Antena Grup nu s-a inteles nici cu UPC. Nu vom avea Antena 1, 2, 3, GSP TV pe Focus SAT.

Dupa ce Antena Group/Intact Media Group a declarat ca cei de la RCS&RDS fac un abuz prin netransmiterea posturilor Antena 1,2,3, GSP TV si Euforia TV prin serviciul de DTH (satelit TV) iata ca lucrurile se lamuresc din ce in ce mai mult, cu privire la miza din spate. Un articol foarte corect care transeaza problema se regaseste si pe blogul Subiectiv, care oarecum a prevazut ce se va intampla pe mai departe.

Astazi s-a anuntat ca Antena Group nu a semnat acordul nici cu UPC, pentru transmiterea posturilor pe serviciul lor DTH – Focus SAT. La mijloc sunt foarte multi bani, daca pana acum s-a transmis pe satelit posturile din grila Antena in mod gratuit sau pe bani putini pentru a ajunge la cat mai multi telespectatori (n.n. – asa se incaseaza banii de publicitate de posturile TV, in functie de audienta), acum cei din grupul Antena vor sa primeasca bani si pentru transmisiunea pe satelit, chiar daca majoritatea posturilor pe cablu de la Antena sunt in categoria must-carry, adica posturi care prin legea audiovizualului sunt obligatoriu transmise pe cablu TV de catre operatori.

In prezent se deruleaza negocieri si pentru continuarea transmiterii posturilor Antena Group si in reteaua DTH Dolce a celor de la Romtelecom. Nu este exclus ca si in cazul Romtelecom sa se ajunga tot aici.

[learn_more caption=”Vezi Comunicatul de Presa Focus SAT”] Declaratie Focus Sat Romania in legatura cu programele Antena TV Group

Bucuresti, 27 aprilie 2012 – Focus Sat Romania (operator de servicii de televiziune DTH) doreste sa faca urmatoarele precizari, in legatura cu retransmisia canalelor TV apartinand Antena TV Group (Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle si GSP TV). 

Incepand de astazi, Antena TV Group a retras operatorului Focus Sat dreptul de retransmisie a canalelor de mai sus, desi Focus Sat considera ca actualul contract de distributie semnat intre cele doua parti este in vigoare. Decizia Antena TV Group intra in vigoare incepand cu data de 27.04.2012, in pofida clauzelor stipulate de acest
contract, agreat de ambele companii.

La inceputul lunii aprilie, Focus Sat a primit o solicitare scrisa din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV. Gasim nejustificata aceasta solicitare, care, odata acceptata, ar afecta pretul abonamentelor noastre si ar avea astfel impact direct asupra celor peste 283.000 de clienti Focus Sat. .
Ne dorim ca abonatii nostri sa nu fie privati de vizionarea canalelor incluse in abonament, prin urmare am demarat negocieri cu oficialii Antena TV Group, pentru a ajunge la un acord.

In ciuda eforturilor depuse pana acum, Antena TV Group nu a dorit sa renunte la solicitarea initiala si a refuzat orice propunere venita din partea Focus Sat. Situatia este una de neinteles, cu atat mai mult cu cat posturile TV vizate cat si altele apartinand Antena TV Group, au fost declarate de proprietarul lor libere la retransmisie, fara conditionari tehnice sau financiare pe teritoriul Romaniei.

Pentru a respecta legislatia in vigoare, Focus Sat s-a vazut nevoit sa solicite Consiliului National al Audiovizualului modificarea grilei de programe (acceptarea noii grile, fara cele 5 canale). In asteptarea aprobarii oficiale din partea acestei autoritati, clientii Focus Sat vor beneficia in continuare de posturile TV mentionate mai sus.
Consideram ca abonatii Focus Sat nu trebuie sa fie afectati de decizia Antena TV Group si dorim ca ei sa se bucure de grila de pana acum, in totalitatea ei. De aceea, ii asiguram ca Focus Sat a depus toate eforturile si continua sa faca toate demersurile necesare pentru a ajunge la un acord cu Antena TV Group. Avem in continuare incredere ca oficialii Antena TV Group vor fi dispusi sa colaboreze in vederea gasirii unei solutii.[/learn_more]

Sursa: Focus SAT, Subiectiv

2 comentarii la „Antena Grup nu s-a inteles nici cu UPC. Nu vom avea Antena 1, 2, 3, GSP TV pe Focus SAT.

  • 18 mai 2012 la 11:30
    Permalink

    Va solicit in numele multor detinatori de antene DIGI din comuna sa cadeti la intelegere cu cei de la RCS-RDS,deoarece cei care vor pierde veti fi numai voi,detinatorii posturilor Antena 1,2,3. Majoritatea cetatenilor din comuna si in general din Romania se uita la TV doare pe programele Antena 1,2 si 3 deoarece sunt cele mai bune. Au ce vedea toate categoriile populatiei,indiferent de varsta,sau ocupatie,deoarece programele cuprind emisiuni placute de divertisment,iar partea politica de pe Antena 3 este cea mai urmarita,deoarece intereseaza multa lume.
    Va rugam reduceti pretentiile financiare si cadeti la intelegere,deoarece pierderea este comuna,iar cea mai mare revine populatiei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *