Aplicatiile pentru a comanda un taxi direct de pe smartphone sunt tot mai populare

In ultima vreme observ o tot mai mare avalansa de aplicatii pentru a comanda taxiurile direct de pe telefoanele mobile in magazinul de aplicatii Google Play iar aceste aplicatii majoritatea sunt disponibile nu doar pe Android ci si pentru iPhone. Piata este una foarte mare si cred ca pe viitor majoritatea comenzilor pentru taxi se vor face via telefon fara a mai fi necesara apelarea la dispecerat si solicitarea prin operator.
Majoritatea acestor aplicatii sunt ale unor firme construite strict spre a dezvolta o solutie universala insa intalnim si companii care si-au dezvoltat propriul sistem de comenzi de pe telefonul mobil.

Deocamdata putini taximetristi folosesc sistemele online

Cu toate acestea, pana acum putini taximetristi s-au inrolat in acest sistem foarte inteligent de altfel si de asemenea aplicatiile majoritatea se rezuma spre a functiona doar in Bucuresti.

De asemenea se spune ca datele de trafic de curand disponibile in Romania – mai cu seama in Bucuresti si autostrazile A1 si A2 sunt datorita faptului ca unii taximetristi folosesc aceste aplicatii care trimit prin GPS si reteaua de date feedback catre Google pentru viteza de deplasare, din care se deduce cat de bine se merge in zona.

Vor detrona aplicatiile independente pe cele directe ale companiilor?

Sunt foarte curios cine va castiga lupta dintre aceste aplicatii, daca va fi o solutie care va comanda de la mai multe companii de taxi-uri sau daca pana la final lupta o va castiga un sistem – sau mai multe – de la diferite companii de taxiuri care vor migra incet incet de la comanda prin apel telefonic la una prin intermediul unei aplicatii pentru telefonul mobil.

Ce imi place totusi la aplicatiile dezvoltate de catre companii care doresc sa ofere o solutie universala este faptul ca ofera posibilitatea de a da o nota taximetristului si de a suna personal soferul. De asemenea aceste aplicatii ofera si un sumar al traseului, notificari, timpul estimat de sosire a taximetristului si pozitia acestuia pe harta.

TaxiBeet – intens promovata

O asemenea aplicatie este TaxiBeet, care s-a bucurat si de o promovare destul de buna la ProTV, la emisiunea I Like IT. Aplicatia este disponibila pentru toate orasele tarii insa din feedbackul utilizatorilor masini se gasesc in Bucuresti si din pacate si in capitala destul de putini soferi sunt inrolati in sistem. Mai jos regasiti un videoclip explicativ al ideii din spatele acestei aplicatii.

Aplicatii Similare

Alte aplicatii pentru a comanda taxiuri sunt SpeedTaxi, Taxi Bucuresti – utila mai ales pentru cei care calatoresc (pare facuta special pentru straini); Grant taxi, Taxi As, TaxiQ (mai multe companii), VreauTaxi – foarte banal (doar numerele de telefon afisate ale companiilor) si in cele din urma Star Taxi.

Am observat ca exista si o companie care dezvolta aplicatii pentru mai multe firme, este vorba de Clevertech – companie care are in portofoliu si o aplicatie worldwide, insa cu baza de date online asadar are nevoie de acces la internet – Clever Taxi.

Personal as miza pe folosirea TaxiBeet, acum sa vedem daca se poate dezvolta sistemul indeajuns de bine pe termen lung pentru a putea deveni o obisnuinta in orice parte a orasului sa comanzi o masina.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

One thought on “Aplicatiile pentru a comanda un taxi direct de pe smartphone sunt tot mai populare

 • 13 decembrie 2012 la 13:47
  Permalink

  ai enumerat aproape toate aplicatiile de pe piata noastra.spun aproape, pentru ca eu folosesc o alta aplicatie pe care nu o vad aici si din ce am citit pana acum, are cel mai bun background.
  in primul rand e folosita pe “afara” si nu oriunde, USA, brazilia, U.K., asutralia, etc… si, in al doilea rand a fost nominaliata la mobile awards si asta nu cred ca nu inseamna nimic.
  eu personal o folosesc. nu gasesc masina de fiecare data dar cred ca e normal de vreme ce e la inceput, cel putin la noi si prea putini soferi sunt deschisi catre ceva nou.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *