Aragaz mixt gaz – electric Beko FSE62110DX – cu cuptor electric și plită pe gaz

Beko FSE62110DX este un aragaz ideal pentru majoritatea utilizatorilor care caută să gătească cât mai perfect. Spun asta pentru că părerea mea este că pe un cuptor electric poți să reglezi mai bine temperatura iar gătirea este mai uniformă în timp, fără să depindă de presiunea gazului sau de alte variabile așa cum este pentru un cuptor pe gaz. Și atunci, ai setat temperatura, ai pus timerul și rezultatele vor fi mereu identice.
Totuși, în ceea ce privește plita, este mai bine ca aceasta să fie pe gaz pentru că încălzirea este instantă, chiar dacă nu este imediată cum e la plitele cu inducție, dar trebuie să avem în vedere că gazul este mult mai ieftin decât energia electrică.

Este și modelul de aragaz pentru care am optat acasă, fiind o soluție temporară până la migrarea spre un ansamblu compus din plită încorporabilă și cuptor încorporabil. Trebuie însă să spunem din capul locului că suntem destul de mulțumiți de acest aragaz mixt beko.

Una dintre cele mai ieftine aragazuri cu plită pe gaz și cuptor electric

Și atunci Beko FSE62110DX este un aragaz mixt pe gaz și electric care combină foarte bine avantajul economiei unei plite pe gaz cu comoditatea și excelența unui cuptor electric care oferă mereu aceleași rezultate.

În plus, inclusiv din punct de vedere al prețului stă excelent, fiind printre cele mai ieftine aragazuri mixte gaz-electric de pe piață – ? verifică aici preț și disponibilitate

Argumentul preț a contat foarte mult atunci când am ales aragazul.

Design de culoare inox

Aragazul arată modern, culoarea acestuia fiind un gri-inox pe toată suprafața metalică, iar sticla cuptorului are ramele negre.

Aragaz mixt gaz - electric Beko FSE62110DX
Aragaz mixt gaz – electric Beko FSE62110DX

Un avantaj pe care nu începi să îl cunoști decât atunci când nu ai este dispunerea grătarului deasupra plitei. Astfel, acesta este împărțit pe din două, iar unde ajută enorm acest aspect este la curățarea aragazului, fie că este vorba de curățarea panoului plitei sau de curățarea grătarului care astfel poate fi plasat cu ușurință aproape în orice chiuvetă.

Dispunerea arzătoarelor și grătarul făcut din două elemente face curățarea ușoară
Dispunerea arzătoarelor și grătarul făcut din două elemente face curățarea ușoară

Dispunerea arzătoarelor este cu cele de dimensiuni medii în partea superioară, iar arzătorul mare în stânga jos și arzătorul mic în dreapta jos.
Este dispunerea relativ standard a ochiurilor pentru aragaz, deși am mai văzut și inversări între ochiul mare și cel mic, în orice caz funcționalitatea este cam aceeași.

Beko se laudă că aceste arzătoare de la aragaz sunt de tip High Efficiency, ceea ce ar putea să facă ca pierderea termică să fie mai mică, fiind cu până la 25% mai eficiente decât arzătoarele obișnuite ale aragazurilor.

Panou de comandă cu multe opțiuni pentru cuptor

Panoul de comandă este dispus inteligent, astfel că în partea dreaptă sunt dispuse panourile pentru cele patru arzătoare, împreună cu butonul pentru aprindere electrică.

Comanda cuptorului este în partea stângă, fiind trei butoane rotative pentru acest lucru, unul dintre butoane fiind pentru temperatură – extrem de util pentru gătire, în dreapta fiind butonul pentru timer (altă funcție excelentă) iar în dreapta controlul zonei pentru sursa de căldură din cuptor.

Timerul este unul de tip mecanic, așadar ticăie când este în funcțiune pe timer, dar puteți opta și pentru funcția de fără timer, răsucind comanda spre dreapta.
Sunt destul de multe opțiuni și pentru tipul de coacere, așadar există coacere și cu ventilație și fără (eu o prefer pe cea cu ventilație), coacere de sus, jos sau separat. Există și un buton pentru a aduce cuptorul la temperatură cât mai repede, dar acel program nu este de folosit în gătire.

Panoul de comandă al cuptorului electric este mecanic. Se observă timerul, butonul rotativ de alegere temperatură și de alegere pentru program. În stânga este un led indicator.
Panoul de comandă al cuptorului electric este mecanic. Se observă timerul, butonul rotativ de alegere temperatură și de alegere pentru program. În stânga este un led indicator.

Cum îți dai seama că a ajuns cuptorul la temperatura setată? În partea stângă a aragazului există un led indicator, acesta se oprește când ajunge la temperatură. Este sistemul similar de la fiarele de călcat.

Avem, așadar, un aragaz cu un cuptor complet, aproape întocmai ca modelele acelea incorporabile moderne.
Are funcția de grill, evident, dar acest cuptor nu este dotat cu funcția de rotisor, chiar dacă are o capacitate destul de mare, de 59 litri.

Un alt lucru de menționat pentru cuptor este că are un sistem de autocurățare cu aburi steam shine, așadar trebuie să plasați în cuptor doar o oală cu apă și cuptorul se va curăța practic singuri.

Alimentarea cuptorului este doar electrică

De menționat ar fi că acest aragaz are la cuptor doar încălzire pe bază de electricitate, nefiind dispuse astfel arzătoare pe gaz, acestea fiind doar la plită. Fac această precizare fiindcă am văzut acest lucru ca fiind o întrebare comună la cuptoarele aragazurilor mixte – nu, majoritatea modelelor au o singură sursă de alimentare, nu poate fi și pe gaz și electric.

Aragazul este unul de mărime destul de mare, cu înălțimea standard de 85 cm și lateralele de 60×60 cm.

Vine pregătit pentru alimentarea la rețeaua de gaze, dar în fișa tehnică spune că nu are duze pentru GPL, deși în pacget a venit pregătit și pentru butelie (GPL). Iată o poză venită cu accesoriile.

Aragazul vine cu trei tipuri de alimentări, inclusiv pentru butelie, și de asemenea cu injectoare diferite în funcție de alimentarea folosită
Aragazul vine cu trei tipuri de alimentări, inclusiv pentru butelie, și de asemenea cu injectoare diferite în funcție de alimentarea folosită

De menționat este că vine cu două tave de gătit în cuptor, o tavă mai înaltă și una mai scundă. Practic, una pentru gătit și alta pentru prăjituri. Desigur, este prezent și grătarul.

Aragazul se găsește în oferta tuturor magazinelor mari, pe secțiunea online, fie că vorbim de eMAG, Flanco sau Altex.

Manualul de utilizare se poate descărca direct de aici, dar văd că este comun cu mai multe modele, nu neapărat cu acest model, așadar ignorați mențiunea rotisorului care mai apare din când în când.

Dacă ar fi să spun ce nu mi-a plăcut neapărat este sticla din partea superioară, nu pare a fi foarte zdravănă, dar până la urmă este mereu „deschisă”. Garnitura de la cuptor (practic amortizarea la ușa cuptorului) este lipită în puncte, se putea conecta poate mai zdravăn.

Iar un alt avantaj ar fi existența sertarului de jos, unde se pot depozita tăvi, grătare și altele, fiind rabatabil.

Una peste alta, acest aragaz mixt este o alegere excelentă. Vine cu avantajul unui cuptor excelent (rezultatele sunt mai previzibile la cuptorul electric decât la cel pe gaz), dar și cu randamentul foarte bun și economia unei plite pe gaz.

Noi l-am cumpărat de la eMAG și am ales opțiunea de livrare în anumit interval orar, ceea ce a mai adăugat 50 lei la prețul de livrare, dar a venit fix când trebuia.

5 comentarii la „Aragaz mixt gaz – electric Beko FSE62110DX – cu cuptor electric și plită pe gaz

 • 27 aprilie 2019 la 15:21
  Permalink

  Explicația este destul de amplă cu o excepție, nu a specificat dacă se poate folosi și plita în timp ce funcționează cuptorul

  Răspunde
  • 7 septembrie 2019 la 18:19
   Permalink

   Bineînțeles că pot fi folosite în același timp.

 • 26 octombrie 2019 la 22:41
  Permalink

  A-si avea nevoie de o indrumare. Din martie am acest tip de aragaz. Totul e ok, insa dupa foarte putin timp de pe butoane s-a dus vopsea, si cum am inteles pt asta nu este garantie. Intrebarea mea de unde pot sa comand butoane, ot ca asa foarte greu ma descurc. Multumesc anticipat pt raspuns.

  Răspunde
 • 15 noiembrie 2019 la 15:08
  Permalink

  Am deja cuptor electric si aragaz pe gaz dar ma gandesc sa imi cumpar si acest aragaz mixt.Dupa tot ce am citit ,se pare ca se merita !

  Răspunde
 • 15 februarie 2021 la 19:43
  Permalink

  Butoane inscripționate. Lasă de dorit……

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *