Aspiratoare de ultima generatie

Știm care sunt telefoanele de ultimă generație disponibile pe piață, care sunt cele mai scumpe tablete, televizoare sau frigidere și mașini de spălat rufe sau vase. Însă puțin se vorbește despre… aspiratoare de ultimă generație, performante, și, implicit, mai scumpe.

Fie că e vorba de tehnica de aspirare mult reînnoită, fie că vorbim de dotări speciale sau supersilențiozitate, aspiratoarele de înaltă performanță pe care le poți găsi pe piață sunt sau încep să fie din ce în ce mai diverse. Hai să vedem însă ce aspiratoare performante, de neegalat, ar exista și la noi, de la diverse branduri:

Aspirator tip Stick Philips FC7070/01

Cel mai scump aspirator pe care l-am găsit, în acest moment, este un aspirator… tip stick/vertical, care oferă atât aspirare cu spălare, cât și aspirare umedă sau uscată (obișnuită):  Philips FC7070/01. Se remarcă printr-un sistem de filtrare ciclonic și este recomandat și pentru parchet sau alte suprafețe din lemn. De asemenea, cum dispune de mai multe modalități de spălare, prezintă rezervoare separate pentru apă curată și apă murdară, atunci când îl folosești cu funcția de spălare. Ca accesorii, îl vei primi împreună cu o perie turbo și 2 perii rotative din microfibră. Costă puțin peste 2000 lei (verifică aici preț actualizat), cam mult, însă nu e doar un mop electric, performant, care spală și igienizează bine, ci și un aspirator tip stick avansat, care protejează în același timp și suprafețele.

Aspirator fara sac Dyson DC42 Allergy, Root Cyclone, cu HEPA

Cu un Dyson îți asiguri clar o aspirare fără un pic de urme de praf, alergeni, fără a-ți scăpa chiar și cel mai insesizabil punct de mizerie. Aproape ca un robot, modelul Dyson DC42 Allergy, cu filtru HEPA, antialergii, este un aspirator vertical creat pentru a oferi o performanta maxima in curatare si usurinta in utilizare. Are cel mai bun nivel de aspirare la capul de curatare, care se autoajusteaza automat pentru diferitele dimensiuni ale covoarelor si pentru podelele rigide. DC42 Allergy este echipat cu tehnologia Dyson de ultima generatie Radial Root Cyclone si cu tehnologia Ball, pentru o manevrare mai usoara.

Cu tehnologia cu cicloni Radial Root Cyclone, specifica si patentată de Dyson, aparatul capteaza mai multa mizerie decat oricare alt aspirator de pe piata. Cu aceasta tehnologie, modelul Dyson DC42 Allergy absoarbe rapid și puternic mizeria până la ultima particulă de praf, ceea ce ajută la eliminarea unei cantitati mai mari de mizerii, alergeni si par de animale din casa ta.

Totodata, fluxul de aer imbunatatit reduce turbulentele si mentine presiunea aerului, astfel incat particulele microscopice sunt extrase de ciclonii interiori si fara prea mult efort sau zgomot.

Cand incepi sa utilizezi anumite aspiratoare cu sac, praful poate infunda orificiile mici din sac. Anumite aspiratoare fara sac functioneaza intr-un mod similar. Ele utilizeaza un filtru central pentru a capta praful fin, care poate infunda filtrul. Puterea de aspiratie scade, lasand praful si mizeria tot acolo unde ai vazut-o. Cu Dyson DC42 Allergy clar nu mai e cazul, fiindcă, după cum îi spune sistemul de bază, fiind ciclonic, pur și simplu face să dispară, ca niște mini-cicloni, absolut toate urmele de mizerie, fără a mai avea timp să sesizezi asta.

Pentru o manevrare facilă și un maxim de confort, cu tehnologia proprie Ball, aspiratoarele Dyson Ball se bazeaza pe o bila, care pivoteaza pe loc ca sa il poti utiliza chiar cu o singura miscare din incheietura. Bila gazduieste tehnologia esentiala, inclusiv motorul si tubulatura. Asta iti asigura si mai putina dezordine care sa permita curatarea in spatii incomode, de-a lungul marginilor si in jurul mobilei.

E un aparat extrem de puternic si eficient, silentios si rapid, dar… scumpp, pe masura performantei de fapt (verifica aici pret actualizat). Totusi face toti banii sa il ai, caci nu vei mai avea niciun fel de dificultate in a –ti curata locuinta.

Aspirator fara sac Dyson DC42 Allergy, Root Cyclone

Robot de aspirare Samsung VR10F53UBAK

Cu adevărat un aspirator inovator, foarte mediatizat și promovat este, de fapt, un… robot de aspirare, extrem de simpatic și util este Samsung VR10F53UBAK. Acesta funcționează pe bază de baterie reîncărcabilă, cu acumulator. Oferă aspirare uscată și prezintă și filtru HEPA 11. Ce e într-adevăr special și deosebit la acest robot de aspirare este că nu e nevoie să ții de el, să îl manevrezi tu în timp ce curăță, ci face singur toată treaba. Și nici nu e nevoie să fii acasă pentru asta. : Cum? Simplu! Samsung VR10F53UBAK funcționează pe baza unor senzori, putând fi programat să aspire când vrei tu, și ocolește obstacolele, tot pe baza senzorilor, astfel încât să nu se împiedice de mobilă și lucruri prin casă, ci le ocolește, dar fără să rateze mizeria de pe marginea lor.  E și micuț, ușor și destul de silențios. Prezintă și afișaj electronic cu LED și pentru ce oferă merită, deși e suficient de scump pentru un aspirator (verifica aici preț actualizat), însă acesta nu e un simplu aspirator, ci e un robot de aspirare și curățare, micuț, inteligent și cochet. Despre astfel de aspiratoare tip robot, mai poți citi aici, iar despre un alt aspirator-robot de la Samsung (Samsung Navibot VCR 8845), ai detalii și aici.

Robot de aspirare Samsung VR10F53UBAK

Aspirator fara sac Dyson DC33C Origin, cu Root Cyclone

Un alt model superperformant de la Dyson, dar ceva mai ieftin, este Dyson DC33C Origin, fără sac, dar cu capacitate de colectare de 2 litri, cu alimentare la rețea. Ce e interesant e că este dotat și cu accesoriu pentru spații înguste, dar mai ales, cu perie pentru trepte și scări, foarte utilă. Și acesta dispune de tehnologie Root Cyclone, cu sistem ciclonic, foarte avansat, de aspirare, și cu Dyson Ball, pentru confort în timpul aspirării și o manevrare extrem de facilă. Despre acestea v-am vorbit mai sus, la celălalt model, mai scump. Acesta este ceva mai ieftin (verifică aici preț actualizat).

Aspirator fara sac Dyson DC33C Origin, Root Cyclone

Tu, dacă ar fi să optezi pentru un sistem de aspirare ultraperformant, ce model ai alege?

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *