Beko WUE 6512 BWW – Mașină de spălat rufe slim de capacitate 6 kg

Beko WUE 6512 BWW este o mașină de spălat rufe de tip slim, cu adâncime de doar 44 centimetri și care are o capacitate de spălare de până la 6 kilograme de rufe. Este o mașină de spălat cu încărcare frontală și se laudă cu o clasă de eficiență energetică ridicată, economisind astfel apa dar și curentul necesar ciclurilor de spălare.

Din punct de vedere al capacității, această mașină de spălat rufe este recomandată pentru familii sau persoane care locuiesc împreună de până la 3 membri. Dacă ai nevoie de o capacitate ușor mai mare, îți recomand și modelul APL71025XLW0 de la Arctic, acesta însă având o dimensiune pe adâncime ușor mai mare.

Beko WUE 6512 BWW nu este cea mai silențioasă mașină de spălat rufe, dar nici nu este una gălăgioasă, având un nivel de zgomot de 60 db la spălare și 72 decibeli la centrifugare. Centrifugarea este realizată cu o viteză de până la 1000 rotații pe minut.

Preț echilibrat pentru o mașină de spălat cu specificații interesante

Pe lângă aceste lucruri menționate mai sus, Beko WUE 6512 BWW vine și cu un preț echilibrat, fiind o mașină de spălat populară în oferta magazinelor online din România (vezi aici preț actualizat).

Dimensiuni slim – cu adâncimea de doar 44 centimetri pentru această mașină de spălat rufe Beko. Restul dimensiunilor (înălțime și lungime) sunt destul de clasice în lumea electrocasnicelor

Programe multe de spălare și programe foarte rapide

Una dintre cele mai utile lucruri la o mașină de spălat rufe dincolo de capacitatea de spălare este posibilitatea de a seta multe programe de spălare și mai ales a oferi o viteză de spălare rapidă, fără a degrada hainele. Această mașină de spălat rufe de la Beko oferă un număr de 15 programe prestabilite care pot fi personalizate suplimentar alegând între temperatură, viteză de centrifugare sau opțiuni de clătire și programare întârziată.

Alegerea programului de spălare se realizează clasic cu ajutorul butonului rotativ din partea frontală a mașinii de spălat rufe. Acolo sunt toate programele. Ulterior, configurarea se poate face din zona ecranului LED pentru a personaliza mai exact temperatura de spălare, viteza de centrifugare, adăugare de clătire sau funcția de delay start (programare începere spălare).

Beko pune foarte tare în valoare tehnologia SteamCare, de împrospătare haine cu aburi, oferind și program precum Shirts Steam Care, program special dedicat pentru cămăși și tricouri care urmează a fi călcate. Astfel, se elimină cutele de pe haine și călcatul nu devine o activitate atât de neplăcută.

De asemenea, există și un program Xpress care spală (împrospătează) hainele puțin murdare în doar 14 minute. BEKO spune că acest program este ideal atunci când cumperi haine și vrei să le speli înainte de a fi purtate.

Printre celelalte programe de spălare disponibile pe Beko WUE 6512 BWW amintesc:

  • Dark Care/Jeans – program dedicat pentru haine de culoare închisă și pentru blugi. Programul protejează culorile.
  • Program de spălare manuală/lână
  • Program Mix 40 grade – probabil cel mai folosit program
  • Bumbac
  • Sintetice
  • Program dedicat pentru articolele delicate de lenjerie
  • Outdoor/Sprots – program dedicat pentru articole vestimentare sportive cu grad scăzut de murdărie. Acesta spală la o temperatură de până la 40 grade Celsius

Tehnologii interesante marca BEKO

Chiar dacă această mașină de spălat rufe este una într-o gamă de preț ieftină spre medie, este destul de dotată cu tehnologii interesante. Aș menționa aici mai ales programul SteamCare care ajută la curățarea mai bună a petelor cu puterea aburului. Aburii ajută de asemenea la îngrijirea delicată a hainelor fără să rămână atât de multe cute, favorizând astfel o călcare mai facilă.

Printre celelalte tehnologii cu care această mașină de spălat rufe slim este dotată mai amintesc: Aquawave, Aquafusion și Durable Heater. Primele două programe au legătură cu spălarea mai eficientă și mai blândă a hainelor, iar tehnologia Durable Heater se referă la materialul prin care este confecționată rezistența, cei de la BEKO spunând că ar trebui să acumuleze cu mai puțin de 40% mai puțină depunere de calcar, pentru că rezistența este nichelată.

De asemenea, Beko oferă pentru această mașină de spălat o construcție „Silent Tech”, dar la cei 60 db la spălare nu este neapărat cea mai silențioasă mașină de spălat rufe dintre cele actuale de pe piață.
La fel ca orice mașină de spălat rufe, este de recomandat a se așeza pe un covor dedicat pentru mașinile de spălat rufele care absoarbe vibrațiile – ca acesta. Nu uita însă și de reglarea corectă a piciorușelor pentru ca mașina de spălat rufe să fie dreaptă.

Printre celelalte funcții speciale mai amintesc programe destul de uzuale întâlnite pe mașinile de spălat rufe moderne: sistem de reglare al consumului de apă automat, sistem de control al balansului, child lock.

Design clasic alb, cu ecran LED de vizualizare a timpului rămas

Mașina de spălat rufe Beko WUE 6512 BWW se remarcă în primul rând ca o mașină de spălat de timensiuni tip „slim”/înguste, cu o adâncime foarte mică de doar 44 centimetri având în vedere capacitatea ei. Dimensiunile pe înălțime și cele de lungime sunt cele uzuale majorității electrocasnicelor de acest tip: 84 centimetri pe înălțime, respectiv 60 cm pe lungime. Dimensiunea pe înălțime permite încadrarea acestei mașini de spălat sub mobila de bucătărie, dacă este cazul.

Greutatea acestei mașini de spălat rufe este de aproximativ 55 kilograme.

Această mașină de spălat rufe îngustă este complet albă, doar pe butonul de selecție programe fiind o zonă gri. În rest, se remarcă cu negru doar partea de ecran LED.

Selectarea programului de spălare se realizează rotind butonul de programare. De asemenea, se poate personaliza temperatura de spălare de la 20 la 90 grade, viteza de centrifuguare în pași de la fără centrifugare la 400, 600 și 800 rpm

Clasa de eficiență energetică și performanțe

Clasa de eficiență energetică, conform noilor etichete intrate în vigoare în 2021, este în clasa E.

Clasa de eficiență la centrifugare este ăncadrată în clasa C, cu un zgomot de 72 decibeli încadrat în clasa A.

Consumul de apă la un ciclu de spălare ecologic este de 36 litri, iar consumul de energie este de 73 kwh la 100 cicluri de spălare. Programul Eco 40-60 are o durată de aproximativ 3 ore și 17 minute, fiind special conceput pentru a consuma cât mai puțină apă și cât mai puțină energie electrică.

Garanția se poate extinde până la 5 ani

Garanția standard a acestei mașini de spălat rufe este de 2 ani, dar se poate extinde până la 5 ani prin înregistrarea în promoția BEKO pe site-ul dedicat extra-garanției.

Programul RABLA și montajul

Pentru cei care doresc înlocuirea mașinii de spălat vechi, o opțiune interesantă este și programul RABLA desfășurat de eMAG, prin care se ridică gratuit electrocasnicul vechi și se oferă în schimb și un card cadou în valoare de 150 lei. Astfel, scapi de bătaia de cap de a arunca mașina de spălat rufe veche.
De asemenea, se poate opta și pentru serviciul de „montaj mașină de spălat rufe”, dar instalarea unei mașini de spălat rufe este destul de banală dacă urmărești instrucțiunile din manualul de utilizare și mai ales dacă înlocuiești o altă mașină de spălat rufe și deja ai evacuarea și alimentarea cu apă la dispoziție în acel loc.

Ar mai fi de precizat că această mașină de spălat Beko WUE 6512 BWW în unele locuri se găsește și sub numărul de cod 7000040048. Faptul că modelul ar fi trecut fără spații (WUE6512BWW) este și acesta același lucru.

Deschiderea hubloului este de la dreapta spre stânga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *