Arctic APL71025XLW0 – mașină de spălat rufe slim de capacitate 7 kg

Arctic APL71025XLW0 este o mașină de spălat rufe de capacitate medie spre mare, de până la 7 kilograme. Este un model orientat spre familiile de 3-4 persoane care doresc să spele cât mai mult la o singură încărcătură. Este un model popular în oferta magazinelor online și vine cu un preț foarte bun deseori pentru specificațiile sale – verifică aici preț actualizat

Mașină de spălat rufe cu dimensiuni de tip slim și design clasic

Un alt avantaj al acestui model este că este o mașină de spălat rufe slim, cu o adâncime de doar 49 centimetri. Din acest motiv este o variantă foarte bună pentru a-l lua la apartament sau într-o încăpere care nu are dimensiuni prea generoase.

Oricum, când vine vorba de mașini de spălat rufe, cu cât este mai mică adâncimea cu atât e mai bine, mai ales dacă nu vine prin compromisul capacității de încărcare.

Dimensiunile pe înălțime și lungime sunt cele destul de standard, înălțime de 84 centimetri și lungime de 60 centimetri. Greutatea este de aproximativ 57 kilograme.

Dimensiuni de tip slim pe adâncime pentru această mașină de spălat rufe. Dimensiunile pe înălțime și pe lungime sunt cele clasice.

Designul este unul clasic, cu un hublou alb și cu panoul de comandă poziționat în partea superioară. Îmi place faptul că are un ecran care afișează timpul rămas din spălare, iar pe panoul de comandă programele de spălare sunt marcate în limba română.
Deschiderea hubloului este la stânga cu deschiderea la 170 grade, iar dimensiunea ușii este generoasă – 34 centimetri. Un hublou mare te ajută să scoți și să introduci hainele cu ușurință.

Suficiente programe de spălare

Selectarea funcțiilor suplimentare precum programare întârziată, extra clătire sau personalizarea temperaturii de spălare și a vitezei de centrifugare se realizează prin butoane tactile foarte intuitive.

După cum scriam și mai, are multe programe de spălare. Ce îmi place însă foarte mult este că are o facilitate de a împrospăta hainele și cu aburi – funcția Extra Steam.
Practic aburul poate ajuta la înmuierea hainelor la începutul programului de spălare, pentru a fi spălat cu ușurință. Dacă aburul este la finalul programelor de spălare, contribuie la înlăturarea cutelor, lăsând hainele mai ușor de călcat. De asemenea există și o funcție de anti șifonare prin care stoarcerea este divizată pe mai multe etape pentru a avea o acțiune de centrifugare mai delicată asupra hainelor.
Mi-a atras atenția și programul dedicat pentru articolele de iarnă – geci, care păstrează țesătură gecilor și a hainelor groase pentru mai mult timp.

La fel ca la modelele mai recente de la Beko, avem pe acest Arctic și un program de spălare Expres în doar 14 minute. De asemenea este disponibilă și spălarea rapidă, care cred că va fi opțiunea cea mai selectată.

Evident, întâlnim pe mașina această de spălat toate programele clasice: pentru bumbac, sintetice, mixt 40 grade dar și programe dedicate pentru cămăși, blugi, haine negre sau program ecologic cu temperatura între 40 și 60 grade Celsius. Programul de spălare ecologic are o durată mare la încărcare completă, de peste 3 ore și 27 minute.

De asemenea este disponibilă și opțiunea de programare întârziată (amânare pornire). Cred că lumea nu folosește suficient de mult acest program. Personal îl folosesc tot mai mult, practic pun hainele la spălat de cu seară și dimineața mașina de spălat pornește.

Tabelul programelor de spălare la mașina de spălat rufe Arctic APL71025XLW0

Centrifugarea este realizată la o turație de până la 1.000 rotații pe minut (rpm) și este programabilă. Astfel, poți selecta să nu folosești opțiunea de centrifugare sau să o faci la 400, 600, 800 sau 1.000 rpm. Clasa de eficiență la stoarcere este în clasa C.

Printre celelalte funcții mai amintesc și faptul că această mașină de spălat rufe de la Arctic vine cu protecție pentru copii (child lock), sistem electronic de control al balansului.

Acest Arctic este o mașină de spălat rufe clasică, dar cu programe interesante de spălare care vă va ajuta în gospodărie fără să fie nevoie să spargeți prea tare pușculița, pentru că prețul acestei mașini de spălat rufe de la Arctic este foarte echilibrat.

Clasa de eficiență energetică E conform normelor noi din 2021

Conform noilor norme de clasificare a eficienței energetice, această mașină de spălat rufe se încadrează în clasa E (clasa A+++ conform normelor vechi). Arctic APL71025XLW0 este o mașină de spălat cu o eficiență excelentă în utilizarea chibzuită a apei și a curentului electric, atât de necesar perioada aceasta plină de scumpiri.

Consumul de apă pentru ciclul ecologic este de doar 45 litri, iar consumul de energie este de 78 kwh/100 cicluri, calculat la programul Eco 40-60.

Din punct de vedere al zgomotului, acestă mașină de spălat vine cu un nivel de emisii acustice în aer în etapa de centrifugare de 72 decibeli iar la spălare de 62 decibeli.

Variantă similară de la Beko de capacitate ceva mai mică

Pentru cei care caută un model ceva mai mic Beko WUE 6512 BWW ar putea fi o variantă bună cu o diferența de preț minimă (dacă există).

Între cele două modele aș opta pentru acest Arctic datorită capacității ceva mai mari, inclusiv datorită faptului că aceste două mașini de spălat rufe sunt practic identice ca funcționalitate. În plus, că spui Arctic sau că spui Beko practic spui același lucru, pentru că brandul Arctic este deținut tot de turcii de la Beko.

Dacă însă ai nevoie de o mașină de spălat similară de capacitate mai mare, de 8j kilograme, acest model de la Arctic ar putea fi interesant.

One thought on “Arctic APL71025XLW0 – mașină de spălat rufe slim de capacitate 7 kg

  • 3 aprilie 2023 la 17:57
    Permalink

    Masina de spalat rufe Arctic APL71025XLW0 aduce toate ce ai nevoie de la o astfel de masina, intr-un design clasic de incarcare pe dreapta cu dimensiuni de tip slim si preturi avantajoase.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *