Beko WTV6532BO – Mașină de spălat rufe slim A+++ de capacitate 6 kg

Beko este unul dintre cele mai populare mărci de electrocasnice din România iar WTV6532BO este o mașină de spălat rufe cu o capacitate ideală pentru familiile mici sau pentru cei care locuiesc singuri.

Pe lângă asta, mașina de spălat este una tinerească, disponibilă cu cele mai uzuale funcții, viteză de centrifugare bune și toate acestea la un preț deosebit de echilibrat – verifică aici preț actualizat și disponibilitate.

Beko WTV6532BO vine cu o clasă de eficiență energetică înaltă – A+++, practic cea mai înaltă clasă de eficiență întâlnită în 2017, ceea ce înseamnă că mașina de spălat este una care nu consumă multă energie electrică. În fapt, consumă 0.72 kwh la un program standard de spălare.

Un alt avantaj mare este că are un program de îndepărtare a părului de animale, util pentru cei care au pisici sau câini.

Design clasic Beko

Designul este în linia obișnuită Beko, fiind o mașină de spălat rufe preponderent albă, cu deschiderea ușii în partea frontală. Hubloul pare ușor supradimensionat prin faptul că se continuă ușor peste zona superioară a panoului de comandă.

Tot sus veți regăsi un buton central care vă ajută să selectați foarte ușor programele de spălare – și sunt câteva programe de spălare din care să alegeți.
În dreapta butonului de selectare regăsiți un mic ecran care vă va ajuta în programarea mașinii de spălat și vă va arăta cât timp va dura programul de spălare sau cât mai este din acesta.

Sertarul pentru detergent, întocmai ca la mai toate mașinile de spălat rufe frontale este plasat în partea stângă. Acolo puteți alimenta mașina de spălat cu detergent solid sau lichid, și de asemenea și cu balsam pentru rufe.
Nu vă oprește însă nimic să puneți detergentul lichid sau cel capsule direct peste haine, în cuva mașinii de spălat rufe. 

Hubloul (ușa mașinii de spălat rufe) are o deschidere de 155 grade.

Dimensiuni slim

Totuși, probabil cel mai mare atu al acestei mașini de spălat rufe Beko WTV6532BO  este dimensiunea slim a acesteia. Așadar, deși mașina de spălat are dimensiuni standard pe înălțime și lungime – 85 cm pe 60 cm, adâncimea este una mică – de doar 45 centimentri, de unde vine și denumirea de mașină de spălat rufe slim.
O adâncime mică a mașinii de spălat rufe vă ajută, evident, pentru plasarea electrocasnicului în spații ceva mai strâmte, de exemplu în baie – dar atenție să nu ajungă apă pe mașina de spălat rufe sau în zona electrică – sau- poate mai bine, în debara. 

Beko WTV6532BO - Mașină de spălat rufe de capacitate 6 kg
Beko WTV6532BO – Mașină de spălat rufe de capacitate 6 kg

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

15 programe de spălare, inclusiv program rapid și program de îndepărtare a părului de animale

Această mașină de spălat rufe Beko WTV6532BO vine cu 15 programe de spălare, inclusiv un program denumit Baby Protect. 
Desigur, printre cele 15 programe de spălare acest electrocasnic vine și cu programele uzuale dedicate hainelor din bumbac, lână sau sintetice dar și programe interesante precum programul pentru consum redus de energie, programul de spălare manuală sau programul sport.
Mașina de spălat este certificată Woolmark apparel care.

Selectarea programelor este deosebit de ușoară, chiar dacă denumirile programelor sunt în îngleză, pictogramele prezente lângă denumirea în engleză a programului de spălare sunt destul de expresivă. Cu toții știm simbolul pentru lână și spălare manuală, nu-i așa? 

Printre celelalte funcții, una care mi-a ridicat personal o sprânceană este că are o funcție specială pentru îndepărtarea părului de animale.

Programele pot fi ulterior personalizate (nu neapărat toate complet) și prin alegerea temperaturii de spălare. Acest lucru poate fi reglat prin butonul de lângă display – putând alege apă rece, încălzită la 30, 40, 60 sau 90 grade. Personal nu folosesc aproape niciodată temperatura de 90 grade, iar pe cea de 60 grade doar pentru haine albe. 

Programele sigur că se mai pot personaliza ulterior și la nivel de viteză de centrifugare, extra clătire, funcția de spălare expres sau dacă e nevoie de alegerea funcției extrem de utile de Pet Hair Removal – îndepărtare păr de animale. 

În partea dreaptă a ecranului există și un buton pentru programare întârziată, plus mici becuri led care afișează etapa la care este mașina de spălat în timpul programului – dacă este la spălare, clătire, centrifugare sau dacă a terminat programul de spălare.

Viteză de centrifugare de 1.000 rotații pe minut

Viteza de centrifugare pe care această mașină de spălat rufe o atinge este de 1.000 rotații pe minut. Sigur, există mașini de spălat rufe cu viteze mai mari (mai ales mașinile de spălat rufe de capacitate mai mare) – dar nu întotdeauna vei folosi viteza maximă de centrifugare, pentru că ulterior cămășile ar putea fi foarte greu de călcat de exemplu. 
De aceea mașinile de spălat rufe vin și cu trepte separate de reglare a vitezei de centrifugare, iar această mașină de spălat rufe are trepte de 600 rpm, 800 rpm și 1.000 rpm. Sigur, puteți alege să nu centrifugați rufele, dar de obicei este util.
Pentru cei care se așteaptă să scoată rufele complet uscate, le-aș recomanda o mașină de spălat rufe care înglobează un uscător – sau un uscător separat de rufe.

Mașina de spălat are un nivel de zgomot de 58 decibeli la spălare, respectiv 75 decibeli la centrifugare. Nu este un nivel de zgomot mare, dar nici unul mic. Putem spune că este în media mașinilor de spălat de astăzi. 

Pentru cei care doresc o mașină de spălat rufe deosebit de similară, dar cu o capacitate de spălare mai mare, o variantă ar fi modelul Beko WTE7502B0, care vine și el cu clasă A+++, centrifugare la 1.000 rotații pe minut, dar cu un preț (de obicei) – ușor mai mare – verifică aici.

Iar dacă vă întrebați ce veți face cu mașina de spălat veche, aflați că puteți să alegeți să o reciclați gratuit, alegând direct la cumpărarea acestei mașini de spălat rufe Beko opțiunea de ridicare a electrocasnicului vechi.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *