Alegerea unui televizor ieftin, cateva sfaturi generale

Am ramas astazi foarte surprins de newsletterul primit de la eMAG in privinta anumitor preturi la televizoare. Concret, televizoarele se ieftinesc din ce in ce mai mult, de exemplu modelul pe care in iarna l-am cumparat cu 1500 lei, astazi costa doar putin peste 1100 lei, asadar o reducre semnificativa de mai bine de 300 lei.

Desigur, evolutia fireasca a lucrurilor mai ales in mediile competitionale foarte dinamice, dublate si de catre aparitia si dezvoltarea din ce in ce mai acerba a televizoarelor LED Smart TV a facut ca si stocurile pentru televizoare LCD sa trebuiasca sa se goleasca, dat fiind faptul ca mai multi producatori au tot insistat pe LED datorita faptului ca LCD-urile au costuri de productie mai mari, sunt mai grele – asadar logistica este mai ingreunata. Acum, bineinteles, ni se tot predica ca LED-ul ca imagine este peste

Desigur, in multe locuri un televizor ultra-performant cu webcam sau cu motion control nu se justifica, de exemplu pentru persoanele de varsta a treia sunt convins ca un LCD isi face cu brio treaba. Totusi, diferentele intre LCD-uri sunt destul de semnificative si consider ca trebuie sa fim atenti la cateva lucruri:

  • televizorul sa posede rezolutie Full HD. Este inacceptabil astazi ca un televizor de peste 81 cm diagonala, LCD, sa redea la un raport HD Ready – asadar cumparati Full HD, diferenta de pret de cele mai multe ori este undeva de vreo 50 lei, insa tehnologic vorbind este o diferenta de 2 ani, cel putin.
  • televizorul este indicat sa posede tuner digital DVB-C sau DVB-T (DVB-T nu este disponibil in Romania, inca). Tunerul digital DVB-C permite conectarea la cablul TV fara necesitatea unui decodor si ofera o calitate a imagini net superioara, inclusiv reda programele HD la liber.
  • Modelele recente de televizoare, aparute dupa 2010, 2011 au standul in forma dreptunghiulara sau in forme mai moderne. Standurile rotunde nu prea mai sunt elegante, poate doar la monitoare.
  • Orice televizor modern de astazi are intrare USB si player multimedia incorporat. De asemenea este important si DLNA-ul pentru a reda in retea filme stocate sau redate de pe calculator, pe televizor.
  • In general pentru o sufragerie de apartament recomand un televizor cu diagonala intre 80 si 110 centimetri.

Acestea sunt doar cateva sugestii pentrua legerea unui televizor ieftin dar care sa merite. Ghidul nostru este deschis pentru actualizare, asadar daca consideri ca ne-a scapat ceva, poti sa ne lasi un comentariu cu parerea ta si vom tine cont de ea.

Evolutia in timp a televizoarelor

[sam id=”3″ codes=”true”]

Sursa Grafic Evolutie Televizoare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *