Ariel Pods – Detergent tip capsulă – Avantaje și dezavantaje

Anul trecut, de Black Friday, am prins câteva promoții foarte interesante, printre care și una pentru noul detergent Ariel Pods. Era o promoție atât de bună, încât capsule cât pentru vreo 120 spălări costau cam cât doi litri de detergent.

Am ales și varianta cu Touch of Lenor (? verifică aici preț și disponibilitate), adică și cu balsam încorporat, deci chiar dacă aveam acasă detergent, am spus să facem o economie și practic acum considerăm că avem detergent suficient pentru tot anul. Practic, cred că o să avem detergent suficient până la următorul Black Friday sau campanie mare când ne vom reface stocul.

Acum, desigur, există variante și mult mai economice, cum sunt cele universale, fără balsam, costă mult mai puțin și vine la sub un leu costul pentru detergent la o spălare.

Am mai cumpărat astfel de capsule când am fost prin străinătate și stăteam ceva mai mult, dar pe urmă mi s-au părut mai scumpe decât variantele clasice de detergent lichid. Erau însă mai practice de transportat în călătorii, că nu avea rost să cumperi detergent foarte scump la pachete mici.

Totuși, acum producătorii au redus semnificativ prețul acestor detergente lichide și promoțiile constante le fac din nou foarte atrăgătoare. Plus că prind popularitate și pentru că sunt foarte practice și moderne.

De asemenea, dacă te interesează despre tipurile de detergenți prezente astăzi pe piață – am scris de curând un articol dedicat despre tipuri de detergenți.

Ce este defapt Ariel Pods – detergentul capsulă?

Ariel Pods este practic un detergent lichid gata dozat într-o membrană de plastic care în contactul cu apa se dizolvă. Are marele avantaj că este gata dozat, este foarte curat de a se folosi. De asemenea, este foarte concentrat și asta înseamnă că ocupă mult mai puțin spațiu.

Detergenții capsulă au început să fie folosiți de acum câțiva ani și încep să fie din ce în ce mai populari pentru că nu ocupă mult spațiu. Personal consider orice detergent lichid mult mai practic și mai eficient decât cel pudră. De ce? În primul rând nu se împrăștie, nu rămâne semidizolvat în locașul pentru detergent de la mașina de spălat. Iar cum sunt mai neîndemânatic, nu vărs pe jos pudra aceea.

? verifică aici preț și disponibilitate Ariel Pods.

Cum se folosește Ariel Pods?

Aproape ca în cazul oricărui detergent lichid, capsula de Ariel Pods se plasează în interiorul cuvei. Producătorii de regulă recomandă plasarea detergentului înainte de haine, pentru ca detergentul să intre în contact cu apa cât mai repede. Noi am pus capsula și după haine, și nu am întâmpinat niciun fel de inconvenient.

Singura chestiune de care trebuie să ții cont este să plasezi capsula de detergent fără a avea mâinile ude, pentru că astfel poate să se înceapă dizolvarea învelișului protector.

ATENȚIE:  Detergentul de tip capsulă întotdeauna se plasează în interiorul cuvei, niciodată în locașul obișnuit pentru detergent solid.

O capsulă pentru încărcări mici și medii, două capsule pentru încărcare mare

Producătorii recomandă folosirea unei singure capsule pentru o încărcare mică spre medie, ceea ce pentru mine înseamnă până în 6, poate 7 kilograme de haine. Pentru încărcări mai mari, producătoriii de detergenți capsule recomandă folosirea unei doze duble, adică două capsule.
Ariel spune pe ambalaj că o capsulă este potrivită pentru 4-5 kilograme de rufe, dar atâta timp cât hainele nu sunt foarte murdare, rezultatele sunt foarte bune și la 6-7 kilograme de rufe.

Avantaje și dezavantaje ale detergenților capsule

Avantaje

 • sunt foarte practice
 • vin gata dozate pentru o încărcătură medie
 • variantele cu balsam sunt practice, nu mai e nevoie să adaugi balsam de rufe
 • majoritatea au și balsam gata încorporat
 • nu ocupă spațiu
 • nu se varsă ca detergentul pudră sau cel lichid din cutie

Dezavantaje

 • dacă temperatura de spălare este foarte mică, unii detergenți nu se dizolvă complet, dar ni s-a întâmplat asta doar cu o firmă necunoscută
 • prețul chiar dacă devine ceva mai mic, în continuare sunt mai scumpe decât variantele de detergent solid

De unde cumperi detergenți de tip capsulă?

Poți să găsești detergenți de tip capsulă în aproape orice supermarket sau hypermarket, fie online, la majoritatea magazinelor online mari de tip eMAG sau Altex.

? verifică aici preț și disponibilitate Ariel Pods.

6 comentarii la „Ariel Pods – Detergent tip capsulă – Avantaje și dezavantaje

 • 27 iulie 2020 la 17:33
  Permalink

  Ambalajul de plastic s a lipit de rufe!
  La detergentul capsula

  Răspunde
 • 15 septembrie 2020 la 22:31
  Permalink

  Eu am folosit de 4 ori capsule, Ariel si Persil, pentru programul de colorate la 40 grade, iar la terminarea programului plasticul de la capsula l-am regasit in garnitura de cauciuc cu un rest de detergent !! Am gresit cu ceva ??? Nu trebuia sa se dizolve complet ?

  Răspunde
  • 27 mai 2021 la 13:05
   Permalink

   Daca folosesc un program scurt ( 14 minute ) si am o incarcare de 1,5 kg de rufe, este corect sa pun o capsula de Ariel, sau e prea mare cantitatea din capsula?
   Multumesc.

 • 10 iulie 2021 la 16:08
  Permalink

  Am regăsit de foarte multe ori plastic de la capsulă chiar cu rest de detergent, după ce programul de o oră jumătate s-a terminat. Am folosit Ariel. Cred că voi rămâne la detergent lichid. Și cel pudră rămâne uneori pe haine. Nici nu ști ce produse să mai folosești. Am avut ocazia să folosesc produsul original și sincer nu se compară. Păcat că la noi nu se ține cont de calitate și nici de noi, consumatorii. Dezamăgitor

  Răspunde
 • 28 decembrie 2021 la 13:20
  Permalink

  Bună ziua ! Am spălat și la 60 de grade și tot.am găsit resturi de capsula pe haine și la garnitura ,oare de ce ?

  Răspunde
 • 4 ianuarie 2022 la 10:37
  Permalink

  Cum procedez daca vreau si prespalare?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *