Mașină de spălat vase încorporabilă îngustă – Beko DIS28122 – 11 seturi și 8 programe de spălare

Beko DIS28122 este o mașină de spălat vase încorporabilă în mobilierul de bucătărie, de dimensiune îngustă, silențioasă, cu o capacitate de spălare de 11 seturi de vase dispuse pe două rafturi interioare plus un sertar pentru tacâmuri.

Este o mașină de spălat vase modernă, cu niște funcționalități extra pe care nu le-am întâlnit la mașini de spălat vase la preț similar și poate oferi prin asta un plus de performanță și confort (verifică aici preț actualizat)

Pentru cei care caută un model la un preț echilibrat, cu funcții moderne, care să vină cu o capacitate de spălare medie, ideală pentru încadrarea în mobilier de apartament, această mașină de spălat vase de la Beko este un model care poate fi trecut pe lista scurtă de cumpărături. Desigur, există și variante mai bune, dar totul depinde și de bugetul și spațiul disponibil.

Capacitate de spălare 11 seturi dispusă pe două rafturi plus raft special pentru tacâmuri

Beko DIS28122 are o capacitate standard pentru mașinile de spălat vase de dimensiuni înguste/de tip slim – 11 seturi.
O facilitate extra însă raftul special pentru tacâmuri, care oferă plasarea cu ușurință a tacâmurilor și spălarea eficientă a acestora.

Raftul superior pentru vase se poate ajusta pe înălțime pe 3 niveluri, o facilitate extrem de utilă atunci când vrei să speli pe raftul de jos vase mai voluminoase sau atipice (de exemplu eu pentru a spăla blenderul trebuie să ajustez la mașina mea de spălat vase raftul superior).

Din punct de vedere al capacității, apreciez că este o variantă confortabilă pentru familii cu un număr mediu de vase de spălat, de până la 3, maximum 4 persoane. Familiile mai mari și care iau des împreună masa ar fi bine să se orienteze către variante cu o capacitate mai mare (nu modele slim).

Dimensiunile exacte ale acestei mașini de spălat vase de la Beko sunt de 81.8 centimetri înălțime (are piciorușe reglabile), lățime 44.8 centimetri și adâncime 55 centimetri. Greutatea este de aproximativ 32.7 kg, dar acesta nu este un aspect important în economia spațiului.

Programe de spălare variate

Această mașină de spălat vase vine cu 8 programe mari de spălare și configurări variate. Toate sunt utile, dar cel mai probabil în 95% din cazuri vei folosi programul standard sau cel economic (când vasele nu sunt foarte murdare).

O altă facilitate modernă este și programul „Auto Program” care selectează automat temperatura și programul de spălare în funcție de gradul de murdărire al vaselor.

Durata de spălare a programului economic la 50 grade este de 3 ore și 4 minute (o durată destul de standard între toate aceste aparate) și are un consum mic de doar 8.7 litri.

Selectarea programului de spălare se realizează prin butoanele tactile de pe panoul de comandă dispus în partea superioară a ușii. Există și un mic ecran LCD care ajută la selectarea programului și oferă un minim de informații.

De asemenea, există un LED indicator (LED Spot) care afișează când mașina de spălat vase este în funcțiune.

Deschidere automată a ușii după terminarea ciclului de spălare

Se remarcă și printr-o funcționalitate foarte interesantă de „Auto Door Opening” care întredeschide ușa mașinii de spălat vase după terminarea ciclului de spălare, pentru o uscare eficientă a vaselor. Vei aprecia această funcționalitate mai ales dacă ai deja o mașină de spălat vase și știi că uneori vasele mai rămân umede chiar și după finalizarea programului, inclusiv cel de uscare. La fel, ajută și la eliminarea unor mirosuri neplacute, care se acumulează când vasele rămân umede mult timp în mașina de spălat vase.

Pe lângă toate aceste calități, printre specificațiile acestei mașini de spălat vase întâlnim și un motor inverter silențios, un braț Aqua Sense pentru apă cu debit superior, de ajutor în eficiența spălării atunci când vasele sunt foarte murdare.

Avantaje și dezavantaje Beko DIS28122

Avantaje

  • generație nouă, cu tehnologie modernă
  • preț echilibrat
  • motor inverter
  • deschidere automată a ușii la terminarea ciclului de spălare
  • garanția se poate extinde la 5 ani prin înregistrare (standard vine cu 2 ani garanție)

Dezavantaje

  • nu are coș de tacâmuri, dar are sertar pentru acestea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *