Avantajele televizoarelor cu conexiune la internet

In ultima vreme intalnim tot mai des notiunea de smart TV, internet ready TV si alte denumiri care definesc in general un televizor care se poate conecta la internet sau la reteaua de acasa. Aceste televizoare devin tot mai populare, mai ales pentru ca producatorii reduc din ce in ce mai mult preturile pentru aceste modele si de asemenea avem parte si de un marketing care functioneaza foarte bine pe aceasta nisa.

Daca initial cea mai populara forma de a spune despre un televizor ca are „retea” era in cazul televizoarelor care aveau suport pentru DLNA, astazi aceasta specificatie este considerata una minima chiar si in randul televizoarelor cu preturi intre 1.000 si 1.200 lei.

Din punct de vedere al designului nu prea ai cum sa distingi un televizor internet-ready de cele obisnuite decat daca te uiti in spatele televizorului la conexiunile pe care le are. Majoritatea au inceput sa posede acest port pentru conectarea cablului de internet si acesta este standardul RJ-45, adica intra acelasi cablu pe care il introduci in calculator.

De asemenea, au inceput sa apara tot mai multe televizoare cu posibilitate de a se conecta la wireless. Acestea sunt de cele mai multe ori wireless ready sau cu conexiune nativa wireless. Trebuie sa distingi foarte bine daca un televizor este wireless ready sau daca este cu conexiune directa pe Wi-Fi, pentru ca cele care sunt wireless ready mai au nevoie de un dongle suplimentar care costa destul de mult.

In ceea ce priveste fiabilitatea acestor televizoare care permit conectare la wi-fi si ciclul de viata, trebuie sa stii ca nu prea exista diferente. Adica televizorul nu este afectat sau ajutat in functionare de catre aceasta specificatie decat faptul ca iti ofera o functie in plus. Care este chiar foarte comoda pentru a o avea.

Televizoarele care au conexiune LAN nu intotdeauna se pot conecta la internet. Ca sa fii sigur ca un televizor se poate conecta la internet, asigura-te ca are specificatia Browser Web.

Acelasi lucru trebuie spus si despre Wireless. Daca televizorul este wireless ready, nu inseamna ca o data ce l-ai despachetat instant te poti conecta la Wi-Fi. Urmareste sa se spuna in mod clar ca are wireless, iar daca apare ready inseamna ca ar putea avea conexiune wi-fi, obtinuta printr-un stick wireless compatibil. Si atentie, compatibil nu este chiar orice stick wi-fi pe care il cumperi cu 40-50 lei din comert ci de cele mai multe ori este acel accesoriu direct facut de catre producator (Samsung, LG, samd).

Avantajele televizoarelor cu conexiune la internet sau reteaua de acasa

1. Poti sa rulezi filmele direct de pe calculatorul care este conectat la retea, pe televizor.

Acest lucru inseamna ca atat calculatorul cat si televizorul trebuie sa fie pe aceeasi retea. Cei de la Samsung au o chestie foarte misto prin acel DLNA insa in acest moment nu sunt familiar cu sistemele proprietare ale altor producatori, insa mecanismul ar trebui sa fie similar.

Bineinteles, pe langa filme poti sa redai si alt continut multimedia: muzica, videoclipuri, poze samd.

Pe langa asta, cu aplicatii dedicate mai poti sa pui la dispozitie continutul de pe telefonul mobil, daca este conectat la aceeasi retea sau poti sa faci din telefon o telecomanda.

2. Poti sa navighezi pe internet si sa redai filme online din browserul incorporat pe majoritatea modelelor

Trebuie 
sa ai insa in vedere faptul ca browserele web ale televizoarelor sunt mai limitate si experienta de navigare va fi departe de a fi comparabila cu cea obtinuta in navigarea pe televizor. Totusi, navigarea se poate realiza si de asemenea poti sa rulezi fara probleme filmele online.

3. Smart TV-urile vin cu aplicatii inteligente

Fie ca este vorba de o retea sociala sau de Youtube si alte medii de divertisment, mai toate smart TV-urile ofera posibilitatea de a instala aplicatii, inclusiv apeluri video prin Skype sau alte programe.
In viitorul apropiat numarul de aplicatii disponibile pentru Smart TV-uri prevad ca va creste fantastic.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *