Asus 24T1E – Monitor cu Functie TV 23.6 inch Diagonala, Full HD

Pana acum cateva zile habar nu aveam ca exista televizoare Asus, si am fost un pic surprins. Cautand pe internet in realitate mi-am dat seama ca producatorul e destul de bine infipt pe piata straina cu diferite monitoare si televizoare. Daca pe partea de monitoare au inceput si in Romania sa se vada semne ca taiwanezii intra pe piata, pe piata televizoarelor avem putine locuri de unde sa ne cumparam un astfel de sistem. Ma rog, un model din aceasta clasa este Asus 24T1E, un monitor mai degraba dotat cu functie de TV tuner, diagonala aproape 24 inch si afisaj Full HD. Monitorul, sau televizorul, ca inca nu m-am hotarat cum sa ii spunem are un pret de aproximativ 699 lei (verifica aici pret actualizat), la momentul redactarii articolului cu o reducere generoasa de la 949 lei. Sper sa nu fie un pret de lichidare de stoc, pentru ca din specificatii reiese ca este totusi un echipament destul de bun.

Designul acestui TV Asus este oarecum din clasa fie iti place foarte tare, fie deloc. Recunosc, eu nu ma pot hotara. Diferenta majora fata de modele similare din gama altor producator este ca acesta vine cu boxele dispuse in partea de jos si sunt o prelungire a ramei. Eu am urmarit mereu sa fie boxele in fata pentru un sunet mai bun, insa este un relativ disconfort de imagine, creeaza senzatia de rama prea mare, asta mai ales din poze. Totusi realitatea este ca e un design clasic; aratand mai degraba astfel a televizor decat a monitor – desi dpdv tehnic se comporta ireprosabil in ambele situatii.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Probabil ca reducerea aplicata la acest pret este datorita faptului ca este LCD si nu LED. Totusi, in aceste conditii pretul este mai bun decat la alte televizoare similare de mici dimensiuni de la concurentii pe aceasta nisa, cum e E-Boda, Teletech sau Vortex. Totusi, fata de acesti producatori Asus are o garantie mai mare doar in spatele denumirii brandului si e drept ca si ca functii e mai OK, ofera o flexibilitate mai mare de conectare, practic poate fi si monitor, si televizor sau display pentru laptop in acelasi timp.

Ecranul cu diagonala de 23.6 inch (sau 60 centimetri, mai pe romaneste) are un format clasic wide 16:9 ca raport, si afisajul este de 1920 x 1080 pixeli – adica Full HD. In aceste dimensiuni sunt putine televizoare cu aceasta rezolutie, de exemplu la Samsung un televizor cu aceste specificatii, drept ca LED – are un pret de doua ori mai mare. Iarasi, calitatea imaginii pixelii fiind de 0.27 mm este ireprosabila, contrastul e la 20.000:1 iar timpul de raspuns fiind la 5 ms poate fi folosit si in jocuri. Este in general cam peste orice monitor la ora actuala, pe LCD, in acest segment.

Unghiul de vizibilitate la displayul LCD nu este foarte grozav, desi producatorul se lauda cu 170 grade pe orizontala si 160 pe verticala. As fi surprins ca aceasta valoare sa fie reala, sau extrem de calitativa pentru ca si alte displayuri mai pretentioase stau tot asa. Sau daca, e o surpriza placuta…eu nu am testat aceasta functie.

Pe partea de conectare 24T1E de la Asus vine cu 1 conector VGA (pentru PC), 2 x HDMI (PC, laptop, alte gadgeturi), 2 conexiuni scart, PCMCIA (nu cred ca te intereseaza) si obisnuitele conexiuni la antena TV. Una peste alta, daca pretul se mentine sub 700 lei zic ca este printre cele mai bune alternative pentru un monitor cu tv tuner incorporat. Mi-ar fi placut ca rama sa nu fie atat de mare, dar nu este un criteriu determinant.

Ca tot am spus de difuzoare, sunt printre cele mai puternice boxe la un tv de aceasta dimensiune, fiecare boxa dintre cele doua avand cate 7 W RMS, asadar 14 W in total si are un mod virtual surround interesant (desi ma indoiesc de calitatea simularii sunetului surround boxele fiind destul de apropiate)

Mai mentionez ca conectarea se face la cablu direct si analogic, si digital, insa doar pe UPC pe card CI. Pe RDS e nevoie de acel decodor pentru a avea posturile HD.

[sam_ad id=”11″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *