3 aspiratoare robot revolutionare pentru curatenie inteligent facuta

În încercarea de a câștiga cât mai mult timp liber, apar constant dispozitive care nu doar ajută, dar caută să înlocuiască aproape integral efortul uman. La sfârșitul programului de lucru, majoritatea așteaptă cu nerăbdare să ajungă acasă, unde să petreacă momente de relaxare alături de cei dragi.

Activitățile casnice în cursul săptămânii amplifică senzația de oboseală, iar în weekend, oricine preferă să petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut, făcând activități distractive care să rupă monotonia din cursul săptămânii.

Cum funcționează aspiratoarele robot?

Aspiratoarele robot încearcă să creeze senzația ca trăiești într-o casă care se curăță singură, fiind una dintre cele mai noi, de ultimă generație electronice din casă.

Spre deosebire de aspiratoarele convenționale care trebuie plimbate în toată casa, ideea aspiratoarelor robot este să le pornești, iar ele se mișcă în voie pe toată suprafața pe care o și curăță.

Cele mai multe au formă sferică pentru a putea pătrunde cu ușurință și sub mobilă, și partea cea mai interesantă este că modelele mai avansate, inteligente, reușesc să stocheze informații referitoare la harta casei, în baza senzorilor acustici și a undelor infraroșu cu care sunt dotați.

Plimbându-se pe suprafața podelelor, aspiratoarele reușesc să strângă praful cu ajutorul periilor din dotare, praf pe care îl depozitează într-un recipient de colectare, și care periodic trebuie curățat, unul dintre puținele operații manuale pe care le faci la aceste aspiratoare.

Sigur, nu au o capacitate atât de mare de colectare ca aspiratoarele standard iar majoritatea sunt modele complementare, dar dacă în casă nu prea faci mizerie sau ai nevoie de o împrospătare la câteva zile fără niciun fel de efort, aceste mici minuni tehnologice îți vor îndeplini nevoile.

Mărci renumite – producători cunoscuți de aspiratoare robot

Printre cele mai renumite mărci care creează aspiratoare robot, de departe se remarcă iRobot, o companie ale cărei baze au fost puse de trei ingineri care au crezut în schimbările pe care le pot face în lumea reală, cu ajutorul cunoștințelor lor în robotică. Deși primele invenții au fost scoase pe piață începând cu anii 1990, pe piața produselor de uz canic au intrat abia în anii 2002, când au lansat primul model de aspirator robot – Roomba, urmat de Scooba, un robot care lua locul mopului de spălat pe jos. Cu trecerea timpului, cei de la iRobot au căutat să perfecteze invențiilor, astfel încât au devenit lideri de piață în domeniul aspiratoarelor robot.

Samsung nu are nevoie de nici o prezentare. Este una dintre cele mai renumite mărci la nivel mondial, având activitate în aproximativ toate domeniile, și nu una oarecare, ci chiar activitate de excelență. Deși corporația a fost înființată în 1938 având activitate în domeniul asigurări, recunoașterea a venit începând cu anii 1969 când a fost creată filiala Samsung Electronics. Și de aici, drumul spre succes a fost sigur, creându-și un renume la nivel mondial. Cu sloganul „Inspire the World, Create de Future”, au devenit lideri de piață în multe domenii, reușind să uimească de fiecare dată prin produse de o calitate excepțională.

Phillips este o companie înființată în 1891, devenind lider pe tehnologie. Preponderent orientați înspre soluții inovatoare care să simplifice dar să și îmbunătățească viața oamenilor, Phillips investește foarte mult în cercetare și dezvoltare., pentru a obține cele mai bune rezultate de la produsele lansate.

Dirt Devil este un brad ce are o vechime de 100 de ani, reușind să dobândească excelența la capitolul îngrijire podele. Brandul a reușit să se extindă în cât mai multe țări oferind aparate electrocasnice eficiente, cu mare atenție asupra consumului de energie electrică. Este un nume relativ nou pe piața aspiratoarelor robot, dar sunt apreciați grație modelelor accesibile la preț.

Xiaomi este un producător de origine chineză, reușind să pătrundă pe piață și să devină spaima unor nume mari ca Apple sau Samsung. Deși a apărut pe piață de foarte scurt timp, Xiaomi este un brand apărut dintr-o ambiție de a crea produse accesibile, dar și deosebite. Dacă la capitolul telefonie situază pe locuri fruntașe, pare că și pe această piață a aspiratoarelor robot și a produselor de curățenie intră în joc cu destul de multe avantaje.
Momentan nu sunt foarte multe astfel de aspiratoare de la Xiaomi în oferta magazinelor online românești, dar cu siguranță le vei găsi pe viitor aici.

Modele recomandate disponibile la magazinele online

Dirt Devil Spider M607

Robotul de aspirare Dirt Devil Spider M607, se remarcă prin capacitatea de a aspira nu doar a spațiile deschide dar și zonele mai greu accesibile, de genul colțurilor sau limita cu peretele. Aspectul său sferic li plat îi permite să ajungă chiar și sub piesele de mobilier pentru o curățenie desăvârșită. Aspiratorul este indicat chiar și pe covoarele cu peri scurți, și nu are un sac de colectare a prafului, însă areun recipient ce poate fi golit și spălat cu ușurință. Este un aspirator robot cu un tip de aspirare uscată, și care poate folosi cu baterii reîncărcabile.
Nu este dotat cu un variator de putere și nici cu un derulator automat de cablu, dar are o autonomie de 60 de minute și are o putere de 17 W. Designul său este plăcut, și este disponibil pe nuanța negru.

Conform apreccierilor consumatorilor ce folosesc acest model, Dirt Devil Spider reușește să curețe bine, urmărește bine limitele camerelor și colțurile, însă ca și dezavantaj ar fi faptul că nu reușește o mapare corectă a locuinței, în sensul că trece de prea multe ori prin anumite locuri, iar în altele deloc. Senzorii săi nu reușesc să identifice exact toată suprafața, și nici să aspire bucățile mai mari de genul pietricelelor sau a firimiturilor, dar este totuși ideal pentru folosire zilnică sau o dată la două zile.

Dirt Devil Spider M607 este de altfel aspiratorul pe care îl avem și noi acasă, l-am cumpărat la promoție și este un gadget foarte drăguț pe care îl recomandăm. Trebuie doar să calibrezi așteptările însă conform prețului – verifică aici preț actualizat.

Cutie aspirator Robot de aspirare Dirt Devil Spider M607
Cutie aspirator Robot de aspirare Dirt Devil Spider M607

iRobot Roomba 782

Robotul de aspirare iRobot Roomba 782 este un robot cu tip de aspirare uscată, ce se alimentează cu ajutorul unui acumulator ce poate fi reîncărcat. Este recomandabil a fi folosit doar pe podele, și este dotat și cu un variator de putere. Este dispnibil într-o combinație de negru cu argintiu, are o putere de 33 W și reușește să aibă o autonomie de 120 minute.

Recomandările clienților ce au achiziționat deja aspiratorul vin pe fondul mulțumirii vizavi de activitatea de curățare. Mulți susțin că îl lasă funcționând, și la întoarcere îl găsesc deja la încărcat, semn că și-a făcut treaba. Acest aspirator se conectează singur la dispozitivul de încărcare. Per ansamblu, părerile sunt pozitive și ar recomanda cu încredere produsul.

Robot de aspirare iRobot Roomba 782
Robot de aspirare iRobot Roomba 782

iRobot Roomba 886

iRobot Roomba 886 este cel mai performant robot aspirator din lista noastră, care stabilește noi standarde în acest domeniu.

Sistemul de curățare Aeroforce a îmbunătățit foarte mult performanțele pe care iRobot le punea la dispoziția clienților săi, îmbunătățind puterea de aspirare cu până la de 5 ori mai mult, pentru a putea capta praful, dar si bucățile mai mari întâlnite în traseu.

Cu acest nou model Roomba 886, iRobot a reușit să mărească și durata de viață a bateriei, dar și capacitatea de colectare a prafului.

Roomba 886 reușeste să curețe orice suprafață, de la pardoseli de parchet, gresie, până la covoare și mochet, și este îmbunătățit și cu semnal acustic și optic de murdările. În plus, modelul 886 are și capacitatea de a detecta scările și are o margine tampon pentru a evita contactul brusc.

Dintre toate îmbunătățirile, ce uimește cel mai mult este sitemul de navigație iAdapt ce permite scanarea spațiului de 67 de ori într-o secundă, datorită senzorilor cu care este dotat. iRobot Roomba 886 poate curăța și în funcție de de programarea pe care o puteți stabili la o dată și o oră prestabilită.

iRobot Roomba 886
iRobot Roomba 886

La ce criterii de alegere pentru un aspirator robot să fii atent

Aspiratoarele robot sunt soluțiile cele mai recente de curățare a casei, modele ce reușesc să suplinească aproape complet intervenția umană.

În funcție de modelele prezentate mai sus, putem extrage o serie de considerente demne de luat în calcul, pentru oricine dorește să achiziționeze un asemenea model. În primul rând, este foarte importanță puterea de aspirare. Cu cât este mai puternic, cu atât aspiratorul poate trage mai bine murdăria întâlnită în cale.
Sunt modele care sunt inteligente, altele doar se învârt în cerc, ceva de genul telefoanelor mobile, sunt modele de tip smart și sunt celelalte care reușesc să facă activitatea propriu zisă mai repede.

Capacitatea de a ajunge aproape de marginea peretelui și de a aspira chiar și colțurile este foarte importantă. Este aproape inutilă curățenia fără accesarea zonelor de sub mobilier sau din colțurile camerei.

Capacitatea de stocare a prafului ar trebui să fie destul de încăpătoare, astfel încât, robotul să poată colecta tot ce întâlnește pe suprafața de aspirat. Sunt persoane care pleacă de acasă și lasa robotul funcționând, astfel încât daca nu ar fi nimeni să goleasca recipientul de praf, robotul nu ar putea să termine de curățat. Desigur, asta depinde și de mărimea aspiratorului robot iar multe au mic spațiul pentru praf.

Iarăși, prețul este foarte important, pentru că de multe ori face diferența între funcționalități. Ori sunt modele al căror preț pleacă de la câteva puține sute de lei și mai sunt altele care costă mii de lei. Depinde foarte mult și de bugetul tău.

Sunt foarte multe avantaje pe care un aspirator robot le aduce în orice locuință, însă achiziționarea unuia poate însemna un salt considerabil suficient de mare. Din acest motiv, odată cu acest pas, este bine să luați în calcul și considerentele de mai sus care ajută în alegerea aspiratorului robot potrivit.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *