Combina frigorifica Beko RCNA365E20DZXP – NeoFrost și clasă A+

Combina frigorifica Beko RCNA365E20DZXP este un model de combină frigorifică care prin prisma capacității se adresează familiilor de până în 3 persoane. Având tehnologii interesante precum NeoFrost și o construcție premium de culoare inox se adresează și familiilor moderne sau a celor tinere – dornice de electrocanisce care să fie cu multe funcții dar să arate și bine.

Dispenserul de apă și ecranul sunt niște puncte interesante din punct de vedere design, dar aprecierea trebuie mutată mai degrabă spre tehnologiile acestui aparat frigorific. Sigur, designul contează, cum să nu?

Prețul său nu este unul foarte mic de regulă – dar dacă îl mai găsești la o promoție s-ar putea să fie o achiziție interesantă – verifică aici preț și disponibilitate.

Acest model este oarecum similar cu Samsung RB30J3100SA/EF (care este mult mai mic – și mai ieftin) sau concurent direct cu modelul Samsung RB31FDRNDSA, care are un preț standard similar.

Designul se remarcă prin culoarea inox, display și mânere mari

Combina frigorifică nu este una foarte impunătoare – are o înălțime de 185 centimetri și o capacitate de stocare de 306 litri.
Aspectul exterior se remarcă prin culoarea inox și prezența unui dozator de apă (dispenser de apă exterior), un display electronic în partea superioară pe ușa frigiderului și atât ușa de la frigider cât și cea inferioară de la congelator au mânere mari.

Un avantaj este că exteriorul este tratat cu un material antiamprentă – așadar urmele de degete nu vor fi atât de vizibile, chiar dacă de multe ori această culoare se pretează urmelor de amprente.

Displayul exterior are și rol de panou de comandă pentru setarea temperaturilor dorite în frigider și congelator.

Beko RCNA365E20DZXP
Beko RCNA365E20DZXP

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Organizarea interioară foarte bună a frigiderului

Beko RCNA365E20DZXP vine cu o organizare foarte bună în interior a frigiderului, dar rafturile sale, din păcate nu par a fi ajustabile, însă prin organizarea bună se poate trece peste acest mic neajuns. Doar în partea superioară există o mică posibilitate de ajustare.

Cred că indisponibilitatea ajustării se datorează și prezenței sistemului neofrost – care e un fel de nofrost multiflow – văd în pozele produsului niște fante care par a fi de ventilație, dar nu sunt foarte sigur de acest aspect.În interior, pe lângă cele trei rafturi de sticlă securizată se mai găsesc și două compartimente închise, foarte utile atunci când vrei să separi de exemplu legumele de mezeluri – sau chiar fructele de legume.

În plus, vei regăsi în frigider și un raft dedicat pentru sticle (de vin sau de altceva).

Ușa frigiderului vine cu un compartiment în partea superioară pentru ouă și brânzeturi. Acesta are un avantaj că este închis.

Compartimentarea interioară
Compartimentarea interioară

Pe lângă faptul că în compartimentul frigiderului ai deja un raft pentru sticle, și pe ușă există loc pentru sticle înalte, pe raftul din mijloc.
Tot aici este plasat și rezervorul pentru dispenserul exterior de apă. Nu este prea mare dispenserul de apă – și având în vedere că cel mai probabil va fi folosit doar două-trei luni de vară pe an – cred că dimensiunea e potrivită.
Mai jos se regăsește și un raft pentru borcane.

Volumul net total al frigiderului este de 209 litri, iar cea a congelatorului de 97 litri. Acest volum este motivul pentru care spuneam că aparatul frigorific se adresează unei familii de până la 3 persoane. La 4 persoane deja s-ar putea să fie prea mic.

Congelatorul are o împărțire destul de comună – cu trei compartimente de dimensiuni diferite, plus tava pentru gheață din partea superioară

Cele două rafturi superioare au conexiune directă cumva la sistemul de răcire, așadar chiar dacă este tehnologie Neo frost, poate că e mai bine să plasați alimentele care necesită răcire rapidă în partea superioară, acolo s-ar regla poate mai bine echilibrul termic.

Dotat cu tehnologie NeoFrost – separarea circuitului de răcire între congelator și frigider

Combina frigorifica Beko RCNA365E20DZXP este dotată cu tehnologie NeoFrost. Acesta este un fel de sistem No Frost, care asigură răcirea prin curenți de aer care acționează separat, atât în unitatea frigiderului cât și în cea a congelatorului.
În mod normal, sistemul No Frost face ca să nu fie necesară dezghețarea uzuală a unității de congelator și celei de frigider – așadar salvează timp.
Funcționalitatea este explicată și mai jos prin acest videoclip.

Sigur, tehnologia Neo Frost eclipsează alte funcțiuni, dar merită menționat că această combină frigorifică modernă vine și cu funcție de super-răcire și super-congelare, are o funcție împotriva mirosurilor, frigiderul este tratat cu sistem antibacterian iar pentru momentele când ții prea mult ușa frigiderului deschisă ai și un sistem de avertizare pentru ușa deschisă.

Ca mai toate combinele frigorifice produse în ultimii câțiva ani și această combină frigorifică de la Beko are un sistem de iluminare pentru frigider cu becuri LED, eficiente energetic.

Beko RCNA365E20DZXP are o autonomie la întrerupere cu alimentare energetică de până la 21 ore – asta desigur, dacă nu deschideți ușa și nu e canicula.
Nivelul de zgomot este de până la 43 decibeli, ceea ce nu este puțin, dar nici mult. Pentru bucătărie este OK.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *