Bosch WAE24365BY Capacitate 7kg

O masina de spalat foarte interesanta este Bosch WAE24365BY.  Modelul in opinia mea se adreseaza locuintelor cu mai mult de 2 componenti, mai ales ca are o capacitate de spalare ridicata, de pana la 7 kilograme. Spre deosebire de masini de spalat mai putin moderne, are mecanism care detecteaza automat cantitatea de rufe si astfel poti spala si la incarcaturi de la 70%, deci ca si cu o masina de spalat mai micuta. De asemenea este ajustata si cantitatea de apa la spalarea la o capacitate mai mica decat cea maxima.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Cu toate ca are o capacitate de spalare mare, dimensiunile sunt compacte, fiind perfect si pentru incoporare sub blatul de la mobila, avand dimensiunile 84.8 x 60 cm inaltime x lungime si o adancime de 59 centimetri.

Bosch WAE24365BY
Bosch WAE24365BY

Volumul tamburului este de aproximativ 55 litri, deschiderea hubloului este maxima – de 180 grade iar dimensiunea hubloului este de 30 centimetri (putea fi un pic mai mare).

Este destul de silentioasa in operare mai ales la spalare cand atinge pana la 59 decibeli respectiv pana in 76 decibeli la centrifugarea cu turatia maxima. Silentiozitatea este data de constructia interioara a carcasei, care pe exterior are si ceva valuri atenuatoare de soc (nu stiu cum sa ii zic exact).

Clasa de eficienta energetica la Bosch WAE24365BY este de A++, datorita faptului ca are un consum de doar 1.05 kwh in programul standard de bumbac. Clasa de eficienta la spalare este A, cu un consum de 47 litri de apa/ciclu spalare standard iar centrifugarea este de clasa B, cu cele pana la 1200 rotatii per minut la centrifugare.

Bosch WAE24365BY depo2
Bosch WAE24365BY depo2

Printre programele clasice de spalare mai amintesc de programul rapid care are doar 15 minute (cu apa rece sau 30′), programul de spalare lana, program consum redus, program pentru haine care in mod normal ar putea fi spalate doar la mana, program pentru haine sport(aici intra si adidasi) cat si program pentru haine delicate. Un mare plus la masina de spalat WAE24365BY este faptul ca se poate programa pornirea, ceea ce este un mare avantaj pentru cei care sunt mereu dinamici si isi tin hainele murdare direct in masina de spalat. Practic cum procedez eu: cand vad masina de spalat plina (de regula seara dupa 22:00), o programez sa inceapa ciclul de spalare dupa o anumita ora si cand vin acasa stiu ca hainele s-au spalat si doar le intind afara. Este comod mai ales iarna cand organismul nu trebuie sa treaca prin tot felul de stari daca iese pe balcon, este obisnuit de afara 🙂

Un alt mic detaliu la masina de spalat Bosch este ca are un cablu de alimentare mai lung decat la altele, cu o lungime de 160 centimetri. Probabil ca tot vei fi nevoit sa utilizezi un prelungitor, insa apreciez ca nu au lasat-o de 1 metru cum sunt la multe alte masini de spalat rufe mai middle-cost. De asemenea furtunul de alimentare si cel de evacuare au 150 centimetri.

In caz ca am uitat ceva manualul de utilizare si de instructiuni poate fi consultat aici.

[sam id=”3″ codes=”true”]

2 comentarii la „Bosch WAE24365BY Capacitate 7kg

 • 1 martie 2012 la 12:31
  Permalink

  seamana cu modelul ce l-am luat pentru socrii (doar ca acela nu are afisaj). Ce as mai adauga la seria aceasta (WAE) este “touchcontrolul” – butoanele de optiuni nu sunt mecanice ci pe baza de senzori integrati in panoul de control. Foarte util acest aspect daca ai de gand sa tii masina intr-un mediu umed, caci asigura protectia impotriva aburilor / intrarii de umiditate in panoul de control. Deocamdata, in aproape 5 ani de utilizare, nu au fost plangeri …

  Răspunde
 • 11 decembrie 2012 la 14:52
  Permalink

  Destul de reusit modelul. Consumul si calitatea spalarii e ok. Eu am avut ceva asemanator si dupa aproximativ 4 ani mi s-a corodat furca ce tine cuva (devenind astfel inutilizabila, pentru ca mecanismul e impreuna cu cuva) Restul a fost super ok. Piesele din interior arata ca noi majoritatea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *