Beko GNE114612X – Combină frigorifică Side by Side de capacitate mare

Beko GNE114612X este o combină frigorifică de capacitate mare, cu patru uși de tip french door care se deschid independent una față de alta.

Este o combină frigorifică de tip side-by-side, ceea ce înseamnă că împărțirea este făcută nu doar pe rafturi ci și pe coloane cu uși individuale.

Design excelent prin patru uși și capacitate mare

Dacă la majoritatea aparatelor frigorifice side-by-side una dintre laturi este rezervată congelatorului iar cealaltă unității de frigider, acest Beko GNE114612X are o organizare care seamănă mai mult cu a unei combine frigorifice, fiind cu patru uși în tip cadran, iar cele două uși de jos fiind rezervate unității de congelator.

Practic, acest side by side este oarecum alăturarea a două combine frigorifice, prezentând de altfel și avantajul unei capacități de depozitare imense, de 540 litri – ideală pentru familiile de mai mult de 3-4 persoane.

Pe lângă ușa inox antiamprentă, GNE114612X are și un ecran LED

În plus, pe lângă compartimentare Beko GNE114612X se bucură de un design deosebit, cu o ușă inox antiamprentă care va atrage privirile și se va integra excelent într-o bucătărie utilată modern.
Mânerele sunt aplicate și sunt foarte elegante, iar pe mijlocul ușii stângi superioare există un ecran LED mare care prezintă opțiuni de control și setare a temperaturii și altor funcționalități a acestei combine frigorifice Beko GNE114612X de tip side-by-side.

Preț

Sigur, fiind un electrocasnic de capacitate mare și cu o calitate a construcției foarte bună și prețul este mai mărișor, așadar fii pregătit să scoți ceva bani din buzunar atunci când îl vei achiziționa – ? verifică aici preț și disponibilitate.

Pentru cei care caută ceva mai ieftin, eventual cu aceeași dimensiune, o altă variantă ar fi side by side-ul Beko GN163022S, dar acesta deși are cam aceeași capacitate are cu totul altă organizare. Desigur, prețul e mai mic.

Side by side Beko GNE114612X, 540 l, Clasa A+, H 182, Inox antiamprenta
Side by side Beko GNE114612X, 540 l, Clasa A+, H 182, Inox antiamprenta

Eficiență energetică încadrată în clasa A+ cu un consum de 455 kwh/an

Aparatul are o clasă de eficiență energetică A+, cam ca majoritatea produselor concurente din nișa aceasta de aparate frigorifice de tip side-by-side. Nu cred însă că ar fi semnificativ consumul de electricitate astăzi când alegi un aparat electrocasnic, majoritatea sistemelor fiind deja destul de eficiente energetic încât să nu apese prea mult pe factura de electricitate, așa cum o făcea în trecut un frigider ineficient.

Compartimentare excelentă și volum ideal – 155 litri la congelator și 385 litri la frigider

Compartimentarea interioară este excelentă, atât prin dimensiunile generoase pe care le are atât unitatea de congelare cât și cea răcire cât și prin numărul și organizarea rafturilor și accesul la acestea.

Compartimentarea interioară a unității de răcire (cea a frigiderului) are la bază două etaje a câte două compartimente de tip fresh (cutii închise), una mai mare, alta mai mică. Ambele au Blue Light, efectul de fotosinteză pentru păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp. Sunt foarte utile aceste compartimente.
Deasupra compartimentului mai vin trei rafturi din sticlă securizată, destul de modulare, cele două rafturi superioare se pot ajusta puțin (dar suficient) pe înălțime.

Ambele uși ale unității superioare se bucură de un spațiu complet organizat prin prezența a câte patru rafturi pe fiecare parte. Raftul inferior este pentru sticle mai mari, pe când rafutirle superioare sunt ceva mai mici.

Unitatea de congelare, spre deosebire de unitatea superioară de frigider este chiar împărțită în două, așadar rafturile nu sunt neapărat supradimensionate pe lungime, dar oferă spațiu arhisuficient pentru nevoile famiilor cu compartimente de dimensiuni diferite.
Un alt aspect este compartimentul de înghețare rapidă și de cel pentru producerea gheții, ideal pentru vară.

Volumul net pentru unitatea de congelare este de 155 litri, iar frigiderul are un volum impresionant de 385 litri. 
Volumul brut total ajunge la 610 litri, așadar fiți atenți și la dimensiunile totale ale aparatului, ca să fiți siguri că îl puteți amplasa cu ușurință. Și că nu va trebui să dați jos vreo ușă ca să îl amplasați în bucătărie.

Înălțimea nu este foarte mare, este de 182 cm, ca o combină frigorică medie, însă laturile de 92 cm pe lungime și 72 centimetri pe adâncime sunt dimensiunile ce oferă acestui aparat frigorific masivitate, dar și capacitate de stocare.

Sistem de răcire Full No Frost atât la frigider cât și la congelator

Un lucru de menționat este că în interiorul unității superioare, cea de frigider, sunt câteva fante de ventilație. Practic este locul prin care aerul rece intră în frigider, asigurându-se o ventilație și astfel se face sistemul No Frost prezent pe aparat. În partea superioară există chiar o fantă rotundă de ventilație, iar de un ventilator are parte și congelatorul. 
Prezența fantelor de ventilație sunt este și congelator, pentru că și acesta are sistem no frost.

Sistemul de răcire prin ventilatoare și fiind no frost face această combină frigorifică ceva mai gălăgioasă decât un aparat fără această tehnologie, nivelul de zgomot în funcțiune fiind de aproximativ 46 decibeli, conform fișei de specificații pentru Beko GNE114612X.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *