Aparat de Aer Conditionat Heinner 12000 BTU
Desi numele producatorului Heinner a aparut doar de curand pe piata romaneasca, producatorul incepe sa se impuna ca un furnizor de produse la preturi mici pe segmentul electronicelor si electrocasnicelor. De asemenea am vazut si niste gadgeturi de la ei, si tind sa cred ca sunt oarecum in aceeasi gama cu producatorul Serioux, care s-a axat mai mult pe piata gadgeturilor, cu o evolutie asemanatoare acestui producator. Heinner pana la urma tind sa cred ca este un brand romanesc de aparatura electrica, un producator care nu neaparat fabrica produsele ci le revinde sub acest nume, fiind mai cu speta un importator.
In acest moment observ ca au scos pe piata si un aparat de aer conditionat, unul cu o putere de 12000 BTU, nici mult, insa nici putin, fiind astfel excelent atat pentru apartamente cu dimensiuni nu foarte mari daca cumperi un aparat cat si pentru birouri cu dimensiuni medii.
[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice complete aici[/box]
Designul si componentele aparatului de aer conditionat Heinner de 12000 BTU (British Thermal Units) este pe modelul Toshiba si aparatul chiar are compresor de la producatorul Toshiba.
In pretul aparatului nu este inclusa instalarea, insa in acest caz instalarea se face la un pret rezonabil, de 250 lei in toate localitatile din aceasta lista, mai putin Sibiu, unde instalarea costa 300 lei. Desigur, acest pret este pentru montajul standard, cu un traseu frigorific de pana la 3 metri liniari (distanta dintre unitatea exterioara si interioara) – eu zic ca e mai mult decat acceptabil pentru ca include si toate cele necesare montarii.
Aparatul chiar daca nu este dotat cu inverter asigura atat functie de racire pentru varile calduroase cat si incalzire atunci cand temperatura este negativa. Amandoua functiile sunt disponibile cu vaste optiuni si configurari: 3 trepte de ventilatie, functie de dezghetare automata (foarte importanta, modele mai scumpe de la Samsung sau Beko) nu au, si bineinteles modul Sleep Mode care regleaza fluxul de aer intr-o varianta mai de briza, pentru somn placut.
De asemenea, de pe telecomanda se poate regla si functia de dezumidificare – utila toamna, timerul pentru timpul de functionare si modul automat de racire in functie de termostat si care directioneaza fluxul de aer in toate partile incaperii. Ce nu are acest AC Heinner este functia Jet care asigura o racire mai rapida, din pacate.
Aparatul are o dimensiune mai mica decat alte modele de aceeasi putere, 745 mm lungime, 255 inaltime si 195 mm grosime iar unitatea exterioara are dimensiunile de 64,5 x 54 x 26 centimetri si se monteaza pe suporti de 40 cm latime, asadar sta fix. Nivelul de zgomot al unitatii exterioare al aparatului de aer conditionat este de 52 decibeli, acceptabil as spune.
Una peste alta, aceasta clima Heinner ofera multe pentru un pret mai mult decat acceptabil.
[sam id=”3″ codes=”true”]
Am cumparat acest aparat de aer conditionat Heinner toamna trecuta in Cluj, la o lichidare de stoc, cu cca 500 de lei. Am sunat la firma de instalare din documentatie, aflu ca ei nu se mai ocupa de instalat aparate Heinner. Sun la numarul de asistenta din Bucuresti, primesc numarul altei firme, care vine sa-l monteze a doua zi contra 320 de lei. A doua zi vin meseriasii, incep montarea si apar problemele cu conducta din cupru a unitatii interioare, care se fisura si se rupea foarte usor la indoire. In total s-a rupt de 3 ori. Am comparat conducta din aparat cu conducta din kitul de instalare – mare diferenta: cea din aparat avea pereti cam la jumatate din grosime si o culoare mata, cea din kit era lucioasa si nu se rupea la indoire. Concluzia meseriasilor a fost ca imi ureaza mult noroc cu aparatul, ca ei altul de la marca asta nu mai instaleaza.
Acuma partea cu functionarea: vestea buna e ca functioneaza excelent, raceste rapid si silentios. Unitatea exterioara este un pic cam zgomotoasa, zangane cred carcasa de tabla fixata incorect, o sa incerc sa remediez asta. Calitatea indoielnica se vede insa la usita oscilanta de directionare a aerului, care se inchide cand cum, de obicei ramane intredeschisa dupa ce opresc aparatul. Alta problema ar fi ca la incalzire unitatea exterioara face un zgomot si mai mare, la genul ca mi-e teama sa nu se strice si mi-e jena de vecini.
Una peste alta, principiul “cat dai atata face” se aplica si aici; stiam ca exista sanse sa apara probleme, am contat pe garantia de 2 ani. Sper sa nu fie nevoie sa apelez la ea, am folosit aparatul doar cateva zile, daca mai apar probleme voi posta concluziile online.
La al meu se tot opreste unitatea exterioara, si apoi porneste din nou. Nu stiu ce poate avea. Am chemat meseriasii inapoi la el dar nu ii dau de cap. De ce se opreste si reporneste… de ce nu merge constant…
Si la mine face la fel: unitatea exterioara functioneaza pana aduce incaperea la temperatura setata, apoi se opreste; porneste cand aerul se incalzeste din nou. Din cate stiu, asta e principiul de functionare la aparatele fara invertor, deci nu pare o defectiune.
OK OK, dar lipsesc orice fel de date despre acesti Heinner, iar site-urile lor evita elegant, prin omisiune, sa dea orice fel de date despre companie. Singura similitudine, care poate parea relevanta este existenta unui producator chinez de electrocasnice care se numeste Heiner. Avand in vedere experientele postate aici, cred ca review-urile ar trebui sa faca si un minim research, daca testarea efectiva a aparatelor este chiar atat de neimportanta.
Vezi primul paragraf al recenziei. Din documentaţia primită şi din informaţiile de pe net, Heinner pare a fi o firmă românească ce importă marfă generică pe care o branduieşte.
are un design placut si face ceea ce fac si multe alte aparate de aer conditionat mult mai scumpe