea difera de modelele respective, mai ales ca sunt produse pentru o utilizare simpla a televizorului: pentru programe TV. Ori, cu toata popularizarea digitalului, inca sunt destul de putine posturi TV HD la liber (daca nu ma insel, pentru Romania ar fi vreo 13 posturi pe RDS). Faptul ca televizorul acesta vine si cu tuner digital DVB-C (mpeg 4) este un avantaj.

Imaginea HD este redata la o rezolutie de 1366 x 768 pixeli iar panoul LED al acestui tv are un timp de raspuns de 6.5 milisecunde, 250cd/m2 luminozitate si un contrast dinamic de 3000:1. Imi este momentan necunoscut unghiul de vizibilitate posibil al acestui tv, spus de catre producator, in general unghiul de vizibilitate al LED-urilor depaseste 170 grade pe orizontala si verticala.

AKR32E1D are un sunet comparabil cu celelalte televizoare mai pretentioanse, ori aici se face o mare diferenta intre modelele bugdet. Daca Daewoo si Finlux au cativa wati RMS per boxa, acest Akira are 10 W RMS pe cele doua boxe.

Printre alte avantaje pot sa enumar conexiunile variante (insa din ce in ce mai intalnite pe toate televizoarele): AV, port HDMI si VGA (se poate conecta la un PC sau laptop), intrare USB (nu stiu insa daca are player multimedia integrat – probabil ca da, intrebarea ar fi cat de avansat este), slot CI (nu are relevanta daca nu e compatibil CI+).

Cred ca daca asteptarile nu vor fi prea mari, acest televizor Akira va fi o buna alegere. Este un televizor de dimensiuni nu foarte mari cu cei 81 cm si ofera functiile de baza intalnite cam pe toate televizoarele produse in ultimii 2-3 ani.

In cazul in care insa ai un buget mai mare disponibil, iti sugerez sa te intrepti catre televizoare cu imagine Full HD si poate chiar catre Smart TV-uri.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *