Mașină de spălat rufe Beko WUE8746XWST – capacitate 8 kilograme și multe tehnologii moderne

Beko WUE8746XWST este o mașină de spălat rufe de capacitate mare și care înglobează o mulțime de tehnologii și funcționalități. Este un produs foarte popular în oferta magazinelor online și datorită prețului foarte echilibrat. Aș putea să spun că este un model deosebit de interesant din prisma raportului preț și funcționalitate (verifică aici oferta și preț actualizat)

La nivel de an 2021, acest Beko nu este o mașină de spălat foarte recentă, fiind în oferta magazinelor încă de la începutul lui 2020. Acest lucru însă este și un avantaj pentru că vorbim de o mașină de spălat rufe care are o mulțime de reviewuri deja. Astfel, deja a trecut proba consumatorilor!

Pare foarte similar și cu un model mult mai vechi Beko WMY81483LMB1, diferă însă un pic designul, acesta nou fiind mai modern atât ca funcționalități, programe de spălare cât și ca eficiență.

Capacitate mare de spălare și design modern

Capacitatea de încărcare mare, de 8 kilograme, face această mașină de spălat rufe de la Beko să fie potrivită chiar și familiilor mai mari de 3-4 persoane.
O capacitate mare de spălare te ajută chiar și la familii mai mici, pentru că nu ești nevoit să pui de atâtea ori hainele la spălat. Mașinile de spălat moderne au și capacitatea de a detecta cât de mare e încărcătura de spălare și își adaptează programele și în funcție de asta.

Beko WUE8746XWST vine și cu un design modern, atenția fiind captată de ușa mare pe cu ramele negre și displayul generos. Butonul rotativ pe negru (Beko îi spune Piano Black) este o altă notă modernă care oferă acestei mașini de spălat un look modern.

Dimensiunile sunt destul de clasice pentru o mașină de spălat de această capacitate. Vorbim de dimensiunile destul de standard pe înălțime de 84 cm, respectiv 60 centimetri pe lățime iar adâncimea nu este nici prea mare, dar putea fi și mai mică la cei 55 cm adâncime. Așadar va ocupa un spațiu mediu din încăperea în care va fi amplasată.
Greutatea contează mai puțin, dar și aceasta se încadrează în mediul obișnuit – 64 kilograme fiind trecute în specificațiile lui Beko WUE8746XWST.

Foarte important pentru funcționalitate este să amintim de hubloul de tip XL cu deschidere la 170 grade. Chiar dacă ușa este în mare parte de culoare neagră, mânerul de deschidere este de culoare gri și este amplasat într-o poziție mai neobișnuită, dar care poate fi o idee interesantă.

Aș aminti încă de la început că vorbim de o mașină de spălat modernă, aceasta fiind dotată atât cu NFC cât și cu – atenție – bluetooth. Aceste tehnologii de comunicații deschid calea instalării unor programe de spălare suplimentare, downloadate din aplicație. Pe lângă asta, controlul bluetooth face ca mașina de spălat rufe să poată fi controlată de pe telefon ca din telecomandă. Interesant!

Tot ce trebuie să faci pentru a accesa funcțiile moderne de pe telefon este să instalezi aplicația HomeWhiz și să împerechezi mașina de spălat Beko prin bluetooth.

15 programe de spălare personalizabile

Ce programe de spălare sunt disponibile pentru această mașină de spălat rufe de la Beko vă răspunde acest tabel foarte complet inclusiv cu intervalele de selecție temperaturi și viteze de centrifugare

Beko WUE8746XWST vine cu 15 programe care se pot personaliza destul de mult. Vorbim de personalizarea temperaturii în principal, dar și a vitezei de centrifugare respectiv adăugarea de programe la început sau la final. Cu toate acestea, de menționat este că avem și aplicația dedicată prin care se pot descărca și alte programe.

Programul Eco 40-60, cel mai eficient program de spălare de pe această mașină de spălat are un consum de apă de doar 47 litri per ciclu de spălare și 0.6K kWh. Sigur, durata programului este destul de extinsă la cei 3 ore și 38 minute cât durează programul de spălare la capacitate 8 kilograme.

Printre programele de spălare întâlnim: program Hygiene+, program pentru Tricouri, program StainExpert pentru înlăturarea petelor, program de spălare dedicat pentru haine negre, blugi sau pentru sport. Desigur, avem și programele de spălare lână/manuală sau programul pentru bumbac, sintetice sau Mix. Personal folosesc la mașina mea de spălat foarte mult programele de spălare de tip „Mix” pentru a nu-mi bate prea mult capul cu tipul de țesătură al hainelor puse la spălat.

Cred că va fi popular și programul Xpress pentru că are o durată de doar 28 minute. Dar acest program va lăsa hainele cu multă umezeală în ele și nu este un program foarte eficient pentru a înlătura murdăria pregnantă.

Deși acasă nu am mașina de spălat Beko în prezent (am un LG), funcționalitatea AddXtra de la WUE8746XWST o intuiesc. Practic apeși un buton la început și adaugi rufe în plus la început. Mi se întâmplă foarte des să uit să pun ceva la spălat și funcționalitatea de a pune pe pauză, adăuga ce am uitat și apoi apăsat pe „Play” mă scutește de mult efort.

Pe vremurile acestea inclusiv funcționalitatea SteamCure Hygiene+ vine cu un mare avantaj. Această funcționalitate asigură o curățare și igienizare a hainelor mai bună datorită puterii aburilor. În plus, aburii înlătură alergenii.De asemenea aburii mai au un avantaj practic – ajută la eliminarea cutelor, astfel că hainele vor fi mai puțin șifonate și se vor putea călca mai ușor. Dar asta probabil că deja știi de la fierul de călcat.

Eficiență energetică ridicată

Fiind o mașină de spălat de capacitate mare, este foarte importantă eficiența energetică. Și chiar vorbim de o eficiență foarte bună, conform noilor etichete energetice la nivelul UE această mașină de spălat de la Beko este încadrată într-o clasă foarte bună – C. Eficiența centrifugare este în clasa B, dar aici vorbim de faptul că viteza de centrifugare poate fi mare.

Iată câteva detalii despre valorile de consum medii la niște programe de spălare obișnuite:

Tabelul de consumuri de energie și de apă la programe de spălare populare

Nivelul de zgomot este unul mediu, ajutat și de motorul ProSmart Inverter cu tehnologia SilentTech. Avem un zgomot de 53 decibeli la spălare și de până la 73 decibeli la centrifugare. Nici prea-prea, dar nici nu e un aspirator, iar faptul că are totuși o capacitate mare de spălat face să fie în clasa B de zgomot conform normelor actuale.

Garanția se poate extinde la 5 ani

Garanția cu care vine standard este de 2 ani, dar aceasta se poate extinde la 5 ani în prezent. Căutați să extindeți această garanție după achiziție pentru că oricând 3 ani de garanție suplimentară sunt absolut bineveniți.

Manualul de utilizare se poate descărca de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *