Aparat de Aer Conditionat Beko BPK 090 INV, 9000 BTU, cu inverter

În opinia mea, Beko produce una dintre cele mai mișto aparate de aer condiționat pentru folosire casnică. Producătorul a progresat constant și acum oferă modele care sunt economice și la un preț optim. Începând cu 2013 am observat că în comerț au rămas doar aparatele de aer condiționat cu inverter la ei, astfel ca se repoziționează în avans pe o gamă premium, cu toate că din 2014 în Uniunea Europeană se vor vinde doar aparate de aer condiționat cu inverter, din ce am citit.

Un model interesant pentru răcirea unui apartament mai mic sau pentru o sufragerie, este modelul Beko BPK 090 INV, un model cu o putere de 9000 BTU capacitate de răcire și 9386 BTU capacitate de încălzire. Designul aparatului este foarte frumos, mai ales unitatea interioară oferă un aspect modern și plăcut, se integrează perfect în orice mediu. E drept, seamănă cu gama Beko Prestige Line, care a fost la vânzare în 2011 și 2012.

Beko BPK 090 INV are un preț bun (verifică aici preț actualizat) pentru un aparat de aer condiționat care este dotat cu tehnologia inverter, pentru anul acesta nu mă aștept să se ieftinească foarte mult, mai ales că intervine obligativitatea vânzării din partea UE doar a modelelor cu aer condiționat, cum spuneam anterior. Pe lângă eMAG, acest model mai este disponibil și la Flanco în magazinul online, și l-am mai găsit și la Electrofun.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Specificații și Funcții Beko BPK 090 INV

Principalul avantaj al acestui model de AC d ela Beko reprezintă funcția inverter, care oferă o răcire mai rapidă, un consum de electricitate mult mai mic decât în cazul aparatelor de aer condiționat clasice cât și menținerea nivelului climatic din încăpere constant. Desigur, funcția inverter costă ceva bănuți în plus, astfel că diferența este dacă dorești să cumperi un aparat performant sau unul mai ieftin dar care să consume mai mult curent. Un alt avantaj al modelelor cu inverter este că au și un nivel de zgomot mai redus.

Dintre funcțiile acestui aparat amintesc faptul că are filtru de dezodorizare, filtru anti-bacterian, telecomandă cu display. De asemenea, pe partea de climatizare vine cu funcție de ventilare, încălzire, are funcție de dezumidificare, auto-restart în caz de întreruperi cu alimentarea electrică, mod de noapte (silențiozitate crescuta) și mod automat care reglează viteza de ventilare pentru a menține o anumită temperatură.

Consumul electric este foarte bun, încadrarea este în clasa de eficiență A la răcire și la încălzire, practic puterea consumată este de 730-745 W, cu aproximativ 250W mai puțin decât la aparatele fără funcția inverter.

Tehnic vorbind, unitatea interioară are 9 kg (este ușor) iar unitatea exterioară doar 35KG (unele modele au chiar și 55 kg, astfel că e un mare avantaj). Compresorul este de tip Rotary.

Nivelul de zgomot pentru acest aparat de aer condiționat Beko de 9000 BTU cu inverter este de 49decibeli maxim la unitatea interioară și de până în 55 decibeli la unitatea exterioară.

Datorită tehnologiei inverter, aparatul oferă și o răcire/încălzire mult mai rapidă. Practic, compresorul funcționează la viteze care se adaptează în funcție de temperatura ambientală, în loc să facă cicluri de pornire/oprire și rulare la aceeași viteză.

Montaj

Montajul aparatului de aer condiționat este asigurat de către service-ul celor de la Arctic și pentru aceste modele eMAG spune că montajul este de până în 5 zile. De menționat că kit-ul de instalare cuprinde un traseu frigo de 3.5 metri, spre deosebire de 2.5 sau 3 metri la modelele de aparate de la alți producători.

Montajul în acestă perioadă este gratuit și se face pe bază de programare, după primirea aparatului la telefon 0245 605 111 sau email pe service@arctic.ro

Dacă încă nu te-ai hotărât dacă acest aparat de aer condiționat merită atenția ta, deși ți-l recomand dacă ai bugetul disponibil, o idee ar fi și să te uiți peste sfaturile mele pentru achiziționarea unui aparat de climatizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *