Mașină de spălat vase Bosch SKS51E32EU – Compactă și cu dimensiuni mici, ideală pentru plasare pe blatul de bucătărie

Mașina de spălat vase a fost una dintre cele mai bune investiții pe care le-am făcut la mutarea în casă. Din păcate am amânat mult prea mult achiziția din motive de spațiul din chirie, deși pe piață există soluții de mașini de spălat vase compacte, cum este acest Bosch SKS51E32EU, care poate fi o variantă pentru spații sau locații care încă nu sunt definitive.

Mașina de spălat vase Bosch SKS51E32EU este una de dimensiuni reduse, de capacitate mică și se poate amplasa cu mai multă ușurință în spații mici decât mașinile de spălat vase normale. În plus, nu trebuie neapărat să schimbi mobila de bucătărie, pentru că se poate plasa fie pe blatul de bucătărie, fie sub chiuvetă, dacă există un minim de spațiu. Din păcate butonul de selecție programe este unul care iese în afară și poate încurca plasarea sub masca de la chiuvetă în unele cazuri.

Selecția programului de spălare se face selectând butonul rotativ, iar startul se dă apăsând pe buton

Prețul este unul moderat, mai ales luând în considerare că produsul vine cu calitatea oferită de Bosch – verifică aici preț actualizat.

Dimensiunea acestei mașini de spălat vase compacte este de 50 centimetri pe adâncime, 45 pe înălțime și 55.1 centimetri pe lățime, adică o dimensiune ceva mai mare decât a unui cuptor cu microunde mai măricel.

Capacitatea de spălare a acestei mașini de spălat vase de la Bosch este de 6 seturi, dimensiunile sale compacte oferind practic o singură zonă de spălare, față de mașinile de dimensiuni mai normale care au rafturi etajate. Cu puțină inspirație însă se pot spăla liniștit vasele unei familii de 2-3 persoane la o singură tură. În interior există și un coș pentru tacâmuri detașabil și care se poate plasa flexibil pentru a favoriza optimizarea încărcării de vase de dimensiuni voluminoase.

Coșul de vase este optimizat pentru a profita la maximum de fiecare centimetru disponibil, dar și pentru a permite apei să spele cu eficiență fiecare vas încărcat

Consumul de apă este deosebit de redus, acesta fiind una dintre avantajele mașinilor de spălat vase. Această mașină de spălat vase de dimensiuni mici de la Bosch consumă doar 8 litri de apă la un ciclu de spălare.

Programa de spălare standard

Chiar dacă mașina de spălat este una compactă, mică, regăsim toate programele de spălare uzuale regăsite pe aparatele de dimensiuni mai mari.

Durata ciclului de spălare ECO, probabil cel mai frecvent program de spălare pe care l-ai folosi, este de aproximativ 3 ore și include clătirea, spălarea și uscarea vaselor.
Printre celelalte programe pe care le are această mașină de spălat vase: Intensiv 70 grade – de folosit când vasele sunt foarte murdare (ex la prima spălare), Normal 65 grade, Eco 50 grade, Glass 40 grade (pentru vase sensibile) și program de spălare rapidă care spală la 45 grade.

Mașina această de spălat vase are și un senzor de încărcare, pentru optimizarea consumului de apă.

Amplasare facilă pe blatul de bucătărie

Din punctul nostru de vedere, plasarea cea mai ideală a acestei mașini de spălat vase este pe blatul de bucătărie, aproape de zona chiuvetei. Racordul pentru instalare este simplu, la fel ca la o mașină de spălat rufe, iar evacuarea se poate face pe același traseu ca la chiuvetă (cu modificarea sifonului de scurgere cu o soluție în Y – ca acesta).

Cu toate acestea, mașina de spălat vase se poate amplasa dacă există spațiu și sub chiuvetă sau într-un spațiu lăsat liber în mobila de bucătărie. Aș zice că se poate amplasa și pe un corp independent, dar aici flexibilitatea este dată mai degrabă de poziția sursei de alimentare cu apă și a scurgerii.

Avantaje și dezavantaje mașină de spălat vase Bosch SKS51E32EU

Avantaje:

  • dimensiuni facile pentru montaj pe blat
  • coș de vase bine organizat
  • programe de spălat numeroase, ca la o mașină de spălat obișnuită
  • consum scăzut de apă
  • producător renumit: Bosch
  • silențiozitatea SilencePlus

Dezvantaje:

  • prețul destul de mare când nu este la reducere
  • chiar dacă este o mașină de spălat vase compacte, soluția privind butoanele îi adaugă dimensiune suplimentară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *