Amazon a achizitionat Ivona Software pentru sistemul de recunoastere vocii – in competitie cu Apple Siri

Amazon a anuntat de curand ca va achizitiona Ivona Software, al unei companii poloneze specializate in tehnologii de voce. Acesta este in competitie cu Nuance si este deja folosit in servicii de acoperire a textului prin voce pe Kindle Fire, in comenzi de voce si „Explore by Touch”. Termenii si consitiile acordului incheiat nu au fost insa dezvaluite.

Miscarea este semnificativa din cateva motive. In primul rand, arata ca Amazon urmareste sa isi dezvolte caracteristicile si functionalitatea pe device-urile sale, miscandu-se chiar mai departe, ca o comparatie, de un hardware mai ieftin, pentru a intra intr-o mai buna competitie impotriva produselor precum iPad si tabletele cu specificatii inalte precum cele de la Samsung.

In al doilea rand, construieste drum pentru Amazon pentru a face mai mult in hardware-ul tabletelor. In mod specific, adaugand servicii de voce tinteste inainte spre un telefon mobil / smartphone, ceea ce multi banuiesc de mult ca Amazon ar dori sa lanseze intr-un final. Nu s-a facut insa nicio aluzie la vreun telefon in mod special, in declaratiile de curand ale celor de la Amazon, dar o referinta vaga la produse viitoare ar face in mod sigur si intentionat imaginatia oricui sa zboare:

Amazon Kindle Fire aplicatie de voce

„Exceptionala tehnologie a textului prin voce Ivona conduce industria inspre calitatea vocii naturale, acuratete si usurinta utilizarii. Ivona este deja un instrument de ajutor pentru noi in a asigura o accesibilitate excelenta pentru Kindle Fire, incluzand Text-to-Speech (text audio), Voice Guide (ghid vocal) si Explore by Touch (explorare prin atingere)”, a spus intr-o declaratie Dave Limp, vice-presedintele Amazon Kindle. „Echipa Ivona imparte cu noi pasiunea pentru inovatie si pentru obsesia clientului si abia asteptam sa construim produse minunate pentru a aduce pe piata solutii vocale pentru clientii din lumea intreaga.”

Desi folosirea sistemului de recunoastere a vocii de la Amazon nu este in prezent atat de scos in evidenta si de in centrul atentiei cum este Siri pentru Apple IOS, el este totusi o parte importanta a ofertei de afaceri a companiei, din moment ce o piatra de temelie a continutului Amazon este bazata pe citire si „citire” in diferite formate, precum audiobook-uri/cartile audio. Iata cum arata momentan una dintre aceste trasaturi de voce pe Kindle Fire:

Produsele Ivona, spune compania, sunt deja disponibile pentru 44 de voci in 17 limbi „si inca multe se mai dezvolta”, ceea ce subliniaza cum Amazon poate folosi tehnologia pentru a-si stabili ambitiile internationale. De-a lungul anului trecut, compania a tot lansat produse si magazine Kindle in tari din afara SUA, sfarsind cu lansarea internationala a tabletelor Kindle Fire.

Ceea ce este inca neclar este cum se va dezvolta afacerea existenta de la Ivona. Se pare ca momentan Ivona lucreaza cu alte organizatii si alte afaceri, pentru a asigura sistemul de recunoastere de voce si a facut deja un mare progres in dezvoltarea sa. Daca Amazon nu se hotaraste sa „adopte” complet Ivona si sa ii foloseasca tehnologia exclusiv pe produsele sale, atunci aceasta ar prezenta cateva oportunitati.

Se va putea observa cum Amazon va oferi posibilitatea de recunoastere a vorbirii sub forma unui API, ceva semanator felului in care Apple a facut deja cu Siri, pentru ca dezvoltatorii sa o foloseasca in aplicatiile lor pentru Kindle Fire si alte platforme. (Amazon incearca din rasputeri sa atraga dezvoltatorii si continua sa extinda modalitatile prin care sa ii uneasca de propria sa platforma.)

Ivona ar putea de asemenea sa fie utilizat de Amazon in larga sa suita de intreprinderi, in servicii bazate pe sisteme tip cloud, care includ de asemenea gazduire si alte organizari si management al datelor prin intermediul Amazon Web Services.

Un purtator de cuvant al Amazon a confirmat faptul ca Ivona va continua sa lucreze cu trei parti, ceea ce inseamna ca acest lucru va asigura o alta punte pentru Amazon atat inspre intreprinderi de servicii bazate pe sisteme cloud, cat si, la fel de bine, catre dezvoltatori, mai ales in sfera sistemelor de recunoastere de voci: „Da, Ivona va continua sa asigure solutii de voce pentru tabletele noastre Kindle Fire (text-to-speech/text audio, voice guide/ghid de voce, explore-by-touch) si de asemenea va continua sa distribuie produsele si serviciile sale catre dezvoltatori, parteneri de afaceri si clienti din inreaga lume.”

Amazon Kindle Fire

Sursa: techcrunch.com

[sam_ad id=”29″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *