Alegerea unui aparat de gătit cu aburi – Criterii și modele recomandate

În majoritatea țărilor alimentația sănătoasă este de mult o prioritate, și din fericire – încet, încet, și la noi oamenii au devenit tot mai conștienți de beneficiile pe care le are un stil de viață sănătos, și au început să se îndrepte spre ceea ce le facilitează accesul la acest mod de a trăi.
Aparatele de gătit la abur au fost create tocmai pentru a veni în întâmpinarea unor astfel de nevoi, și piața a devenit tot mai variată, tocmai pentru a satisface toate buzunarele și toate gusturile.

Aparatele de gătit cu abur oferă garanția păstrării nutrienților, a gustului autentic al oricărui aliment, a formei, o garanție a unei mese nu doar gustoase ci și sănătoase. Procesul de gătit nu presupune folosirea uleiului, ci doar a condimentelor preferate și a aburului fierbinte care circulă, ajutând miresmele să se întrepătrundă și să vă ofere o masă în care veți putea savura toate gusturile preparatelor.
În plus, este și mai simplu să gătești mai ales legume la astfel de aparate. Și acum mă gândesc la morcovii, conopida sau broccoli-ul pus în aparatul de gătit cu aburi ca garnitură și în același timp niște piept de curcan pe lângă sau pește. Sună sănătos, dar mai ales gustos.

Cum alegem aparatul de gătit cu aburi potrivit?

Aparatele de gătit cu aburi au avantajul de nu ocupa foarte mult loc într-o bucătărie, sunt foarte ușor de folosit, și nu sunt nici foarte scumpe; dacă decideți să achiziționați unul, trebuie să aveți în vedere câteva elemente care, alese cu grijă vă pot asigura alimente sănătoase, gustoase și de ce nu durabile, pentru că nimănui nu îi place să investească o sumă în ceva ce nu trece testul timpului.

Braun FS5100 – aparat de gătit cu aburi cu două coșuri și calitate de firmă recunoscută

 

Heinner Master Collection HSA-1000XMC – capacitate mare, multe vase, stocare inteligentă și preț mic

 

 

MD MSF-8102 este aparatul de gătit cu aburi pentru cei care vor să cumpere un model ieftin

 

 

👉 verifică aici preț și disponibilitate 👉 verifică aici preț și disponibilitate 👉 verifică aici preț și disponibilitate

 

Optați pentru materiale de calitate

Pentru orice lucru, calitatea materialelor din care este fabricat este foarte importantă. În cazul unui aparat de gătit cu abur, un material toxic ar putea afecta și alimentele pe care le preparați, și în mod cert nu asta este ceea ce căutați. Pentru siguranța dumneavoastră este indicat să alegeți un aparat de gătit cu aburi din inox, sticla termorezistentă, ceramică sau teflon care să aibă în partea inferioară a vasului de gătit un strat de aluminiu sau cupru, metale ce asigură o distribuire uniformă a căldurii.

Majoritatea aparatelor de gătit cu aburi au până la patru coșuri de gătit

Aparatele de gătit cu abur pot avea până la patru coșuri, sau vase de gătit, ceea ce facilitează pregătirea unei mese complete, cu mai multe feluri de mâncare chiar, singura regulă fiind ca alimentele care necesită un timp mai scurt de gătire să fie așezate pe un etaj superior. Trebuie să recunoașteți că un aemenea avantaj nu e deloc de neglijat: mâncarea nu va mai fi niciodată arsă, alimentele nu își vor pierde forma sau culoarea, gustul va fi desăvârșit, și totul va fi gata aproximativ în același timp. Sigur, atunci când volumul prearatelor scade, puteți scoate coșurile care vă prisosesc.

Recipientul de scurgere este vasul care susține toate coșurile de gătit, locul unde este absorbit tot aburul condensat.

Puterea de gătire

Ca și în cazul altor aparate electrocasnice, aparatul de gătit cu abur vine cu multiple variații de putere, asta pentru a satisface toate dorințele clienților. Dacă nu obișnuiți să gătiți foarte mult, nici nu aveți o familie numeroasă, și porțiile de obicei sunt mici, puteți achiziționa un aparat cu o putere de până la 1000 W maxim; însă dacă vă bucurați de o familie mare, aveți fără îndoială nevoie ca aparatul de gătit să aibă chiar o putere de gătire mai mare de 2000 W.

Cu cât mai mult veți asocia nevoile familiei dumneavoastră cu aparatul achiziționat, cu atât șansele de a obține rezultatele așteptate crește, și evident și satisfacția dumneavoastră va fi pe măsura.
Sigur, proporțional crește și consumul de electricitate, dar știm desigur că orice aparat electric consumă curent. 

Funcțiile multe sunt mereu binevenite

Deși nu este un electrocasnic foarte dificil de utilizat, în ale cărui funcții să vă pierdeți, aparatul de gătit cu abur are câteva funcții care vă ușurează foarte mult munca în bucătărie: de exemplu butonul de control mecanic, se folosește prin simpla rotire, în timp ce tipul de control electronic permite reglaje mai fine ale preferințelor dumneavoastră, cum ar fi temperatura dorită, timpul de gătire, programarea, etc.

Există aparate de gătit cu aburi cu rețete gata integrate – la apăsarea unui simplu buton

Ba chiar unele au chiar și o serie de rețete integrate în meniu, astfel încât este suficientă apăsarea unei taste.  Funcția de păstrare caldă a mâncării este de mare ajutor în cazul în care aveți, spre exemplu unul sau mai mulți membri ai familiei întârziați, și trebuie să așteptați ca toată lumea să fie prezentă. Cu această funcție veți putea să aveți o conversație placută, în timp ce mâncarea va aștepta caldă pe masă.

Modele recomandate

Braun FS5100 – un model foarte recomandat de către clienți

Aparat de gătit cu aburi Braun FS5100
Aparat de gătit cu aburi Braun FS5100

Unul dintre modelele care au primit recomandări foarte bune din partea clienților este aparatul de gatit cu aburi Braun FS5100. Este foarte adevărat că se situează pe primele poziții și în topul celor mai scumpe (verifică aici preț actualizat și disponibilitate), dar atunci când produsul primește garanția celor care îl folosesc deja, deciziile parcă vin mai ușor.

Deși este un aparat de capacitate medie de 3,1 l, cu o putere de 850 W, și doar două coșuri de gătit, Braun FS5100 este un model pe care clienții l-ar recomanda pentru rapiditatea cu care pregăteste alimentele, pentru gustul desăvârșit al mâncării, și pentru ușurința cu care poate fi curățat, dacă puteți trece peste dezavantajul de a veni echipat doar cu două coșuri de gătit. Este un aparat fabricat dintr-un tip de plastic ce nu conține BPA, ceea ce face mâncarea sigură inclusiv pentru bebeluși.

Aparatul se găsește în oferta eMAG.

MD MSF-8102 – o variantă foarte ieftină de aparat de gătit cu aburi

Aparatul de gatit cu aburi MD MSF-8102 este una dintre cele mai accesibile variante ca și preț, existente în acest moment pe piață (verifică aici preț actualizat). În mod automat, nici descrierea lui nu abundă în detalii uimitoare, poate doar capacitatea de 5 l să fie principalul atu. Altfel, are o putere de gătire mică, de doar 500 W, cu doar două coșuri de gătit(la fel ca modelul anterior de la Braun) si un panou de comandă manual. Dar pentru o persoană singură, un student poate, ce apreciază foarte mult stilul de viată sănătos, investiția minimă poate avea rezultate foarte bune, mai ales că este foarte ușor de montat/dezmembrat, și chiar necesită un efort minim pentru curățare.

Beper 90.541 – pentru momentele când dorești capacitate mare de gătire

Un model de aparat de gătit cu aburi foarte mare este Beper, 90.541, cu 12 l capacitate. De apreciat că are și un aspect foarte plăcut, cu baza din oțel inoxidabil, ceea ce l-ar încadra perfect într-o bucătărie modern echipată, și în plus e și foarte ușor de curățat. Are 3 coșuri de gătit și vine cu 5 programe presetate, un alt avantaj de luat în calcul, plus puterea de 1000 W care este una peste media aparatelor de gătit cu abur. Nici prețul nu este foarte mare (verifică aici preț), ceea ce îl face cu atât mai atractiv.

Despre avantajele unui aparat de gătit cu aburi și varietatea prezentă pe piață am putea discuta la nesfârșit, însă un lucru cert este că este printre cele mai sănătoase moduri de a găti, și un plus la fel de mare este că oricâte feluri de mâncare ai găti cu un astfel de aparat, timpul de pregătire scade la jumătate, și timpul de curățate este minim. Cine nu apreciază o bucătărie intacta, fără abur, fără vase multe ce așteaptă să fie spălate? Pur și simplu te asiguri că așezi capacul bine peste ultimul vas de gătire, și la sfârșit, le poți introduce pe toate în mașina de spălat vase. Efectele chiar pot fi maxime cu un efort minim!

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *