Black Friday – Intre ultima zi de vineri din noiembrie sau ziua de dupa ThanksGiving

UPDATE: Black Friday se va tine pe 23 noiembrie, cum am anuntat pe ElectroReview inca din august. Vezi aici lista magazinelor care vor avea oferte, promotii si reduceri de Black Friday!

In mod traditional, cel putin in pietele vestice si cu precadere in Statele Unite ale Americii, ziua de Black Friday este ziua urmatoare celei de ThanksGiving. Aceasta zi este a patra zi de joi din luna noiembrie si este insotita de mari aglomeratii datorita faptului ca lumea inainte de aceste zile face multe cumparaturi si primeste musafiri.

Zilele cu reduceri au aparut datorita faptului ca unele magazine se supraaprovizionau si trebuiau, cumva, sa scape de stocurile care nu au fost vandute ..si cum altfel sa o faca, daca nu prin tot felul de promotii speciale? Astfel, dupa multi ani toti comerciantii au gasit un potential in exploatarea acestei zile.

Pentru distribuitori si magazine Black Friday s-a dovedit ca este practic ziua care deschide varful sezonului de cumparaturi, data fiind proximitatea apropierii Sarbatorilor de Iarna si implicit perioada cu cele mai multe cadouri oferite – sau prime primite, dupa caz ­čÖé

Astfel ca, in 2012 Black Friday nu pica chiar in ultima zi de vineri din noiembrie, cum am anuntat inca din vara.. sau cel putin pana la proba contrarie. Cei de la Amazon.com au confirmat de exemplu faptul ca in 23 Noiembrie vor organiza in ziua traditionala reducerile si deja au cateva oferte speciale in fiecare zi, pentru a pregati terenul.

In Romania – ultima zi de vineri din noiembrie?

Anul trecut, cei de la eMAG au fost primii care au introdus si la noi in tara termenul Black Friday si s-a dovedit ca succesul a fost unul absolut fantastic, moda fiind luata pe urma si de catre celelalte magazine online – extinsa tot de catre eMAG sau adaptata in stilul Domo – Pink Monday, Sigmanet, Altex, Flanco sau alte magazine online.

Din pacate, la noi in tara s-a extins ideea ca aceasta zi ar fi ultima de vineri din noiembrie.

Momentan asteptam confirmari de la magazine daca va fi asa sau nu, dar personal cred ca ziua se va tine in 23 noiembrie si la noi in tara, mai ales ca este perioada de dupa salarii si este propice vanzarilor.

Ce reduceri vom avea de Black Friday 2012?

Noi asteptam ca in acest an reducerile sa mearga mai ales pe partea de divertisment – tablete, aparate foto, televizoare dar si electrocasnice.

[sam_ad id=”47″ codes=”true”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *