Aspiratoare cu aburi: 2 in 1 – aspira si curata igienic. Gata cu găleata și cu mopul!

Igiena este foarte importantă pentru sănătatea oricui, de aceea este ideal ca oriunde s-ar afla, oamenii să încerce să păstreze în permanență un spațiu cât mai curat. Mai ales daca este vorba despre o familie cu copii mici, sau chiar deținătoare a unui animal de companie, curățenia, igiena este esențială. 

Deși nu se numără printre aparatele de curățat foarte des întâlnite în locuințe, aspiratoarele cu aburi sunt tot mai căutate și la noi, încet dar sigur, oamenii devenind conștienți de avantajele unui asemenea ajutor în gospodărie.

Luând în calcul beneficiile pe care le oferă, întâi din punctul de vedere al curățeniei, un astfel de aspirator aduce un plus la capitolul comoditate, și nu în ultimul rând, timp. Și este perfect pentru cei care sunt obsedați ca rosturile dintre bucățile de gresie să își păstreze culoarea originală.

Cum funcționează un aspirator cu aburi?

Un aspirator cu aburi are, în principiu, același mod de utilizare ca și orice alt aspirator.

Ceea ce îl face mai eficient, nu este puterea de aspirare, ci capacitatea lui de a reține particolele de praf, în proporție de 100%, comparativ cu aspiratoarele dotate cu filtru obișnuit, care nu doar că nu pot reține praful, dar nu acționează nici asupra bacteriilor.

Având un filtru cu apă, aspiratorul cu aburi va reuși să rezolve și problema particolelor de mucegai sau de polen, atât de dăunătoare mai ales în cazul alergiilor, și vor dezinfecta podelele sau covoarele cu ajutorul aburului emanat la 100°C.

Și asta nu este tot! Un aspirator cu aburi modern și performant este dotat cu accesoriile necesare pentru curățarea geamurilor, a oglinzilor, a faianței, obiectelor sanitare, igienizarea canapelelor și a saltelelor, ba chiar ar putea și călca dacă ar avea un fier de călcat compatibil cu stația.

Caracteristici importante pentru alegerea unui aspirator cu aburi

Este evident că un aspirator cu aburi ar ajuta din foarte multe puncte de vedere în orice gospodărie. Oricine ar alege să aibă o casă perfect curată și în plus să renunțe la tot felul de accesorii incomode, care ocupă și mult loc, de genul mopurilor, găleților, cârpelor de șters, etc. Însă cum știm ce este cu adevărat important la un aspirator cu aburi?

În primul rând puterea motorului este deosebit de importantă. Aceasta se regăsește în puterea de emanare a aburului, și prin urmare la eficiența cu care suprafețele vor fi curățate și dezinfectate. Pentru ca un motor să fie suficient de puternic ar trebui să aibă aproximativ 1500-2000W. Cu cât mai puternic cu atât mai bine.

Un aspirator cu aburi foarte bun, care să poată fi folosit la cât mai multe activități, trebuie să aibă accesorii pentru diferite funcții. Pentru aspirat, pentru spalat podele, pentru spălat covoare, geamuri și oglinzi, obiecte sanitare, pentru colțuri, etc.

Un alt aspect de care e bine să țineți cont sunt semnalele sonore pentru avertizare atunci cand se golește rezervorul cu apă, sau atunci când se încălzește apa. Nu este suficietă afișarea unui semnal intermitent pe display-ul aspiratorului, pentru că atenția este îndreptată asupra suprafețelor curățate, deci mult mai eficientă ar fi avertizarea sonoră.

Greutatea este și ea foarte importantă, mai ales dacă aspiratorul va fi folosit într-o casă mare, sau chiar cu etaj. Sunt zone, cum ar fi scările, în care aspiratorul trebuie ridicat; o greutate mare a aspiratorului, ar îngreuna foarte mult situația, tocmai din acest motiv trebuie ales un aspirator care să poată fi ridicat cu ușurință.

Aspiratorul cu aburi poate fi un foarte bun aliat în activitatea casnică, salvând foarte mult timp și reușind să igienizeze foarte bine suprafețele, pentru ca microbii și bacteriile să nu mai constituie un pericol. Ținând cont de criteriile enumerate mai sus, puteți alege un aspirator cu aburi care să vă ajute în treburile casei.

Iată mai jos câteva modele de aspiratoare cu aburi prezente astăzi în oferta magazinelor online.

Philips FC7020/01 – Aspirator cu aburi tip stick

Unul dintre cele mai populare aspiratoare cu aburi, vine într-o formă stick, oferind un plus de ergonomie. Este ideal pentru curățatul podelelor și mai ales al gresiei. Philips FC7020/01 are o putere mare, de 1.500 W, fiind o putere bună pentru un aspirator de casă.

Aparatul este foarte lăudat pentru capacitatea de curățare, dar nu și cea de aspirare.

Aparat de curatat cu abur Karcher SC 3

Aparatul Karcher SC 3 are forma clasică de aspirator, însă curățarea se efectuează cu abur. Are numeroase accesorii, iar puterea de lucru este mai mare, de 1.900 W. Este, evident, puțin mai scump decât modele similare, fiind de la un brand recunoscut pentru aparatele de curățat sub presiune.

 

Aparat de curatat cu abur Karcher SC 3
Aparat de curatat cu abur Karcher SC 3

Mop Dirt Devil Aqua Clean Steam1500 W

Cu o putere de 1500W, acest mop Dirt Devil va curăța suprafețele de tip gresie. Nu are denumirea de aspirator cu aburi, dar cu siguranță poate fi un ajutor de nădejde.

Mop Dirt Devil Aqua Clean Steam1500 W
Mop Dirt Devil Aqua Clean Steam1500 W

Tu la ce aspirator cu aburi te-ai gândit? 

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *