Alegerea unei hote telescopice incorporabile – Modele recomandate și criterii alegere

Dintr-o bucătărie complet utilată cu siguranță nu va lipsi niciodata o hotă. Rolul acesteia este să absoarbă din vaporii de aburi emanați în timpul preparării hranei, pentru a evita mirosurile neplăcute ce pot persista pentru mult timp după ce mâncarea a fost finalizată.

Alegerea unei hote pentru bucătărie nu ar trebui să fie o decizie foarte greu de luat, datorită faptului că există o varietate de modele dintre care oricine ar putea alege ceea ce se potrivește pentru bucătăria proprie.

Hotele telescopice incorporabile sunt cele mai versatile și cele care se potrivesc în majoritatea bucătăriilor. Ele oferă avantajul de a fi mai puțin vizibile însă foarte eficiente. În plus, sunt elegante, iar majoritatea pornesc imediat ce le extinzi, făcând folosirea lor extrem de comodă. În plus, mie mereu mi-a lăsat impresia de un lucru modern să pornesc hota doar extinzând-o, iar la final, pentru oprire, doar să împing partea extensibilă la loc.

Câteva modele de hote interesante

Hota incorporabila telescopica Hansa OTC614BGH este o hotă ce respectă pe deplin normele europene privind siguranța mediului. Este confecționată din materiale de cea mai bună calitate, fiind prevăzută cu un filtru de aluminiu foarte ușor de curățat și de întreținut. Sistemul de iluminare include leduri cu halogen ce luminează chiar dacă hota nu este pusă în funcțiune.

Pot fi folosite pur și simplu ca o sursă specială de iluminare, grație celor două spoturi luminoase integrată.

Puterea de 180 W poate fi reglată cu ajutorul celor 4 trepte de viteză, în funcție de cantitatea de abur emanată, și reușește să absoarbă până la 420 mc de abur pe oră.

Hansa OTC614BGH este disponibilă pe negru și nu are un preț foarte mic, fiind un produs care considerăm că își merită investiția.

Hota incorporabila telescopica Beko CTB 6407 X este încă un model ce se recomandă a fi potrivit din multe puncte de vedere în orice bucătărie care se respectă.

Are un motor puternic ce poate absorbi până la 275 mc de abur, cu putere de 140 W, foarte puțin zgomotos, ce reușește să facă față chiar și într-o bucătărie în care se gătește foarte mult.

Filtrul anti grăsime care reușește să absoarbă particolele generate în timpul gătirii este lavabil şi se poate curăţa atât manual cât și la mașina de spălat vase. Zona de gătit este luminată de hota Beko cu ajutorul a două leduri cu halogen, lumină ce conferă un aspect foarte plăcut zonei de gătit.

Foarte util este panoul frontal din sticlă, ce se șterge cu ușurință și sporește aspectul plăcut al hotei.

Hota incorporabilă Electrolux EFP60565OX reușește să utilizeze foarte util spațiul de gătit din bucătărie, ocupând foarte puțin loc și reușind în același timp performante notabile. Și aceasta este dotată cu două leduri cu halogen ce luminează foarte puternic zona de gătit. Hota este foarte puternică și reușește să absoarbă până la 647 mc/h abur. În mod evident, poate fi folosită cu succes inclusiv într-o bucătărie în care se gătește mult și foarte mult. Hota este și destul de silențioasă, astfel încât nu trebuie să ridicați tonul dacă purtați o conversație în timp ce hota este în funcțiune. 

Spre deosebire de modelele de mai sus, aceasta vine la un preț ceva mai mare, datorită unei calități de construcție avansate și a unui design care arată extrem de bine.

Cum alegem hota telescopică incorporabilă potrivită?

Din modelele prezentate mai sus rezultă o serie de puncte destul de importante de bifat atunci când cautăm hota potrivită pentru bucătăria noastră.

Puterea

Ca în cazul majorității aparatelor electrocasnice, puterea motorului este foarte importantă, de ea depinde eficiența hotei. Aceasta trebuie să reușească să absoarbă pe deplin aburul din bucătărie. În funcție de frecvența cu care știți că veți găti și de cantitatea de mâncare pe care obișnuiți să o gătiți, puteți alege între un motor foarte puternic, mediu, sau mic chiar, în cazul în care hota este mai mult opțională și știți ca nu veți găti foarte mult.

Calitatea filtrelor

Filtrele hotelor pot fi metalice, din oțel inoxidabil sau din hârtie, caz în care filtrele trebuie schimbate mai des decât o data pe an. Avantajul filtrelor metalice este că pot fi spălate la maşina de spălat vase sau manual. De eficienţa filtrelor depinde capacitatea de absorbţie a aburilor din bucătărie.

Ledurile pentru iluminare

Foarte util este şi aspectul iluminare, nu doar în timpul pregătirii mâncării, atunci când în mod evident, este nevoie de lumină suficientă pentru a vedea cum se găteşte. Lumina conferă o atmosferă foarte plăcută în bucătărie mai ales pe timpul serii, de aceea becurile, cu cât sunt mai eficiente, în genul ledurilor, cu atât este mai bine.

Puterea de absorbţie

Puterea de absorbţie se referă la cantitatea de abur pe care o hotă o poate absorbi în mc/h. Dacă vă bucurați de o bucătărie destul de spațioasă, aveți cu siguranță nevoie de o hotă cu putere foarte mare de absorbție, undeva la 250-300 mc/h, pentru a avea certitudinea că vă veți putea bucura de un aer proaspăt chiar și imediat după ce ați gătit.

Treptele de viteză

Puterea hotei poate fi reglată cu ajutorul treptelor de viteză, ceea ce permite reglarea capacității de absorbție în funcție de cantitatea de abur emanată. Astfel, un motor foarte puternic poate fi utilizat pe treapta întâi de viteză, în acest fel economisind și energie, sau la ultima treaptă de viteză atunci când este cazul.

Materialul

Foarte importante sunt materialele din care sunt confecționate hotele. Oricât de aspectuoase ar fi, dacă nu sunt și rezistente, dacă nu trec testul rezistenței în timp, investiția nu merită. De exemplu, o hotă dintr-un plastic de proastă calitate va ceda în scurt timp de la achiziție, în special dacă este folosită mai des. Aspectul părții frontale nu este suficient. În plus, indicat ar fi ca materialul să fie ușor de curățat, pentru ca să nu rămână amprente vizibile. Inoxul antiamprentă sau sticla sunt foarte indicate din acest punct de vedere.

După cum am menționat mai sus o hotă trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici importante pentru a puta fi considerată eficientă. Urmându-le pe cele enumerate, vă veți putea bucura de alegerea unei hote performante, care să vă ofere suportul cuvenit în împrospătarea aerului  din bucătărie. Cu cât țineți cont mai mult de ceea ce este cu adevărat important și de frecvența cu care gătiți, cu atât veți alege o hotă mai potrivită. Oricât de important ar fi aspectul, acesta nu trebuie să fie principalul criteriu, ci trebuie să primeze calitatea materialelor, eficiența în funcționare etc.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *