Masina de Spalat Vase Incorporabila TimeLight Bosch SMV69N00EU, Clasa A++, cu Proiectie Luminoasa in podea

O masina de spalat vase e de departe un aparat mult dorit intr-o familie mare, mai ales daca are o capacitate mare, o clasificare de eficienta excelenta, dar cu un consum redus. Si daca e incorporabila, cu atat mai bine. Vestea buna este ca exista, bineinteles, un astfel de model, insa din pacate pretul uneia atat de avansate este destul de mare (verifica aici pret actualizat) – ma refer la masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV69N00EU. Desigur, exista si modele (mult) mai ieftine.

Specificatii de baza la superlativ

Masina de spalat vase Bosch SMV69N00EU are o capacitate de incarcare foarte mare, de 14 seturi. Insa si restul specificatiilor se mentin la superlativ in ceea ce priveste acest aparat. Cu o clasa de eficienta energetica excelenta, A++, o clasa de eficienta la uscare si la spalare A, Bosch SMV69N00EU asigura performante inalte cu un consum cat mai redus de resurse, aproape insesizabil: 0.93 kW si 9,5 litri de apa in program Eco 50 (program destinat spalarii vaselor cu grad normal de murdarie, fiind cel mai eficient in ceea ce priveste consumul combinat de resurse principale), 266 kW si 2660 litri de apa fiind consumul anual de apa si de energie electrica. In plus, clasa de eficienta energetica A++ asigura cu 21 % mai multa eficienta decat alt aparat electrocasnic din clasa A.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice complete aici

Bosch SMV69N00EU
Bosch SMV69N00EU

Programe, functii si optiuni foarte variate si utile

Are un numar total de 6 programe, insa pentru o masina de spalat vase este suficient de dotata si la acest nivel, fiind destul de multe: program intensiv, cu spalare la 70 °C, program rapid, cu spalare la 45 °C, program auto, cu spalare intre 45 si 65 °C, program Bio/Eco, cu spalare la 50 °C, program de prespalare, program pentru articole delicate. De asemenea, permite si programarea intarziata intre 1 si 24 ore, in functie de timpul pe care il ai la dispozitie sa o descarci.

Pe langa aceste programe principale, Bosch SMV69N00EU dispune si de alte cateva tehnologii inovatoare, menite sa te scuteasca de efort: Aqua Sensor – sistem ce controleaza in mod continuu gradul de curatare a vaselor, regland automat temperatura, consumul de apa si timpul in functie de tipul veselei si de gradul de murdarie a acesteia; DosageAssist – asistare pentru dozajul inteligent al detergentului; Detergent Automation. Dar are si 4 functii speciale: IntensiveZone (cu spalare intensiva); VarioSpeed Plus (optiune ce reduce timpul de spalare cu pana la 50 %, fara compromisuri la rezultatele de spalare si uscare), optiune pentru incarcare la jumatate, ajustandu-si consumul de resurse la cantitatea exacta de vesela introdusa pentru spalare; HygienePlus (antibacterian).

Sisteme de siguranta si tehnologii avansate eficiente

De asemenea, Bosch SMV69N00EU prezinta si un sistem de siguranta pentru copii, cu blocare mecanica, precum si protectie 100 % in caz de inundatie, oprind automat alimentarea cu apa intr-o astfel de situatie, un filtru de autocuratare cu suprafata tripla, pentru a asigura o curatare optima a aparatului si 5 nivele de pulverizare a apei. Totodata, aceasta masina de spalat vase prezinta 5 nivele de reglare a temperaturii, are un senzor de incarcare si un sistem special de protectie a paharelor, precum si un circuit electronic de regenerare a sarii de dedurizare. Foarte interesant si util mi se pare si sistemul de spalare cu schimbator de caldura (Heat Exchanger), dar si tehnica de spalare cu alternare, pe langa cel de baza – ActiveWater hydraulic system.

Capacitate foarte mare – 14 seturi cu o compartimentare foarte buna, flexibila

Avand o capacitate de incarcare foarte mare, masina de spalat vase Bosch SMV69N00EU este foarte bine organizata, avand un cos mare reglabil pe inaltime pe sistem Rackmatic care permite deplasarea comoda si simpla pe inaltime a raftului de sus, in 3 trepte. Poti astfel introduce vase mai inalte in suportul inferior sau pahare mai inalte in cel superior. De asemenea, are si un sertar Vario Plus (pentru tacamuri si obiecte de mici dimensiuni, precum cestile de espresso), cosuri silver XXL cu maner si un cos cu sistem VarioFlexPlus, 6 suporturi pliabile pentru farfurii in sertarul superior, 2 suporturi pentru cesti in cosul superior si alte 2 in sertarul inferior si compartimentare flexibila a spatiului si in sertarul inferior. Iti organizezi astfel spatiul interior in functie de nevoi. Mai prezinta si un suport special pentru pahare si un compartiment pentru sare.

Dimensiuni potrivite pentru incorporare, control electronic cu afisaj LED si motor foarte silentios EcoSilence Drive

Fiind complet incorporabila, aceasta masina de spalat are dimensiunile potrivite pentru un astfel de aparat: 81.5 cm in inaltime, 59.8 cm in latime si 55 cm in adancime. Cantareste 43 kg. Este prevazuta cu un sistem de reglare prin partea frontala a picioarelor din spatele aparatului. Este foarte silentioasa, avand un nivel de zgomot de 42 dB, datorita motorului EcoSilence Drive. Cu un aspect simplu, de culoare alba, la exterior, este o masina de spalat vase foarte moderna si inteligenta nu doar la nivelul functiilor, ci si al controlului, unul electronic, de altfel, ca mai toate modelele. Panoul de control este situat in partea superioara a usii (cu servomecanism de inchidere), la nivelul deschiderii si prezinta butoane foarte simplu de utilizat, indicator pentru sare si un altul pentru terminarea programului, cu un display cu ecran cu LED rosu, micut si util, care afiseaza timpul ramas de spalare din programul setat.

Masina de spalat vase incorporabila TimeLight Bosch SMV69N00EU

Proiectie luminoasa a afisajului in podea – TimeLight, cu LED

Insa nu acest lucru este iesit din comun, ci o alta tehnologie proprie, pe cat de inovatoare si interesanta, pe atat de utila: acel display este prevazut cu proiectia TimeLight, datorita careia in timpul spalarii sunt afisate pe podea programul de spalare ales, stadiul programului si timpul ramas de spalare. Acest tip de proiectie este destul de puternica, astfel incat sa permita afisarea pe orice tip si culoare de podea, chiar si pe una de culoare alba. Asa ca, stai linistit(a) – nu trebuie sa schimbi acum tipul de podea, daca intentionezi sa iti achizitionezi o masina Bosch SMV69N00EU! Proiectia TimeLight, pe baza de LED, afiseaza timpul ramas in ore si minute, pana la terminarea programului. Aceasta iti asigura un si mai bun management al timpului, pana la terminarea programului de spalare, care este anuntata printr-un semnal sonor.

Poți consulta acest produs și în site-ul oficial al producătorului, aici sunt detaliate si specificatiile mai tehnic si poti descarca manualul de utilizare.

Concluzii si alternative mai accesibile ca pret

In mod evident cei de la Bosch s-au gandit la masina de spalat vase ideala (mai ales pentru familii mari, numeroase), cand au creat Bosch SMV69N00EU. De aici, si pretul… Insa daca ti se pare prea scumpa sau nu ai nevoie de o masina de spalat vase intr-atat de performanta, intrucat nici nu ai o familie prea mare, atunci te poti orienta spre alte modele de la Bosch, mai accesibile, precum Bosch SMS40E62EU, cu 12 seturi, 4 programe, dar o clasa de eficienta energetica A+ si la un pret cu mai mult decat jumatate mai ieftin decat modelul prezentat mai sus, insa cu tehnologiile de baza proprii brandului prezente – nu insa cele de ultima ora. Aceasta este o alternativa mai mult decat convenabila, care merita cu siguranta investitia. Nu este insa incorporabila!

Un model incorporabil, tot mai calitativ, de la un alt producator recunoscut si pentru aceasta categorie de produse electrocasnice, apropiat ca specificatii de modelele prezentate mai sus, ar fi Whirlpool ADG8798, cu o clasa A+, capacitate mare de 13 seturi, numar si mai mare de programe – 10 tipuri de cicluri de spalare si un pret potrivit pentru o astfel de masina. Nu dispune de tehnologia proprie Whirpool Al 6-lea Simt/6th Sense.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *