Amazon își pune semnătura pe un Smartphone inedit

Amazon a anunțat lansarea unui nou smartphone, cu adevărat diferit de altele existente deja pe piața din domeniu, cu noi caracteristici. Deocamdată nu se cunoaște încă nimic despre numele acestui telefon, despre preț sau data lansării sale. Dar probabil urmează ca Amazon să anunțe în curând și asemenea detalii.

Cu toate acestea, se cunosc destul de multe detalii despre telefonul Amazon, dezvăluite deja pe parcurs, cum ar fi:

Camera

Poate te va surprinde, dar telefonul ce poartă deja semnătura Amazon va avea nu mai puțin de… 6 camere foto. Pe lângă o cameră standard, în față și spate, telefonul mai dispune de alte 4 camere, de față, cu infraroșu, montate în fiecare colț al telefonului. Acestea vor fi folosite în depistarea obiectului de fotografiat pentru a produce un efect 3D, pe un ecran standard de tip LCD. Ce e mai surprinzător și cu siguranță va convinge amatorii de fotografii indiferent de situație este faptul că îți poți mișca telefonul sau capul, de exemplu, în timpul efectuării fotografiei, iar telefonul va dezvălui noi panouri și ecrane, mișcându-se odată cu tine. dacă lași telefonul pe partea dreaptă, ecranul va glisa pentru a dezvălui și mai multe detalii. Poți vedea și videoclipul teaser de mai jos care surprinde reacția mai multor utilizatori la descoperirea acestor detalii.

Aceste lucruri sunt posibile datorită faptului că Amazon folosește o tehnologie cu adevărat inovatoare cu senzori de depistare a feței Okao Vision, de la Omron, pentru a urmări capul utilizatorului. Această tehnologie a cunoscutei firme japoneze a fost modificată în acest sens de o echipă din interiorul Amazon cu scopul de a permite telefonului ce urmează a fi lansat să obțină efecte stereoscopice unice de pe un ecran obișnuit LCD. Tot această tehnologie oferă posibilitatea recunoașterii fețelor sau a anumitor trăsături faciale ale persoanelor care utilizează telefonul, putând chiar oferi detalii legate de sexul, vârsta sau etnia. Integrarea unor astfel de specificații wow pe noul telefon nu s-a făcut deodată, ci treptat, iar Amazon încă mai lucrează la aceasta. Marele producător speră ca această caracteristică, a urmăririi trăsăturilor utilizatorilor, să devină un mare lucru în viitor, iar la lansare aceasta să nu rămână un simplu instrument de marketing.

Smartphone de la Amazon

Specificații

Telefonul Amazon e în dezvoltare de ceva timp și a văzut, așadar, numeroase tipuri de „încarnări” de diverse tipuri de hardware. S-a vehiculat inițial că cei de la Amazon ar fi lucrat pe două versiuni incluzând și o versiune mai low-cost care nu avea drept caracteristică tehnologia de urmărire a capului utilizatorului, de care vorbeam mai sus. La această variantă s-a renunțat demult.

Se pare însă că telefonul care urmează să fie lansat e reportat ca situându-se undeva pe o scară medie a device-urilor de acest tip, cu specificații care se apropie destul de bine de cele ale dispozitivelor cu Android de anul trecut. Se spune că ar avea un procesor tip Qualcomm Snapdragon și o memorie tip RAM de 2 GB, la un ecran de 4.7 inch și de 720 p. Împreună cu cele 4 camere IR, telefonul va avea o rezoluție joasă pentru camera din față și o cameră de spate de 13 MP.

Smartphone-ul de la Amazon va avea o versiune modificată de Android. Mai mult ca dispozitivele Kindle Fire, această versiune de Android a fost dezvoltată în interior chiar de către Android și construită cu un client general în minte.

Acesta este primul telefon marca Amazon, care, cu siguranță, pentru producător, va conduce spre vânzarea de mai multe produse realizate de  ei, ca și alte dispozitive lansate anterior. Așa cum s-a întâmplat și cu tabletele Kindle Fire. Dacă smartphone-ul Amazon va fi un eșec în vânzări, nimic din interiorul uriașului retail nu se va mișca. Sau poate va aluneca înspre vânzarea mai multor alte tipuri de device-uri de la Amazon. Să așteptăm însă, înainte de orice speculație, lansarea primului smartphone Amazon.

Sursa: techcrunch.com

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *