Canon IR1133IF

Aparatul multifunctional Canon IR1133IF este un echipament profesional de tip monocrom destinat utilizarii in medii de birouri unde volumul de lucru este mare insa spatiul nu permite un echipament dedicat de tip copiator care sa ocupe mai mult spatiu. De asemenea acest echipament reprezinta oarecum trecerea de la o multifunctionala de capacitate mai mica catre una mai mare, un pas mai micut in evolutia oricarui birou sau sediu. Pretul de aproximativ 3700 lei (verifica aici pret actualizat) la prima vedere poate parea mai mare, insa multitudinea de functii executate rapid de catre IR1133IF si randamentul la tiparire impreuna cu costul redus al consumabilelor face ca investitia in acest echipament multifunctional cu capacitate de printat, scanat si copiat sa poata fi una inspirata.

Designul multifunctionalei este unul destul de compact, avand o lungime de 45 cm si latime de 47 cm, impreuna cu o inaltime de 60 centimetri, asadar pozitionarea ei este facila atat pe un birou cat si pe o masuta de dimensiuni mai mici. Noi am avut un echipament similar si am cumparat o masuta dedicata cu roti care si-a facut extraordinar de bine treaba, mai ales cand mai reorganizam birourile.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Canon IR1133IF vine cu o capacitate a memoriei de 256 MB, ceea ce comparat cu echipamentele mai ieftine este superior, si de asemenea are un procesor de 300 Mhz, fiind bun si pentru printat in volume mari, sustinut si de faptul ca tava de alimentare cu hartie este de 550 coli, o capacitate cam de 2-3 ori mai mare decat a altor produse concurente similare. Pe langa viteza de tiparire/copiere la 33 coli per minut, prima foarte iese rapid, in 8 secunde iar timpul de incalzire este redus, de 11 secunde. In plus, scanarea se poate face direct cu trimire si pe un stick USB introdus in unitatea dedicata a multifunctionalei, pe langa trimiterile obisnuite catre calculatoarul gazda. Totusi, trebuie avut in vedere ca scanarea sau tiparirea la fata verso nu este intr-atat de rapida.

Consumabilul potrivit pentru aceasta multifunctionala este destul de comun pentru seria Canon, asadar se gaseste cam la orice service sau centru de refil.. Tonerul original este Canon C-EXV40 si are o capacitate de 6000 pagini de printat la un pret de vreo 500 lei (verifica aici), varianta originala, asadar per total cu tot cu hartia iti iese un cost de print de vreo 10 bani pe coala, deloc rau pentru un echipament de birou. In principiu la inceput copiatorul vine cu un cartus care nu este incarcat la intreaga capacitate.

Poate singurul dezavantaj major pe care il vad la acest produs este lipsa suportului la retea, putand fi conectat la calculator doar pe USB, asadar daca vreti sa il folositi mai multi pentru print de pe PC, calculatorul gazda cu care va comunica va trebui sa fie pornit si imprimanta adaugata la share (foarte simplu, din control panel – printers).

Una peste alta, acest echipament Canon isi justifica pretul pentru ofera o fiabilitate foarte buna, fiind genul de imprimanta care de obicei se intoarce ca si second-hand si mai functioneaza inca o perioada indelungata dupa reconditionare, ciclul de viata fiind de peste 5 ani al unui produs din aceasta categorie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *