Masina de Spalat Rufe Arctic EF6100+, 6 kg, Clasa A+

Dacă ai nevoie de o mașină de spălat rufe care să-ți ofere mai mult decât o mașină de spălat standard, obișnuită, dar care să fie și apropiată ca preț, îți recomand modelul Arctic EF6100+, economic, la un preț foarte bun pentru câte poate oferi (verifică aici preț actualizat). Arctic EF6100+ reprezintă, în acest moment, unul dintre cele mai bune raporturi specificații-preț de pe piață, în ceea ce privește mașinile de spălat.

Capacitate de încărcare – 6 kg; Clasa de eficiență energetică A+

 Mașină de spălat rufe cu încărcare frontală, cu o capacitate de încărcare peste standard (de 6 kg) și o viteză de centrifugare rezonabilă (de 1000 de rotații pe minut – foarte potrivită, în raport cu capacitatea de încărcare), Arctic EF6100+ te va cuceri în cazul în care ai o familie mai numeroasă și mereu se adună multe rufe la spălat. Fiind și economică, devine un aliat perfect – a primit clasarea pentru eficiență la spălare A și pentru eficiență energetică A+. Astfel, nu numai că e utilă, dar această mașină de spălat rufe este și foarte convenabilă, ajutându-te să faci economie la apă, curent electric față de un model mai slab clasat energetic.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Arctic EF6100+ vine cu 15 programe variate

Arctic EF6100+ îți este de mare folos inclusiv în ceea ce privește programele foarte variate, menite să rezolve orice problemă ar întâmpina rufele tale. Numărul de 15 programe de spălare este impresionant, având în vedere prețul destul de mic al mașinii de spălat rufe: program rapid (de 30 minute);  program de clătire separată; program de stoarcere + evacuare; program pentru țesături din bumbac; program pentru rufe din lână; program pentru haine din materiale sintetice; program special pentru rufe delicate; program pentru spălare manuală; programare întârziată etc. Pe lângă asemenea programe, Arctic EF6100+este prevăzută și cu alte două funcții și sisteme speciale precum: sistemul electronic de control al balansului; sistemul de reglare a consumului, care este conceput pentru și mai multă economie.

Sistem electronic de control al balansului pentru reducerea zgomotului în timpul funcționării

Sistemul electronic de control al balansului distribuie uniform rufele în interiorul cuvei, astfel încât vibrațiile și zgomotul din timpul centrifugării (mai ales al stoarcerii) să fie cu mult diminuate. În acest fel, mașina ta de spălat rufe va fi mult mai silențioasă, fără să te deranjeze, pe tine sau vecinii tăi. Poți spăla, așadar, oricând ai nevoie de rufe curate, fără să-ți fie teamă că vei face vreun zgomot. Nivelul de zgomot al acestei mașini de spălat rufe este de 60 dB la spălare și 75 dB la centrifugare. Te bucuri, astfel, de încă un avantaj din partea modelului Arctic EF6100+.

Design special S-shape pentru spălare și mai silențioasă

De asemenea, tot pentru un grad ridicat de silențiozitate, mașina de spălat Arctic EF6100+ este concepută cu un design S-shape (în formă de S), ceea ce înseamnă că panourile laterale ale mașinii de spălat au fost create cu striații în formă de S, cu rol de a asigura un plus de stabilitate al tamburului și, implicit, de a reduce zgomotul și numărul vibrațiilor în timpul spălării și, prin urmare, de a asigura liniște completă în timp ce mașina funcționează.  Ai, în acest mod, parte de un spălat al rufelor în liniște, chiar și în timpul nopții.

Masina de spalat rufe Arctic EF6100+

Design simplu, dimensiuni obișnuite

În rest, ca design exterior, Arctic EF6100+ nu se remarcă prin nimic special. E albă, simplă. Nu dispune nici de ecran tip LCD sau alte tipuri de afișaje cu LED a informațiilor legate de ciclul de spălare în derulare. Consider că acest lucru nu e neapărat un dezavantaj – adeseori, acestea sunt inutile, nu prea sunt urmărite și, în plus, te-ar mai costa și bani în plus, degeaba, peste prețul mașinii, care, acum, e pe piață la o sumă foarte bună. Mașina dispune, în schimb, de un sertar obișnuit pentru dozarea detergenților și a diverselor soluții de curățare și spălare, de două butoane – unul pentru setarea programelor sau alte opțiuni și unul pentru alegerea vitezei de centrifugare dorite. Butonul mare, rotativ, este pentru selectarea ciclului/programului de spălare potrivit rufelor din cuvă.

În rest, nu se remarcă prin nimic special. Hubloul are un unghi de deschidere de 180 grade. Felul de deschidere e unul obișnuit, însă îmi place că mânerul pe care trebuie să apeși ca să deschizi prezintă o zonă destul de mare. Ca dimensiuni, măsoară exact atât cât măsoară o mașină cu capacitate de încărcare standard, de 5 kg; are 84 cm în înălțime, 60 cm în lățime și 45 cm în adâncime.

Concluzii și un model asemănător

Cu un număr mare de programe variate, cu sisteme speciale ca să fie cât mai silențioasă, cu o capacitate de încărcare de 6 kg, o viteză de centrifugare de 1000 de rotații/minut și o clasă de eficiență energetică A+, care o face economică, această mașină de spălat rufe nu mai are nevoie de motive în plus pentru a fi considerată un model care să merite. Și totuși, o mașină care să îți ofere atâtea, la un preț la fel de convenabil (apropiat de cel al modelului Arctic EF6100+, chiar mai mic), ar fi mașina de spălat rufe Heinner HWM-6120, care, spre deosebire de modelul prezentat mai sus, are o viteză de centrifugare ceva mai mare (de 1200 rotații/minut) și, deși nu se laudă a fi atât de silențioasă, are alte sisteme și funcții interesante și utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *