Avantajele purificatoarelor de aer în casă

O problemă majoră pe care o întâlnim în zilele noastre, este legată de poluarea aerului, poluare la care tot noi contribuim în cea mai mare parte.

Este ciudat cum pe de o parte folosim tot felul de dispozitive, și facem acțiuni fără a conștientiza gradul de deteriorare pe care îl aducem mediului înconjurător, iar pe de altă parte plătim bani grei pentru a redobândi puritatea aerului pe care îl alteram. Este un cerc vicios care ne consumă atât financiar, dar mai ales ne afectează sănătatea.

În încercarea de a avea un aer cât mai curat în locuințe, au apărut purificatoarele de aer, care au capacitatea de a elimina praful, alergeniibacteriile și virușii, particolele de polen, dar și microorganismele din aer.

Cum funcționează purificatoarele?

Purificatoarele funcționează după un principiu care trege aerul din încăpere, îl conduce prin câteva filtre care au rolul de a distruge particolele nedorite din aer, și îl reintroduce apoi în circuitul camerei. La fel ca și în cazul aparatelor de aer condiționat, purificatorul funcționează optim cu ferestrele închise, deoarece nu ar putea face față unui flux de aer crescut..și pe de altă parte, prin circulația aerului în exterior s-ar pierde .

Motive pentru a folosi un purificator de aer

Calitatea aerului este foarte importantă nu doar pentru copii, ci pentru orice persoană în general. Iată o serie de motive care să vă convingă de importanța unui purificator de aer:

* De cele mai multe ori, persoanele aleg să folosească un purificator de aer, atunci când apare un bebeluș în peisaj. Pentru copii este cu atât mai important aerul curat, evitând astfel aparitia alergiilor cauzate de anumite bacterii sau microorganisme.
În cazul unui aer uscat puteți opta pentru un purificator cu umidificator. Printre cele mai recunoscute modele în Europa care au și rol de umidificare și de purificare sunt cele de la Boneco sau acest Sharp KC-A50EU-W.

* Și în cazul persoanelor adulte ce suferă de alergii, astm, boli cardiovasculare, aerul curat este foarte important și necesar. Toate aceste afecțiuni pot avea complicații grave, și din acest motiv, păstrarea unui mediu cât mai curat este un real sprijin în prevenirea lor.

* Energia organismului este direct influențată de puritatea aerului respirat. Plămânii în special, și majoritatea organelor interne în general, funcționează mai bine cu cât aerul este mai curat; creierul este astfel mai bine oxigenat, energia având un impact foarte mare în orice activitate întreprinsă atât profesional cât și personal.

*  Sănătatea organismului este strâns legată de buna funcționare a organismului, iar pentru aceasta, aerul curat este direct răspunzător. Este un lucru binecuoscut faptul ca persoanele care trăiesc în zone cu aer curat, mai puțin poluat, au un organism mai puternic, se îmbolnăvesc mai rar.

* Dacă în casă există și un animal, riscul apariției alergiilor cauzate de microorganismele existente, este cu atât mai mare. Resturile de blană, saliva, fecalele animalelor, sunt mari factori de poluare a aerului, de aceea un purificator de aer, o bună igienă și aerisirea constantă a locuinței, pot reduce riscul apariției alergiilor.

Deși lista prezentată mai sus, își propune să atragă atenția asupra anumitor beneficii pe care purificatoarele le-ar aduce în viețile noastre, lista este de fapt mult mai lungă. Aerul curat este vital, întreaga noastră sănătate și dispoziție depinde de acest factor. Deci achiziționarea unui astfel de aparat, este cu siguranță o investiție ce merită efortul.

Modele de purificatoare de aer pe care le poți considera în achiziție

Personal folosesc un Electrolux Z9124, este prea rar însă în stoc din ce observ, așa că varianta complementară și mai performantă ar fi modelul Sharp KC-A50EU-W, iar dacă totuși bugetul este o problemă, mai este modelul Tesy cu 6 nivele de filtrare.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *