Astazi se lanseaza noul telefon Apple iPhone 5: Zvonuri si Poze inainte de lansare

De mai bine de un an de zile americanii de la Apple se bazau pe vanzarile terminalelor mobile din seria 4s, ori acestea au inceput sa se loveasca de o stagnare sau chiar scadere a vanzarilor, tendinta vizibila mai ales in ultimele luni, de cand tot internetul fierbe cu privire la zvonurile despre noul terminal iPhone5, care se poate lansa si sub numele The New iPhone, daca e sa ne luam dupa strategia lansarii ultimei table iPad. Indiferent de numele noului terminal mobil este de asteptat ca acesta sa lase gura casca a lumii intregi – sau cel putin prezentarea smartphone-ului va merge pe aceasta latura de impresionare si sensibilitate.

Diagonala ecranului mai mare – perfect?

Ceea ce este cel mai sigur este faptul ca noul iPhone 5┬áva avea un ecran marit – mergand astfel pe tendinta globala a dispozitivelor Android cu ecrane mai mari, poate chiar prea mari daca e sa ne uitam la dispozitivele Samsung Galaxy Note sau la faptul ca de multe ori, fara sa glumim, Galaxy S3 este asemanat cu o paleta de tenis ­čÖé Diagonala ecranului pentru iPhone-ul nou asadar este de 4 inch, mai mic decat al rivalilor – ceea ce in ideea prezentata mai sus de catre mine ma face sa cred ca va fi o dimensiune intermediara foarte indragita de clienti – fara mistouri ca ar fi prea mare sau fara senzatia de telefon ramas in urma.

Noul iPhone nu va avea dimensiunile pe laterale mai mari, asadar rezolutia va creste doar proportional. Oricum se vedea bine pe aceste telefoane – loc de imbunatiri cu costuri identice inca nu se prea pot face, cine stie, poate la un alt update.

apple iphone display sharp
Display

In ceea ce priveste displayul noului telefon iPhone 5, acesta a fost facut de 3 producatori: LG, Japan Display si nu in cele din urma Sharp – care s-au confruntat cu o serie de probleme in ceea ce priveste capacitatile de productie, la un moment dat vehiculandu-se faptul ca am putea asista la intarzieri in livrarea noului iPhone – ramane de vazut, nici nu vreau sa ma gandesc cum se lucreaza acum in fabricile din China care asambleaza telefoanele.

Update la sistemul de operare iOS 6

Cert este si faptul ca iPhone 5 va avea un update la sistemul de operare, ceea ce inseamna ca putem regasi noi functii touch, interfete noi si probabil si alte softuri ajutatoare cum am primit la 4s pe Siri.

Design

Ultimul zvon scapat pe net, prezentat in fapt de un producator de accesorii ne prezinta noul iPhone in acest concept:

Chiar cred ca arata binisor in aceasta prezentare, cu marginea argintie care a disparut.

O alta poza de pe GsmArena ne prezinta telefonul in aceasta forma

Diferenta este ca pe aceasta poza observ vag marginile argintii, ca la modelele precedente. Imi place luminozitatea ecranului din imagine, faptul ca rezolutia mai mare a permis un camp de lucru mai extins..si evident, mai multe pictograme ­čÖé

Specificatii Hardware

De asemenea tot de pe Gsm Arena mai aflam ca noul iPhone un procesor Quad Core de 1.20GHz cu 1GB memorie RAM, camera foto de 12 megapixeli cu blitz LED iar variantele de capacitate vor fi de 16, 32 si 64GB.

Lansarea la ora 20. Ramane se vedem daca ne surprinde Apple de data asta cu ceva super nou ­čśë

[sam id=”3″ codes=”true”]

[sam_ad id=”31″ codes=”true”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *