Aparat pentru preparat fulgi de cereale

Fulgii de cereale sunt printre cele mai consumate alimente la mic dejun in tarile occidentale si in ultimii ani au inceput sa prinda tot mai bine si in Romania. Motivul este extrem de simplu: sunt alimente preparate foarte rapid si pe de alta parte sunt foarte sanatoase, cu un bogat continut de energie, vitamine si minerale. Incepand de dimineata cu o portie de fulgi de cereale vei avea energie si vei avea cu siguranta o alimentatie mai sanatoasa si mai echilibrata.

Chiar daca sunt buni si fulgii de cereale si din comert, cu ajutorul unor mici aparate poti sa prepari si acasa la tine acesti fulgi. Fulgii facuti direct acasa sunt mai buni chiar daca implica activitatea de macinare.

Am gasit la vanzare pe un site un aparat pentru fulgi de cereale pe care sa il cumperi pentru a prepara direct acasa fulgii. Aparatul, facut de producatorul austriac Agrisan, este unul de baza insa extraordinar construit si fara elemente de plastic. Este facut din lemn natural iar cilindrul de macinare este de o calitate ridicata. Costa destul de mult insa poate fi o investitie utila in sanatate si pe de alta parte daca esti un consumator fidel de fulgi de cereale sau musli atunci in timp isi scoate banii pentru ca nu mai cumperi fulgi gata preparati ci direct cereale. Plus ca iti faci mixul de musli si fulgi exact asa cum iti doresti.

Aparatul pentru preparat fulgi de cereale are cum spuneam mai sus carcasa din lemn de fag iar cilindrii de macinare sunt de calitate superioara. Cilindrii (doi la numar) sunt realizati din otel superior pentru un plus de putere, sunt netezi si usor de curatat.

Aparatul acesta se numeste aparat de fulgi salzburgic pentru ca producatorul este din zona Salzburg, Austria si in zona respectiva este o adevarata traditie pentru a realiza aparate de macinare si pentru preparea fulgilor de cereale.

Fulgii pot fi facuti din toate tipurile de cereale, seminte de in sau mac, chiar si fara o prelucrare in prealabil. De mentionat este ca puteti include inclusiv in alimentatia animalelor acesti fulgi, inclusiv in alimentatia animelelor de casa (caini) pentru ca ajuta la digestie si sanatatea metabolismului acestora, exact ca la oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *